Fredag hade vi besök av Maria och Siri och Lördag var en lugn dag, Söndag är det dags för Vasaloppet

DATUM: 2009-02-28 KLOCKAN: 19:40:06
Fredag: Halloj, imorse vakna Isak 6.30. Men jag gick inte in till han förren runt 7.00 Jag gjorde hans välling och sen kikade jag in i nyckelhålet för att se om han stod upp. Men jag såga han inte. Men jag hörde han, haha. Knackade på och gick in. Då började han kravla sig upp och log stort med nappen i munnen. Vi byte blöjan sen var det dags för  vällingen. Han gillar majsvällingen och det är väl tur det, för det är ju den ända han får dricka just nu. Maria och jag hade pratat om att åka till badhuset idag, men sen när vi snackat lite mer om det bestämmde vi att dom skulle komma till oss och käka frukost och så fick barnen leka hemma hos oss. Dom kom så dom åt frukost hos oss, alltid mysigt att bjuda folk på fruksost, speciellt Maria och Siri. Dom kom rutn 9:o. Vi käkade frukost. Isak fick ett smörgåsrån och lite rostad macka. Ville ju inte ge han allt för mycket. Sen leket barnen för fullt. Jag knäppte som vanligt lite kort. Kan försöka få ut några här under helgen. Sen var det dags för våra små att sova. Isak fick lite gröt och en ny blöja, sen gick vi ut runt 11. Dom somna nästan på en gång.. Siri var lite segare, men till slut så.

Barnen Leker



Sen var det dags för lunch. Jag hade skalat potatisen dagen innan och sen var det ju bara att steka laxe. Maria hade med sig en matlåda, och det var samma mat i den som vi skulle äta. Så det var inget synd om henne inte haha. Sen kom Henrik vid 11.40, och käkade med oss. Han hjälpte mig att ta ner flyttlådor från vinden, för Maria erbjöds sig att hjälpa mig att rensa ut alla kläder som var för små för Isak. Jag har ju bara släng in grejerna, ingen ordning alls. Så det gjorde vi efter maten. Tack Maria för att du hjälpte mig. Sen ringde Elin och hon berättade att Rebecca var jätte förkyld, stackars tjejen. Frågade om hon ville komma men visste inte om hon skulle hinna. Sen gick Maria och jag in i vardagsrummet och satte oss. Snackade lite och sen runt 13.30 vaknade våra små troll. När dom kom in fick dom var sin flaska med välling. Och sen fortsatte dom leka. Maria skulle åka och handla när Roger hade kommit hem och jag behövde med handla, så jag frågade om det var ok att jag följde med. Och det skulle gå fint det.

Maria hämtade upp mig vid 16.30 och så åkte vi till Coop. Maria skulle in på systembolaget med så jag hängde med och köpte några viner och cider. Sen i på Coop och trängas med alla. Ja, skönt att man har en såndär scaner så man bara kan gå och betala, utan att plocka upp och i alla varor. Sen skjusade Maria hem mig och vi var hemma till ca 17.30. Isak stod i sitt fönster och tittade på oss när vi kom, så söt så. Snart kommer han stå där och vinka åt en när man kommer. Sen lekte vi med Isak, han fick pyjamasen och sen lite välling. Vid 18.30 la vi honom och han somna så gött på en gång. Henrik och jag skulle käka kycklingfileér med potatisskruvar. Vi käkade runt 20, vi kollade på Beck-Advokaten samtidigt: Sen kollade vi på Skalvan, tror det heter det. Sen var det John Blund som väntade på en. Somnade nästan på en gång.

Lördag: Usch, vakna som vanligt med huvudvärk. Fattar inte, något är det som inte står rätt till. Tog en huvudvärkstablett, gjorde välling till Isak och Henrik byte hans blöja. Isak vakna runt 6.15. Sen drack han vällingen i våran säng, han hade inte ro att ligga i sängen sen efter han ätit klar. Nej då skulle han göra än det ena och än det andra. Henrik gick upp med han vid 7 och jag kom upp vid 8:a. Isak och Henrik kom in och väckte mig... mmm.  Vi käkade frukost och Isak fick en lite smörgås med ost på. Han gillade det och sen fick han lite festis till, haha bra frukost. Sen hade jag sagt att, är det fint väder idag så skulle vi ta en promenad till stan. Och det var stråladen sol, dock lite kallt men vi gick ivg runt 9.30. Isak somna på en gång i vagnen. Sen väl nere på stan gick vi en sväng så att Isak fick sova en stund. Han sov kanske 50min. Jag köpte "Stora familjeläkarboken" på Åhlens bokrea och sen köpte jag 2 mockasiner till Siri, och en huvtröja, utan huva. Tröjan ska Siri få av Isak i födelsedagspresent. Sen ville jag in en sväng på H&M och Elin ringde precis innan och sa att hon var påväg ner till stan och apoteket. Jag ville gärna träffa henne, men det skulle väl dröja minst 20min innan hon var nere. Och Isak började lessna på att gå på stan. Så Henrik och Isak gick hem. Jag stannade kvar, gick in på H&M och där träffade jag en annan kompis och snackade en stund med henne. Elin ringde och hon var nu utanför Pause. När jag väl kom fram till henne, ville hon gå ner på Åhlens och titta om en bok fanns kvar som hon tittat på tidigare. "Baby massageboken" heter den tror jag. Jag stod kvar ute med Rebecca i vagnen, för hon sov, och hon var ju förkyld så hon behövde ju sova. Men det var lugnt. Håller man inte i ens egna van så kan man gärna få hålla i nån annans, haha. När hon kom ut igen så gick vi till apoteket. Sen ville Elin fika, jag sms;a min man men han blev inte så glad över det. Så då frågade jag Elin om det var ok att vi kom hem till dom och vi kanske käka något tillsammans hemma hos dom. Det känndes väldigt dumt ett tag, det känndes verkligen som om man trängde sig på och jag bjöd ju i princip in oss själva hos dom. Men hon sa att det var ok och hon ringde hem till sin sambo Håkan och han sa att vi var hjärtligt välkomna. Så vi började traska hem till Elin och väl hemma där tog vi oss en macka. Elin skulle göra färsk lax i ugnen, hon började med det och vid 13 kom Henrik och Isak dit. Isak var tjurig hela tiden där tyckte jag. Vid 14.30 gick vi ut och sövde honom. Han sov ca 50min igen, vakna precis när vi skulle äta. Han fick lite gröt när vi åt så han höll sig ganska nöjd. Men sen började han kinka igen så då ville jag bara åka hem. Min huvudvärk hade inte släppt riktigt än heller.

Väl hemma igen så sa vi att vi skulle städa. Vi började plocka iordning men sen började vi leka med Isak och kl var snart 18, så vi struntade i att städa. Roligare att leka med Isak. Han fick som vanligt pyjamas och välling vid 18 och sen tänkte vi testa och lägga han utan napp. Han hade tidigare somnat i vagnen ner till stan utan napp. Jag la en napp på hans huvudkudde och en reserv napp på bänken bredvid hans säng. Hörde inget från han, när Henrik hade lagt han så kanske så hittade han nappe på kudden eller så sov han utan. Det kommer vi ju aldrig få veta. Ikväll tänkte vi lägga napparna bredvid sängen på en bänk, sen se om han somnar utan. Annars får man ju gå in och ge han sin napp.  Henrik gjorde en jätte god fläskfilé grya med ris till kvälls mat. Vi kollade på Iron Man när vi åt. Sen var det läggdags igen. Skönt att gå och lägga sig skapligt fast det är helg.

Söndag: Imorse vakna jag utan huvdvärk, första morgonen på LÄNGE. Vet inte vad jag hade gjort eller int gjort för att slippa den. Isak började snacka stax förre 7. Henrik gick och på toa och fixade värme i huset, jag gick och hämtade Isak och byte hans blöja och fixade välling. Han fick 2dl välling idag och han drack upp allt. Toppen. Sen satt vi vid tv och väntade på att Vasaloppet skulle börja. Jag fixade fram frukost och Isak fick en smörgås med smör och ost på och sen festisen som var kvar sen igår. Han gillar verkligen festis, tack Maria. Du har fått Isak att dricka. Jag tog fram macka och kokt ägg till Henrik och mig. Det var jätte mysigt att sitta där hela familjen framför Vasalopper och äta frukost. Sen ville Isak gå, går ju längs möblerna fram och tillbaka. Vid 10 fick Isak gröt. Sen gick Henrik ut med han och han somnade nästan på en gång, UTAN napp. Ja, det är kanske den nya "grejen". Sov utan napp, vore ju toppen. Då är det inte så stor katastrof om man nån gång skulle glöma nappen och han ska sova. Skönt, hoppas han sover 1½-2 tim, så han är laddad för simhallen i eftermiddag. Nu ska jag ta hand om tvätten, dammsug och sen ska vi käka lite ärtsoppa innan Isak vaknar. Ses kanske senare...

Senare: Isak sova 2½ timme idag. Jag var nära på att gå ut och väcka han när han började skruva på sig i vagnen och sen började han gråta. Han hade sovit utan napp så länge, tycker jag var bra av honom. Sen fick han 2dl välling och sen bar det iväg till badhuset. Det var väldigt lugnt på badhuset. Säkert många barn och föräldrar som var ute idag, när det var sånt kanon väder ute. Så det var lugnt och skönt i badhuset. Vi var i badet ca 1 timme, sen bestämmde vi oss för att åka till Ica och handla, Henrik ville göra en äppelpaj, och det tackar man ju inte nej till. Så vi åkte it, oj vi handlde för mycket idag igen. Mmm, Henrik hittade två böcker på rean och sen U2 nya skiva köpte han. Sen blev det ju mat mm. Sen väl hemma började vi med pajen, Isak fick några majskrokar och lite festis. Men han ville inte sitta och titta på när vi gjorde paj, nej inget skoj alls. Jag vispade lite vanilj visp, och Isak fick slicka av en av visparna. det var super gott tyckte han, tog en bild på det



Sen käkade vi lite paj och Isak fick smaka lite, hans mage verkade klara av det. Och framåt kvällen började lunchen göra sig påminnd haha. (Ärtsoppan). Oj vad pruttig jag blev. Sen leke vi på och runt 18 började jag sortera lite recept, eller nja, la ner pizzalapparna i en plastficka och sen recept man tagit från Coop och Ica i en plastficka, sen fick dom lösa bladen med recept på vara som dom var innan. I ett kollegerblock mmm. Ja, ska ta tag i det nån dag. Sen tog jag av Isak sina kläder och salvade han ordentligt. Måste göras efter en dag i simhallen. Hans och min hud blir så torra. Sen fick han välling, men han ville inte äta den själv, utan skulle sitta i mammas knä och bli matad. Så mysigt så. Jag hämtade sen tandborste och vatten, så Henrik kunde borsta Isaks tänder. Jag gjorde i ordning i Isaks rum, för sov dags. Sen la vi honom vid 18.30 igen. UTAN napp, det ligger två nappar på hans byrå. Men vi tänkte testa inatt om han kan sova utan. Vore både kul och skönt, om han kan sluta med den så fort som möjligt. Ja, som sagt var, vi får la se om nån av oss måste gå in och ge han napp inatt. Nu ska jag bara slappa lite. Ha dé

Helt ok dag...

DATUM: 2009-02-26 KLOCKAN: 21:48:36
Idag började Henrik jobba redan 5.45, så jag vaknade såklart när han gick upp strax efter 5. Sen låg jag vaken till ca 5.45, och somna om en lite liten stund. Hörde Isak vid 6.15. Men jag steg inte upp förren runt 6.30. Gjorde hans välling och sen försökte jag tända en brasa, men det gick ju åt pip svängen. Sen hörde jag Isak igen runt 6.45, så då gick jag in till han. Han stod som vanligt och ville att jag skulle ta upp han på en gång. Tog med ny blöja och en handduk, och byte i vardagsrummet på han. Precis när vi kom in till vardagsrummet började Thomas Tåg. Perfekt, då kunde han titta och lyssna på det när vi byte blöjan. Sen satt han och åt sin välling i mitt knä och eftter Thomas Tåg började Postis Pär, och Isak satt kvar i mitt knä. Det var sååå mysigt. Sen hade jag ju lovat att ringa Maria runt 7, men vi sa och hade det så mysigt så när Maria sms;ade om hon fick ringa var kl 7.30. Oj, då tänkte jag. Skrev att hon kunde ringa, men det dröjde och 10min senare ringde jag upp henne. Vi snacka en stund, men varken Isak eller Siri verkade så roade av det, så vi slutade snacka, kanske 10min senare. Maria och Siri hade förmiddagen planerad. Sen bajade Isak igen,redan tänkte jag. Ja, ja bara att byta. Jag hade tänkt att Isak och jag skulle gå över till Lisbet runt 9.30, när Isak började visa sig lite små seg.  Kl blev 9 och jag hade hunnit snacka med Elin också. Hon skulle träffa sin vän Sara idag. Dom skulle åka och handla tillsammans. Sen run 9.15 ringde jag över till Lisbet och frågade om det var ok att Isak och jag kom kanske 30min, och det var inga problem alls. Hon hade fortfarande barnbarnen kvar hos sig, som hade sovit över hos henne inatt. Så jag skulle ställa mig och göra 1½ dl gröt till Isak. Då kom jag på att jag tidigare fått spä ut Isaks välling för att den var för tjock. Och då kom jag på, att han hade fått gröt i vällingflaskan, var visst inte så vaken 6.15, när jag gjorde hans välling, som jag trodde ja hade gjort. Mmm, så det kan gå. Inte underligt att Isak klagade att det inte kom något ur flaskan.

Sen kläde jag på Isak och mig och så gick vi över till Lisbet. Hon är ju såååå snäll, skulle vilja skicka dagens ros till henne. Hon ger goda råd, hon lyssnar, man kan bara komma till henne och ta en kopp kaffe och bara vara.  Hon hade sin två barnbarn där med och den ena var inte så pigg, utan han låg framför tv och kollade, sen hade hon ju en tjej med där, och hon var ganska så sprallig. Isak älskade det. Han var så glad så. Sen runt 10.15 gick jag över till oss och hämtade hans vagn, för han började bli trött. Sen stannade vi och lekte och fikade till 11, sen somna Isak som en stock i vagen. Jag hade lite bråttom in och laga mat. Skulle bli korvstroganoff med pasta idag. Jag hann precis klart med maten till Henrik kom. Sen ringde jag Anna Kopparhed och snackade lite om utbildningen i Kungsängen. Barnskötarutbildningen på 40v på distans, är något som jag kommer söka till. Den börjar i aug 2009 till maj 2010.  Sen vakna Isak efter att ha sovit 1½ timme, ja han kanske inte behöver sova mer. Jag tog in han och han var ganska så glad, men ändå verkade han som om han inte hade sovit klart. Något hade nog väckt han ute. Vet ej vad, något ljud. Sen väntade jag nån halvtimme, och runt 13 tänkte jag att jag skulle testa en burkamat på Isak. Lasagene från 6mån som jag vet att han tycker om. Jag tänkte "jag ger han bra en halv burk, får vi se hur det går". Och ja han åt ju, han tyckte ju om det. Sen när jag slutade ge han, började han hulka. Nej tänkte jag det är inte sant. Han spydde upp nästan allt han fått i sig, halva burkan. Helt otroligt, hans mage klarade inte av 6månaders burken, en halv. Nej, var bara att ringa Henrik, så han fick komma och hjälpa mig och svabba upp spyan som var i hallen och Isak och jag slängde in oss i duschen. Henrik kom hem och sen gick han så fort han torkat upp det. Tack Henrik för att du kom hem och kunde hjälpa mig. Sen var det bara att leta på nya kläder. Sen väntade jag kanske 45min, så fick Isak 1½dl gröt istället och det fick han ju behålla. Ringde även till bvc och hörde med dom hur det kunde vara och hur jag skulle göra. Och dom sa bara att det var bara att fortsätta ge risgröten och majsvällingen. Sen testa sig fram lite smått om några dagar, om hans mage klar mer mat. Ris, fisk och sånt skulle jag ju testa med. Så när jag hade lagt på så gjorde jag ris till Isak, ska ge han det imorron.

 Sen tröttnade jag runt 15, så då gick vi över till Lisbet igen och det var inga problem att vi kom in en sväng. Som sagt, världens bästa granne.  Barnen lekte med Isak och vi hade så trevligt.  Tack för att du finns. Vi gick hem vid 16.15, Henrik hade ringt till min mobil, men den hade jag glömt hemma. Henrik tog Isak och jag grejade lite  med lite allt möjligt. Isak fick 1½ dl gröt vid 17. Sen lekte vi på igen, inga tecken alls att han behövde spy. Han bajade dock 2 gånger innan läggdags. Riktiga pruttar... la han av haha. Sen fick ha ½dl välling vid 18.30, men han ville ha mer så Henrik gjorde ½dl till. Sen la vi han strax efter det, han somna på en gång. Sen kollade jag på "halv åtta hos mig" och sen Antikrundan en stund när jag käkade kvällsmaten. Nu ska jag försöka skriva ut ansökningspapprerna till barnskötarutbildningen sen ska jag sova. Måste kolla igenom så jag har kopior på alla mina betyg, annars måste Henrik hjälpa mig i helgen och kopiera upp dom. Ha dé

Jobbig dag...

DATUM: 2009-02-25 KLOCKAN: 20:13:18
Halloj, idag vakna Isak runt 6.45 jag gick upp och gjorde mig  i ordning. Jag gick in till han vid 7, men när jag öppnade dörren låg han ner, med huvudet mot fotändan, han hade somnat om, men vakna såklart när jag skulle stänga dörren, suck. Så det var bara att gå in till mitt lilla troll. Han var glad och lite snorig. Han hade bajat, så det vara bara att byta. Han är ju inte så glad i att man byter på skötbordet så jag tog en handduk och byte på han på golvet, går lite bättre. Sen gjorde jag 1dl välling till min prins. Han nöjde sig inte med 1 dl, utan blev ledsen när det var slut, så jag gjorde ½dl till och efter han druckit upp det var han hel nöjd. Sen lekte vi på och han var ganska nöjd hela förmiddagen. Vid 9.45 fick han 1dl gröt och den åt han med, med god aptit. Sen gick vi ut och åkte lite pulka, vid 10.15 somna Isak i pulkan, åkte och hämtade vagnen och la han i den. Sen gick jag in och förberede lunchen. Henrik kom hem vid 11.30, som vanligt och Isak hade redan vaknat. Han vakna precis när han hade kommit. Jag hade pratat  med en vän om att komma ner till stan när Isak hade sovit klart, vi hade bestämmt kl 14.  Isak fick en majskrok när vi åt, sen tog Henrik honom när jag gjorde mig iordning. Jag tänkte ge Isak lite potatis puré vid 12.45. Vi lekte en stund och jag funderade länge på om jag skulle gå till badhuset idag. För Isak var så kinkig.  Men sen blev det inte så.

 Sen var kl 12.45 tog fram potatispurén och vatten. Men Isak ville INTE ha mammas potatis puré, försökte flera gånger, han drack visseligen jätte bra med vatten, så han verkade ju hungrig. Men han skulle inte ha maten, och jag ville ju absolute inte tvinga han. Jag blev så ledsen att han inte ville ha, och han var ledsen för att han inte ville ha. Jag slänge maten och smälde igen luckan till soportna och jag slänge hans sked i diskhon och jag slänge hans tallrik, och så grät jag mitt upp iallt. Och Isak satt i sin barnmatstol och flinade. Men mamma var inte ett dugg road. Jag ringde min kära vän Maria och grät i telefonen och visste inte hur jag skulle orka med detta. Sen gick vi in i Isaks rum och Isak var så kinkig och gnällig och jag blev bara mer och mer ledsen. Isak var inte ledsen och kinkig när han såg att jag var det, nej då bara log han, den lilla rackar ungen. Sen när jag hade lagt på telefonen så grät jag en skvätt till. Sen märkte jag ju på Isak att han fortfarande var trött så vi gick in för att lägga oss en stund i våran säng. Kl var väl ca 13 då. Vi la oss och Isak kom till ro. Tror ni inte att Sally kommer in och stör oss då, hon börjar leka med något och då blev ju Isak klar vaken igen. Jag tog Sally, slänge ut henne från rummet och smälde igen dörren. La mig med Isak, men det var ju redan kört. Han ville ju inte sova. Ställde han vid sängkanten och gick lite fram och tillbaka. Jag grät en skvätt och sen var ju kl 13.15 och om 20 min skulle vi med en buss. Gjorde lite gröt till Isak, ca 1 dl och då ville han allt ha. Sen skulle jag klä på Isak, hade lite bråttom nu. Men då hade han ju bajat när jag kollade, kl var nu 13.25. Byte hans blöja, på med alla kläderna och overallen. Tror ni inte att overallen går sönder då, så den inte går att knäppa, kl var då 13.30. Bussen går om 10 min nere ifrån vägen. Mmm... mamma måtligt road. Bara att leta efter en ny overall och klä på Isak då. Sen ligger han och försöker resa sig på från golvet när jag klär på han, så han dunkar i huvudet i det hårda golvet. Och stor tjuter för det, och jag gråter för att allt känns så jobbig nu. Känner att jag vill inte åka nån stanns, samtidigt som jag känner att jag måste komma här ifrån, och det är NU. Sen var det där med nycklar. Var hade jag dom nu då, hittade dom inte, kl var nu 13.35. Letade och letade, men till slut hittade jag dom.

Ut med Isak i vagnen, jag hade inte hunnit knyta mina skor eller fått på mig nån jacka, och så skulle skötväskan med också. Och så skulle man låsa dörren med Isak hängandes i armen och skötväskan i andra. Men hör och häpnar vi fick faktiskt vänta kanske 5min på bussen. Väl på bussen så kostar den 40 J vla spänn, för 2½ km, jag ska aldrig mer åka buss. Men idag hade jag inte orkat att gå ner. Om Isak hade börjat och kinka och gnälla i vagnen. Nej, det var nog tur att vi åkte buss, så något hände. Isak var så nöjd så och sen gick jag ner på åhlens en sväng, snacka med en kompis där.  Sen gick jag bort till Arbetsförmedlingen, för min kompis som jag skulle träffa skulle dit. Men hon var inte kvar där, så jag försökte nå henne på mobilen men hon svarade inte. Så jag började ringa några andra kompisa, för att se om nån hade tid att ses, nu när jag tagit mig ner på stan denna piss dag. Men ingen svarade, såklart. Nej sms;ade hennne som jag hade tänkt träffa och hon sa att hon skulle till Tammerfors och fika med en kollega och hennes barnbarn. Men att vi var självklart välkomna och göra dom sällskap. Så vi sågs där, tog en fika och snackade. Isak lugn som en filbunka, grrrr. Ja, det var väl skönt att han var det iförsig. Sen gick vi mot Copp, hon skulle börja jobba 16.30 så strax innan 16 avslutade vi vår fika och gick vidare. Isak somna i vagnen 16, men jag orkade inte bråka med han, han fick sova. Henrik skulle komma och hämta oss strax så han skulle inte få sova mer än 30 min. Henrik kom vid 16.30 och när vi kom hem frågade jag grannen om det var ok att jag kom in till henne senare, och det var helt ok.

Jag plockade in varorna jag hade handlat och Henrik och Isak åkte lite pulka. Sen kom dom in vid 17 och Isak fick lite gröt, blev 1½ dl.  Sen busade Henrik, Isak och mamma i Isaks rum. Jag gick till min granne vid 17.30 och Henrik busade vidare med Isak. Jag kom hem igen vid 18.45 och då hade Isak gått och lagt sig. Han hade fått ½dl välling, det var ju inte länge sen han hade käkat gröt. Men det hade gått bra och han hade gått lite längs soffan och tillbaka och varit nöjd. Skönt det...Och nu ska jag snart göra mig lite kvällsmat. Blir smörgås med brie och salami på. älskar brieost. Unnade mig det idag, kännde att jag hade haft en tuff dag. Hoppas det dröje läääänge innan det blir en sådan jobbig dag igen. Imorron så kanske kanske vi ska träffa Maria och Siri. Hoppas,  ha dé

Var nere på stan...

DATUM: 2009-02-24 KLOCKAN: 19:55:38
Imorse vakna Isak runt 6 och jag kom in till han vid 6.15, han hade tyvärr hunnit bli lite ledsen, men jag byte hans blöja och sen la jag honom i våran sägn och han fick 1dl välling där. Pappa Henrik var tvungen att springa in och störa oss lite, men det gick ganska bra ändå. Sen försökte jag få han att somna om men det var ju tvärt omöjligt. Nej, Isak hade sovit klart, dags att gå upp mamma. Mamma låg kvar, och sen lyfte jag ner Isak så han fick gå längs med sängkanten, men sen ville han upp och sen ner och sen upp och sen ner, jag vet inte hur många gånger han höll på så. Till slut tröttnade mamma iallafall och vi gick upp. Kl började närma sig 7 och det kanske var dags att gå upp iallafall. Sen lekte vi och vid 8 fick han 1 dl välling till, han åt och var så glad så, Vi snackade med Maria och Siri och sen skickade jag ett sms till Elin och undrade om hon hade lust att träffas. För vi kände oss friska nu och jag skulle ändå ner mot stan och handla lite. Så Isak och jag började göra oss i ordning.

Jag gick hemifrån vid 9.30 och Isak somnade 10 min senare. Sen sov han bara 30 min, mmm inte bra. Jag var tvungen att gå in på Coop. Så då vaknade han såklart. Jag skulle haft neslés ris gröt. Men det fick bli Sempers risgröt istället, för dom hade inte den jag skulle ha. Köpte 3 böcker till Isak och våtservetter. Sen gick jag vidare till Liten butiken, för dom hade halva priset på hela butiken, för dom skulle flytta till ny loka, igen. Dom ligger vägg i vägg till en pizzeria, och dom tyckte det osade för mycket pizza i deras butik, så det var andledningen till att dom skulle flytta. Jag köpte 1 potta (Lundemyr potta, som det står GULLUNGE på), 2 skärp,2 linnen och ett par moccasinner ( Spöket laban). Sen gick jag vidare till lindex, skulle se om dom hade rea på overaller till Isak, för hans som han har nu, är för trång upp till. Usch, får ju böja och bända på hans små armar, så han blir jätte ledsen. Men jag har ju en tunnare overall, så jag får nog ta den och ha tjockare kläder under till. För att köpa en ny nu känns meningslös, för kanske bara 1-2 månder till. Nej, får köpa en ny till nästa vinter. Sen ringde Elin när jag var i Liten butiken,  och hon var på väg promenerandes ner till stan, så vi skulle mötas upp på stan. Isak fick en fruktpuré vid 11 tiden och sen gick vi ner på Åhlens bokrea. Där möte vi sen Elin, Rebecca och Håkan. Håkan skulle snart åka och jobba och Elin ville gärna ta en semla tillsammans med sin sambo innan han skulle åka, så vi gick ner til Tant Gräddelin och dom tog var sin semla. Jag tog en briesmörgås med té. Isak fick 1dl med välling.. kl var då runt 12. Men han ville inte ha mer än ½dl drygt. Men, jag tänkte inte tvinga i han. Han hade en massa leksaker, som han grejade med, kasta ner, lekte med, kastade ner,lekte med osv. Han tiggde inget av mig, det kändes bra. Sen gick vi för att köpa semlor, jag lovade ju Henrik att köpa från Fabian Flinck. Det var massa folk där och kl var ca 13, så Isak började bli trött. Så jag sprang in snabbt när Elin vaggade Isak, samtidigt som hon gav Rebecca banan, tack för hjälpen Elin. Sen började vi traska hemåt, efter att Elin varit in på Ica Stjärnköp och postat iväg  något. Isak somna vid 13 och vi hann bara hem så vakna han, han hann och sova ca 40min iallafall. Usch, jag hade sprängade huvudvärk när vi kom hem, Elin och Rebecca var med oss hem. Isak var ledsen och jag trodde han var hungrig, så han fick 1dl potatis/motospuré och då var kl 14. Sen lekte dom för fullt, efter att Rebecca fått sin mat. Jag köpte en bok på Åhlens med, en sång/rams bok och sen ett munspel till Isak, blir väl mest mamma och pappa som får spela på det nu i början. Men Isak blir så glad när vi spelar. Visade Isak sina nya saker och sen lekte dom för fullt som sagt var. Sen gjorde jag iordning 1 dl välling till vid 15.30 och han åt upp allt då.

Sen kom Pappa Henrik hem vid 16, och då satt vi och tittade på det extra insatta nyhetsprogrammet. Sen stora nyheten är att Kronprinssesan Vicktoria och Daniel har förlovat sig och det planeras bröllop till nästa sommar. Isak började bli lite trött runt 16, så jag bad Henrik gå ut och åka lite pulka med han. Elin hade gärna viljat haft skjus hem då, men Henrik tänkte åka senare, för att han hade gjort en sakt till en annan Henrik. Och den Henrik bodde när Elin. Men Rebecca var trött och hon hade ingen kvällsmat till Rebecca med sig. Så hon gick hem. Hoppas det var ok, så du inte blev sur på oss?.Jag gick ut  till Henrik och Isak, efter att jag plockat ur diskmaskinen. Tog Isak på en runda i pulkan, sen gjorde Henrik en snögubbe, lite provisoriskt. Sen gick jag in och gjorde gröt till Isak. Blev mycket gröt men jag gav han inte allt, och det var nog tur det, för han spydde upp lite sen. Usch, han fick väl i sig kanske 1½ dl gröt. Och sen kom både lite gröt,slem och potatis/morotspuré upp. Tror det har blivit lite mycktet mat idag och för ofta. Bara att ta en dusch med Isak och sen var han lika glad som han var innan han spydde. Så pigg och lekfull så. Så det är inga större fel på Isak. Han är ju som sagt var lite förkyld än, kombination med mycket mat idag, så blev det som det blev. La Isak vid 18.30, och jag plockade fram semlorna jag hade köpt på Fabian Flinck. Dom var mycket goda. Och nu har jag skrivit klart här för idag. Imorron får Isak 1dl välling på morgonen när han vaknar, sen ska jag vänta kanske 2 timmar innan han får 1 dl gröt, sen får han 1dl välling antingen innan han sover eller efter. Sen får han 1dl välling igen efter 2 timmar, sen väntar jag 2timmar till och då är vi framme vid 15-16 tiden, då får han gröt 1 dl och sen välling innan han ska sova kanske 1 dl. Får vi se om hans lilla mage tål det. Så får det bli... ha dé

Lite nya bilder...

DATUM: 2009-02-23 KLOCKAN: 22:22:38


Kul att åka pulka...

Dock kan man bli helt slut av det med



Mamma vakna TIDIGT, Isak sov till 7.10

DATUM: 2009-02-23 KLOCKAN: 12:04:51
Hej, usch natt var jag som en jojo, mellan toan och sängen. Och hade ont i hela kroppen, ända ut i fingertopparna. Jag gick och la mig redan kl 21, för att jag mådde så dåligt, sa till Henrik " går jag och lägger mig så här tidigt, kommer jag vakna 3 inatt", och vad gjorde jag. Jo, kl 3 vakna jag och kunde inte somna om. Nej, slumra kanske till några gånger men var mest vaken. Låg och väntade på att Isak skulle vakna och att tänkte att snart ska Henrik till jobbet. Usch, riktigt jobbigt.  Henrik gick till jobbet vid 6.30, sen hörde jag Isak, så jag gick upp, men han somna om och hörde inte av sig förren runt 7.10 nästa gång. Då gick jag in med Maria i luren. Isak var glad och betydligt piggare än han varit i helgen. Då var ju mamma inte lika pigg som Isak då, så det kändes som Isak körde med mig. Usch, han skulle bara vara i famnen, kunde knappt leka själv, krypa eller gå längs med några möbler själv. Jg blev ledsen och frustrerad och då blev Isak ledsen. Usch inte kul. Fick i Isak 1 dl välling vid 7.30, sen 1 dl till vid 9 och sen börjde han bli lite trött vid 10, så då gav jag honom 1 dl till vid 10.15 och han verkar verkligen hungrig och intresserad, för han blir nästan ledsen när det tar slut så fort. Och hans bajas är mycket mer fast och grynigt nu, som det blir av vällingen- Känns bra, känns att det lutar åt rätt håll. Han är är visseligen fortfarande lite förkyld, men tror det kommer ge sig med snart. Tog beslutet att han skulle få sova ute idag, han har inte varit ute eller sovit ute på 3 dagar, och han är ju van vid det. Så jag gick ut med han vid 10.30 och han sover fortfarande ute. Och nu är kl strax efter 12. Hoppas han är lite mer självständig när han kommer in och så ska han få 1 dl välling till. Inte förren till kvällen ska jag testa lite potatis/morotspuré igen tänkte jag, se om han är intresserad av det. Jag själv vilar genom att sitta här framför datorn och tv. Jag kan inte sova nu, då kan jag absou inte sova inatt. Verkar vara väldigt känsligt med sånt. Ska gå och tiitta till min prins, see you later...

Later: Ja, Isak sov i 2 timmar, helt otroligt skönt för både han och mig. Han är ju så van vid att få sova ute, så det var väl super det. Jag hann och vika tvätt, men bara lägga in hans. Men resten kan ju jag lägga in när Isak sover. När han kom in så fick han lite välling, men nu åt han bara ½ dl, kanske hade han tröttnat på välling idag. kl var då 12.30, så jag väntade till 13.30 och så gav jag honm 5 skedar potatis/morotspuré, och det ville han verkligen ha idag. Så kul att se han äta mat igen. Sen lekte vi för fullt, Isak var lite mer självständig efter att han sovit. Vi tittade på Tussie som lekte med en leksaks mus inne, det hör inte till vanligtheten att se henne leka. Nej, hon tror hon är för stor för det. Ååå Tussie pluttan, hon blr 3 år i år och Sally 2 år. Det går fort, och våran son blir snart 1 år. Mmm, var tar tiden vägen? Sen lekte vi lite i sängen, jag tände lite lampor med en fjärrkontroll och Isak låg och bara kikade när jag tände och släckte, sen kittlade jag honom och vi hade jätte kul. Sen var kl 16, och jag började fråga Isak " Var är pappa då, ser du pappa nånstanns". Och Isak tittade på en gång mot ytterdörren och letade, vi gick till fönstret i hans rum och kikade och vi gick till köksfönstret, men ingen pappa sågs tilll. Jag ställde Isak i sitt fönster, och till slut kom pappa. Isak kikade som bara den och pappa Henrik vinkade.

Henrik skulle ut på en gång och  köra 4:hjuling, han skulle ploga lite, Isak började visa sig trött, så jag följde med ut och drog Isak i pulkan. Isak var lite rödd för 4:hjulingen, annat blir det väl nästa vinter, då ska han säkert åka med.  Vi var väl ute 1 timme, sen gick vi in och värmde oss. Isak fick välling vid 18 och pyjamas. Han hann och baja innan han somna, det kändes bra. Han har bara bajat 3 gånger idag. Lite skillnad mot helgen. Ja, vi la Isak vid 18.30, han somna på en gång. Jag ska skriva klart här sen ska ja bara slappa runt ute i Cyper rymden... Ha dé

Usch vilken helg

DATUM: 2009-02-22 KLOCKAN: 19:13:02
Lördag:
Halloj, jag orkar inte berätta allt i detalj idag.. nej lördagen var inte rolig alls. Isak var trött,trött och åter tröt. Vi fick tvinga i han vätska. Vi varvade välling med vätskeersättning. Vi kämpade hela dagen med att få i han och sen somna han på mig vid 18.30, men sjukvårdsupplysningen sa att vi var tvungna att få i han minst 4dl vätska innan han somna för natten och att vi var tvungna att väcka han minst 1 gång på natten och ge han. vätska.  Vi hade under dagen fått i han ca 4 dl, som han fått behålla. Usch, allt kändes piss dåligt. Och jag själv började känna mig ialla mående och ont i hela kroppen, hade huvudvärk av all späning. Men sen vakna Isak iallafall runt 19.10 och då försökte vi få i han ca 2-3 dl till, men då spydde han upp väldigt mycket av dags intaget, det som vi hade kämpat med. fan tänkte vi, varför slutade vi inte ge han när han visade vid 16 att ha inte ville ha mer, men man tror ju att sjukvårdsupplysningen har rätt, nej härdan efter får vi lov att lyssna på Isak. Vill han inte ha så är han väl mätt eller inte sugen. Sen fick vi i han ca 1 dl vatten och vid 20.30 somna han för natten. Jag mådde så dåligt så jag gick och la mig runt 21.30. Sen somna jag som en stock, Henrik hade kommit vid 23 tiden, märkte inte jag.

Söndag: Imorse vakna Isak runt 6.15 och då fixade vi välling ½dl och sen vätskeersättning. Han drack såklart upp vällingen, han hade ju inte ätit eller fått behålla något så han var ju självklart hungrig. Sen fick han lite vätskeersättning med och sen ville han inte vara kvar i sängen. Vi försökte så länge det gick, men vid 7 fick Henrik gå upp med Isak.Jag mådde illa och hade feber. Ont i hela kroppen och diarré. Nej, nu var det visst min tur. Jag låg till ca 8.30, sen gick jag upp. För att lägga mig i soffan...Isak hade fått i sig ca 2½ dl välling fram till 8.30. Vi fortsatte med ½dl välling varje halvtimme. Och han verkade få i sig och behålla det. Blev  3 diarré blöjor på förmiddagen innan han somna. Sen sov han i sin säng mellan 10-11 Sen vakna han och var jätte ledsen. gav han lite fruktpuré och vätskeerättning. Han fick behålla det med. Jag mådde också väldigt dåligt, men Henrik var i väg och handlade så jag fick ta han dom Isak sj. Sen kom Henrik, och han började med lunchen, jag kunde inte äta mycket av den, tyvärr, nej det körde som bara den i magen och jag mådde illa. Vi fortsatte med vätskeersättningen och välling. Sen sov Isak igen mellan 14.15-15.20. När han vakna försökte vi med välling, men han ville inte ha. Jag satte mig och räkna ut ungefär hur mycker han han hade lyckats få i sig under dagen och kom fram till ca 6dl. Och en på sjukvårdsupplysningen sa att Isak skulle få i sig ½dl per kg han väger. Och han väger ju 8kg, så 4dl vätska skulle han få i sig per dygn enligt det. Och det hade vi ju lyckats med. Isak var fortfarande väldigt trött och förkyld. Inte så att det rinner hela tiden men han snorar. Han ville inte ha nån välling så vid 16.30 fick han en fruktpuré och den åt han upp. Efter han sovit eftermiddags luren, bajade han 2 gånger till, men den här gången var det inte någon diarré. Det kändes skönt.  Men sen runt 17.30, spydde han igen, det kom slem och troligen var det därför han spydde, han hostade till och det kom lite. Det ser ju ut att vara mer än vad det är när dom små spyr. Henrik tog en dusch med han och sen försökte vi vid 18 att ge han välling men han ville inte ha, så vi fick i han det lilla som var kvar av vätskeersättningen. Sen fick det vara bra för idag. La han vid 18.15 och hoppas jag att han sover gott. Jag skulle med behöva gå och lägga mig men då kan jag inte sova hela natten. Måste hålla mig vaken kanske till 22 iallafall, jag kan ju ligga som jag gjort hela dagen. Slappa framför tv. Jag vill att Henrik är hemma imorron, iallfall som jag känner mig just nu, har ont i hela kroppen, mår illa och det kör i magen. Han sa att han var tvungen att gå till jobbet på morgonen och informera alla vad som skulle göras i veckan, se får vi se hur dags han kan komma hem igen. Nej, nu ska jag gå.. håll tummarna för att vi snart är på bättringsvägen...

Isak är magsjuk

DATUM: 2009-02-20 KLOCKAN: 19:32:25
Imorse vakna Isak till vid 6, men sen blev det tyst, så Henrik tror han att han somna om en stund. Men vid 7 hörde vi han igen iallfall. Jag gick upp och gjorde mig själv i ordning, gick in till Isak vid 7.15. Hade gjort välling till han och vi satte oss  i soffan. Han var inte speciellt sugen, men käkade kanske ½dl. Sen ställde han sig vid soffan och sen spydde han upp allt. Nej, tänkte jag, är det sant, har han gått och blivit magsjuk. Först ringde jag till Henrik och berättade och sen ringde jag till sjukvårdsupplysningen och undrade vad jag skulle göra och dom sa att jag skulle ge han Resorb, vätskeersättning, 1tsk var 5 min. Så skulle jag hålla på hela dagen. Så det var bara att börja. Och hoppas på att han fick behålla det. Han var jätte duktigt och fick drack det lilla han fick. Maria ringde och jag berättade hur det var. Usch ja, magsjuka är ju det värsta man kan ha. Men ändå så var Isak ganska så pigg. Han hade som tur var ingen feber. Tjejen jag pratade med på sjukvårdsupplysningen skulle ringa tillbaka efter ca 2 timmar och höra hur det gick med Isak.

Men vid 9.30 var Isak så trött så vi la oss med Isaks vove i våran säng och vi somnade där  båda två. Så jag stängde av alla telefoner. Sen vaknade Isak runt 10.15. Låg kvar i sängen till 10.30. Han var ju bra seg alltså. Jag gav han ersättning så fort han vaknade och sen ringde vi Elin och berättade vår situation. Jag hopaps ju verkligen att dom klarar sig, dom var ju oturligt här igår när Isak spydde första gången. Ja, som sagt vi får verkligen hoppas att dom klarar sig. Jag ringde tillbaka till sjukvårdsupplysningen och frågade när jag kunde börja med lite potatis/morotspurén. Och hon som jag pratade med då sa att jag inte skulle börja förren till kvällen, men det var inte samma som jag pratade med tidigare, för henne hade jag för mig att hon sa så fort du ser att Isak får behålla vätskeersättningen. Så jag visste inte hur jag skulle göra nu. Henrik kom hem lunch som vanligt vid 11.30. Isak blev sååå ledsen när vi käkade, han var säkert jätte jätte hungrig. Men hon hade ju sagt där på sjukvårdsupplysningen att han inte skulle käka något utan bara dricka. Men Henrik sa att "vi kan väl ge han en liten majskrok", så det gjorde vi, och han spydde inte av den. Sen gjorde jag i ordning potatis/morotspurén och sen var det dags för Henrik att gå tillbaka till jobbet. Han skulle se om han kunde sluta lite tidigare idag. Vi behövde handla idag igen. Dom sa till oss på sjukvårdsupplysningen att inte ge färsk frukt/grönsaker, inte fullkornsgröt eller välling. Inga mjölkproduker alls, nu när hans mage var så känslig. Så majsvällingen var den som han kunde ha och sen fruktpuré och potati/morotspurén såklart. Isak och jag satte oss med hans vätskeersättning och snart var Isak trött igen. Jag la mig i soffan med Isak vid 12.15 och han somna nästan på en gång. Sen la jag hans saccosäck på golvet vid soffan ifall han skulle börja rulla. Och jag satte mig i jämter på fotpallen och grejade lite på datorn. Isak är ju annars så van att få sova ute men idag verkade det kvitta. Dom sa det på sjukvårdsupplysningen när jag frågade om det var ok att han sovandes ute, "det bästa är nog om han kan sova inne, så du kan ha koll på han" Och han var ju så trött så det var inga problem att få han somna inne. Han hade sin lilla hund som han kramade hårt och så sov han. Han sov ca 30 min, tidigare hade han ju sovit ca 40. För han är ju inte van vid att sova inne och inte i soffan eller i våran säng.  Maria ringde igen och frågade hur det var med oss. Så snällt av dig att höra av dig.

Sen kom Henrik runt 14. Han fick sluta tidigare iallafall. Vi testade mat på Isak, han fick 5 barnskedar. Sen väntade vi en liten stund för att se om han fick behälla det. Och det verkade gå bra. Så han fick några skedar till.  Sen åkte´Henrik till affären. Vid 15 var Isak trött igen och han somna på mig och vovven. Han sov ca 30 min igen. Sen fick han lite vätskeersättning och dom sista 5 skedarna mat. Han verkade mätt, så magen var nog full nu. Men "peppar peppar" fick han behålla all mat, änsåläng. han har visseligen bajat 3 gånger idag, diareé, men det känns ändå bättre att det kommer från det hållet, om ni förstår hur jag menar. Sen efter maten, började Henrik att städa lite och Isak satt i gåstolen och spanade efter dammsugaren. Han var på bra humör och maten gjorde nog susen. Sen ringde jag Anna i Kungsängen och frågade hur länge vi skulle hålla på med vätskeersättningen, men då sa hon att "får han i sig maten och får behålla den, ska ni inte behöva ge han vätskeersättningen, det är bara om han skulle börja spy igen, då får ni börja om igen med vattnet, annars kör bara på med mild mat och majsvälling". Så det kändes skönt att få veta. Vi gav isak föst ½ dl majsvälling, vid kl 17.45, tog inte många sek innan den var slut. Sen väntade vi ca 15 min innan han fick 1dl till. och han ville inte ha hela dl:ern, utan drack ½ till. Sen ville jag att vi skulle vänta en stund och se så han fick behålla den. Och det verkar som han fick det, så la vi honom och han vid 18.30, och nu är kl 19 och han verkar somnat. Hoppas han får sova hela natten och slippa spy mera. Vi testar 1 dl majsvälling imorron bitti. Vi får börja lite smått och snällt för Isaks mage.

Jag ska snart börja göra egna pommes. Vi ska ha det och fläskfilé och säkert bea sås. Jag är så sugen. Jag mådde lite dåligt imorse men sen blev det inget mer.

Isak vakna 4.50, somna om till 6

DATUM: 2009-02-19 KLOCKAN: 19:53:53
Idag vakna Isak redan kl 4.50, Herregud tänkte jag, det är inte sant. Han kan inte vara  pigg redan. Henrik gick in och gav han nappen o skulle lägga ner han igen, men icke. Han skrek helt förtvivlat. Jag gick och byte hans blöja, men han hande inte bajat sen gjorde jag välling och la han imellan oss. Han drack nästan upp all välling och sen la jag honom på mig och han somna efter kanske 10min. Sen sov han till 6.10. Henrik gick upp då med han och jag låg kvar till 6.45. När jag kom upp var Isak på strålande humör och vi lekte med än det ena och än de andra. Jag ringde Maria och snackade en stund. Sen lekte Isak och jag vidare. Han fick vara en stund i badrummet idag igen och han tyckte det var skoj att gå runt där. Sen ringde Elin och undrade hur vår dag såg ut och jag väntade besök på eftermiddagen vid 14. En kompis som heter Emma skulle komma med sin dotter Julinn.  Men Elin kände Emma lite och skulle gärna vilja träffa henne med, så jag bjöd hit Elin och Rebecca med.

Isak och jag gick äver till Lisbeth vid 9.30, tur att hon var hemma, för Isak började bli riktigt trött vid 10. Sen fick vi lite fika där och sen gick jag hem och hämtade gröt till Isak. Sen fick han gröt inne hos Lisbeth och jag hade kört dit vagnen, så det var bara att lägga ner han och han somna på en gång.

Sen gick jag in och förberedde lunchen. Skulle bli kycklingbitar med ris och bea sås.  Gjorde så att Elin kunde äta hos oss också, för hon var påväg ut lagom till lunchen. Isak sov han, jag gick ut och hämtade honom vid 13, då hade han sovit i 2 timmar. Han var så glad och lekte och hade skoj. Efter en stund kom Elins sambo och jag fixade fikat, till Emma och Julinn skulle komma. Emma skulle köpa med sig lite fika bröd, jag hade kakor. Emma och Julinn kom strax efter 14. Vi fikade och barnen lekte, dock var Rebecca för trött för att leka, så Elin gick ut och sövde Rebecca. Elin och Håkan skulle låna Henriks släpa, så dom väntade till Henrik kom. När Henrik kom hem, hade jag tiggt mig till lite egen tid och frågade om jag fick följa med Elin och Håkan till jysk och Leklust och ev Ica Maxi. Och det skulle gå bra. Jag sa det till Henrik när han kom hem och sa att han skulle få träna om det var ok att jag åkte iväg.

 Isak skulle få maten när vi åkte, men han var sååå ledsen. Gud, usch ja. När jag kom hem vid 18, hade han somnat ståendes mot Henrik vid 17.30 så Henrik hade fått gått ner i källaren och grejat med cykeln så Isak skulle piggna till. Han hade varken velat ha mat,gröt och knappt nån välling. Mmm, hoppas inte vår lille son är påväg att bli sjuk. När jag kom hem gjorde jag lite gröt, och han åt några skedar, sen spydde han en rejäl fontän äver mig. Oh, han var nog inte hungrig. Mmm, stackarn, men han blev inte ledsen, nej var helt enkel inte hungrig. Han fick yoghurt idag, och han har tidigare, visseligen för kanske 4 månader sen, också spytt när han ätit youghurt, hoppas det är att han inte tål den, för vi vill ju inte ha nån magsjuka i huset. Jag försöker få fyr i kammin, men den vill inte, så jag ska gå in och ta mig en dusch. När Henrik kommer tillbaka efter sin träning, ska vi käka hamburgare och sen ska jag gå och lägga mig så fort vi käkat. Kan bli en tung natt och morgon dag, om det visar sig att han är magsjuk. Ha de

Usch vilken natt

DATUM: 2009-02-18 KLOCKAN: 11:28:13
Hej, usch vilken natt säger jag bara. Har knappt sovit en blund. Har haft sån sprängade huvudvärk och känt mig lite förkyld. När jag vaknade imorse mådde jag illa med. Henrik blev galen på mig när jag väckte han och sa att jag mådde dåligt. Var runt 5, och han ska ju upp ca 1 timme senare, och han har så svårt att somna om då. Förlåt älskling. Ska försöka tänka mig för nästa gång. var ju dock inte första gången jag gjorde så. Jag somnade om efter ha varit på toa och tagit mig en huvudvärkstablett. Sen vaknade jag att jag hörde att Isak var vaken, då var kl 6.30, nej tänkte jag, är han redan vaken. Jag kommer inte orkada detta själv idag. Henrik höll på att byta blöja på han och jag gick upp vid 6.45. Usch, mådde inget bra alls. Nej, hade helst sett att Henrik var hemma och hjälpte mig med Isak, så jag fick sova mer. Men han hade inte tid att stanna hemma nu på morgonen iallafall. Pappa Henrik gick till jobbet, och Isak började gnälla på en gång. Han satt i gåstolen så snällt när pappa var hemma, men sen så skulle han upp i mammas famn. Gjorde välling till han, men han lämna som vanligt ca 60cl kvar. (av 225cl). Sen började min huvudvärk att sakta avta så det gick bättre och bättre att leka och busa med Isak. Vi var i hans rum i säkert en timme. Jag tog på han kläder, sen var jag tvungen att gå på toa, tog med mig Isak och han började krypa in till duschen, jag lät han vara där, till slut hade han blött ner sig totalt, så jag tog av han alla kläderna och sen gick han vara där i duschen med bara blöja. Han ställde sig upp och stod mot glasvägen och det kakalade väggen. Vi var säkert där inne i 20min. Sen gick vi in i hans rum igen, letade på nya kläder och sen började mammas mage kurra, och jag delade på en avokado. Men Isak ville inte ha det, så jag käkade upp båda själv. Isak fick en jätte liten burke med yoghurt och ett smörgåsrån. Sen tog jag med barnstolen ner i tvättstugan och började vika lite tvätt, hann nästan klart innan Isak började protestera. Kl var närmare 11, så han började nog bli trött nu. Snabbt upp och värmde en burkmat, tänkte att det vore skönt om han fick i sig lite mat innan han somna. Han fick i sig burkmaten, men han verkade inte gilla den. Sen gick jag och tog på han ytterkläderna. Han hann och somna innan jag la han i vagnen. Så nu har han sovit i ca 30 min, hoppas han sover 1½ iallfall, så han inte behvöer sova igen ieftermiddag. Nu kommer Henrik snart hem och käkar lunch. See You Later

Later: Isak sov i över 2½ timme, hade nog kunnat sovit lägre, men jag gick ut och väckte han vid 13.30. Hade tagit fram pulkan, så kunde Isak åka i den till vår granne. När vi kom bort, var det pappan som var hemma med alla barnen, men det gjorde ju inget. Isak lekte med sakerna där och vi fick bulle och kaffe/saft. Vi var där till ca 16 och när vi kom hem var pappa Henrik hemma. Frågade om han ville komma ut och gå en sväng med Isak i pulkan. Och snart kom pappa Henrik ut och vi gick upp i hagen, och letade efter nån backe till Isak. Vi var ute nån kvart, hittade ingen bra backe tyvärr. Väl hemma igen fick Isak gröt och han åt och var så glad. Det kändes bra för mamma att Isak ville äta. Sen testade vi och gå utan att hålla i han, han höll i en ballong och jag höll bara lite i tröjan vid axlarna. Och min prins gick så bra och fort fram. Sen lekte vi lite i Isaks rum, och jag började med lite godis. Rocky road godis. Hade tyvärr inga pistagenötter men det fick gå bra ändå. Vi  får se senare om det går att käka. Sen var det dags för pyjamas för Isak och Henrik satte sig i soffan och fixade det. Sen kom jag med välling. Isak åt inte upp allt som vanligt. Men han drack kanske 120cl av 225cl. Nu ska jag kolla runt lite efter tröjor igen, till min nya väst som jag köpte i förrgår.  Ha dé

Maria och Siri var på besök

DATUM: 2009-02-17 KLOCKAN: 19:37:03
Äntligen fick vi träffa dom... Hummelsta borna haha. Maria var väldigt sugen på Öppna förskolan idag, och vi bestämmde att vi skulle till Pluto på eftermiddagen. Men jag ville ju ha hit Maria och Siri helst på en gång, vi pratade i telefonen runt 730. Och dom hade så gott som klätt på sig, så dom var påväg. Isak fick välling och kläder på sig. Sen gjorde jag mig lite té och fixade så det skulle finnas kaffe till Maria kom. Tog fram lite tunnbröd och pålägg och vips var dom innan för dörren. Ååå vad vi har längtat efter dom. Isak var lite lite blyg först, men det var inga problem efter en stund för Maria att hålla i min guld klimp. Vi käkade frukost, Isak och Siri fick smaka lite med. Sen lekte dom en stund, kl var runt 10, då gick vi ut med dom, för att se om dom ville sova. Isak somna kanske på 10 min och samma med Siri. Sen Maria och jag in och bara snacka lite. Jag hade förberet lunchen, morotsoppan jag gjorde igår. Så det kändes skönt att slippa ställa sig och laga det, den lilla stunden man var barnfri.

Men båda våra barn sov bara ca 1 timme. Isak vaknade och var ledsen. Troligen drömmer han mycket nu, så det är därför han är ledsen. Lagom till lunchen vaknade dom, Isak fick en pasta puré med ärtor och broccoli. Var visst inte nån höjdare, var väl för att mamma hade gjort den. Han fick även smaka lite av Siris mat, Maria hade gjort spagetti och köttfärsås. Han käka några skedar av den med, sen fick han smaka lite av soppan. Så han åt buffé haha. Sen lekte vi en stund till och jag gjorde mig lite ordning. Hade mysbrallor och en tröja på mig när Maria och Siri kom. Sen skulle jag och Isak gå ner till Pluto och Maria tog sin bil, för dom skulle åka hem på en gång efteråt. Jag gav Maria våra nycklar, för dom behvöde ju inte åka samtidigt som vi gick. Vi kom iväg vid 12.40. Maria och Siri kom och körde om oss vid Gånsta gården. Sen hade dom hunnit in och börjat leka när vi kom in. Isak började leka och dom såg ut att han super skoj. Jag hade början till huvudvärk, så jag kände mig lite seg. Sen var det dags för sångsamlingen och Isak satt väl still 10min kanske, sen kröp han iväg och bort till bordet med tågrälsen på, sen kom det fler barn i hans ålder dit och lekte. Han gillar verkligen att stå där bland tågen. Sen var det dags för fika eller mellanmål. Isak fick en fruktpuré,1majskrok och 2 Mariekex. Mmm, ja han var ju nöjd med det. Sen var det lite leka till, men jag såg ju på han att han började bli trött. Han sov ju som sagt var bara 1 timme tidigare. Maria skulle åka hem med Siri vid 15, så då hängde vi på.

Jag gick en repa upp mot stan, för att Isak skulle somna innan jag gick in på Coop. Sen gick jag in på M-klädhuset en snabbis och sen handlade jag. Gick sen hem, kändes ok att göra det, fast huvudvärken tryktte på. Isak vakna när vi nästan var hemma och var ledsen. Just det, han vakna till en snabbis på Coop med och var ledsen, men det var nog för att han drömmde. Väl hemma. kom pappa precis lagom. Han ville att jag skulle hjälpa han att stapla lite ved, jag som hade så ont i huvudet. Han hade kvar Isak ute, och han satte han i pulkan, sen kastade han in lite ved, och medans jag staplade det, åkte han ett varv med Isak runt huset. Men efter ca 20min, ville inte Isak vara med mer, nej Henrik fick ta in han till mig och Henrik fortsatte själv att stapla och kasta in lite mer ved. K var 17, så jag gav Isak lite gröt och sen fick han sitta kvar i sin barnstol, när jag gjorde en pasta sås. Skönt att kunna förbereda maten som man ska ha dagen efter tycker jag. Henrik kom upp efter en stund och tog Isak. Isak fick bada runt 17.30 och sen var det dags för pyjamasen. Jag tog mig en dusch när Henrik tog på Isak. Isak fick 1,5dl välling, om han nästan käka upp allt, sen var det läggdags för Isak. La han vid 18.45 och han verka kommit till ro. Henrik stack ut och tränade runt 19. Skulle vara borta drygt 1 timme. Jag ska bara slappa nu och sen ska vi käka lite av baconsåsen till pasta när Henrik kommer hem. Ha dé

Dags för 10 månaders kontroll

DATUM: 2009-02-16 KLOCKAN: 19:24:21
Imorse vakna Isak runt 7.30, jag gick upp vid 7.15, för att vara uppe för Isak. Jag har märkt att jag mår bättre utav det. När jag kom in till han stod han som vanligt i sin säng och var så glad. Jag tände hans lampa och han ler ännu mera. Se tog jag han, en ny blöja, handduk och våtservetterna och gick till soffan och byte på han. Han gillar ju inte skötbordet, så det gick lika bra där. Sen fick han stå vid vardagsrums bordet, och jag gick till köket och skulle göra hans välling. Jag snackade med Isak hela tiden, och undertiden ja skakade hans välling, hörde jag att Isaks röst kom närmare och närmare, tänkte inte så jätte mycket på det förren jag fick se han i ögonvrån. Alla som varit hemma hos oss vet hur det ser ut och att det är en bit att gå längs med möblerna från vardagsrummet till köket. Så han hade tagit sig till mig, och när jag hajde till att han stod där, så blev han ledsen. Tog han och han fick sin välling i soffan. Sen började han vrida och vända på sig, och ville inte ha mer, drack nästan upp allt, mamma fick vara nöjd. Sen lekte vi för fullt och snackade med Maria och Siri. Dom hade velat att vi skulle komma till dom idag, men får bli en annan dag, för Isak hade tid på bvc kl 14 och innan dess ville jag att han skulle sova i lugn o ro. Han sov så oroligt igår, i bilen hem. Men sen kom jag på att Elin hade snackat om att gå med Rebecca till Bvc och väga henne, så jag sms;ade henne och frågade om hon ville följa med då vid 14,men att jag gärna kom till henne innan, och tog sällskap med henne till bvc. Hon hade sin syster där, men det var ok att vi kom. Så vid 9.30 traskade vi iväg mot Elin. Dom kom och möte oss och sen gick vi hem till Elin. Isak höll sig vaken och hann få lunch vid 10.30 innan jag gick ut med han vid 11. Men han sov så dåligt nu igen, vaknade och var ledsen vid 12, och sen var han kinkig hela eftermiddagen igen. För att han inte hade fått sova ut. Sen när vi skulle gå till bvc, somnade han och han hann sova 40 min till. Det var tur det, för annars hade han inte gått att gå på stan med efter bvc. På Bvc gick det bra. Isak väger nu 8,4kg och är 72 cm lång. och hon kollade om han stod och gick längs en stol, och de gjorde han ju, om han kunde slå två klossar mot varandra och det gjorde han, och om han tog med "pincettgrepet" och det gjorde han, sen frågade hon mig om han hörde och såg bra. Och det gör han ju med, och han följde sin kurva helt perfekt. Så det var skönt att höra. Jag som är lite orolig för att han äter lite sämre just nu. Hon sa att ätande och sovande kommer komma ifatt dom, har dom sovit och ätit dåligt ett tag kommer det att komma den tiden dom sova bra och äter mer. Det kommer och gå just i den här åldern. Vi gick till Bak/kakelugnen och jag tog mig en bit mat och Elin och hennes syster Anna, tog en fika. Sen blev dom tvungan att be ge sig hemåt, så jag och Isak gick och byte blöjan innan vi också gick från fiket. Jag gick in en snabbis på "LIten" butiken, men hittade inget. Gick istället in på Lindex och B-young. Hittade en väst på B-young. Den hade kostat 399,50kr men var nerdsatt. Nu kostade den BARA 50kr. Så den köpte jag, gilar att han en väst och munkjacka, det är snyggt. Så det får bli till våren, när värmen kommer. Sen gick vi ner till Coop och handlade lite, jag skulle göra en morotsoppa när jag kom hem, så jag handlade till den. Henrik kom och hämtade oss och sen åkte vi hem.

När vi kom hem fick Isak mat, pappa Henrik matade Isak. Medans mamma plockade in det jag hade handlat. Sen började jag med soppa. Jag hade rivna morötter, ca 5-6st beroende på storlek, sen en purjolök,dill ca 2dl,gräslök ca 2dl, 1½dl vatten,2 dl cream fraich och 3 grönsaksbuljonger. Jag fräste morötterna och pujolköken lite lätt och sen la ner det i vattnet som hade kokat upp med buljongerna. Sen la jag ner creamfraichen och den hackade gräslöken och dillen. Sen fick det små koka i 15 min, och sen ska jag ställa in den i kylen, för den ska ätas imorron lunch. Måste bara vänta tills den svalnat. Sen gick jag in och busade med Isak och Henrik. Som var i vardagsrummet. Snart var det dags för pyjamas och gröt. Isak åt gröten vid 18.15, och det var inga problem alls ikväll att få i han ca 1 dl gröt.Sen la vi honom vid 18.40, för han började bli kinkig och la sitt lilla huvud på mitt bröst och låg stilla. Han somna på en gång och sover än... hoppas han slipper vakna av mardrömmar eller ont i kroppen. Vi ska kolla på den nya serien 182 dagar. Sen ska jag gå och lägga mig och läsa Mera Mat tidiningen. Nu ska jag kika runt lite på internet, ha dé

Hemresa idag

DATUM: 2009-02-15 KLOCKAN: 19:26:26
Imorse vakna Isak strax efter 7. Henrik gick väl upp runt 7-15 och tog Isak. Jag låg kvar till 8, då kom Henrik in och sa att frukosten snart var klar. Isak fick gröt och han var så nöjd så Ja, både mamma, pappa, farmor och farfar satt ju och tittade bara på Isak. Sen ringde Henrik till sin bror och frågade hur Anton mådde, för han hade haft feber några dagar, men igår kväll och imorse hade dom inte tagit nån feber på han för han röjde runt och verkade inte ett dugg sjuk. Så vi  gjorde oss iordning och skulle dra till Motala innan Isak skulle sova middag,för då skulle vi passa på att åka hem till Enköping. Vi åkte till min syster och sa hej då och sen till mina föräldra och bror. Sen drog vi till Motala. Vid 10 var Isak jäte trött och hann tyvärr somna 5min innan vi var framme. Mmm, så när vi lyfte ur han och skulle gå in till kusin vitamin, var han inte alls glad. Nej, tog ett tag innan han blev glad och han kom igång och leka. Han fick gröt när vi andra fikade och sen var det full rulle på dom små. Tyvärr kom han som sagt var igång lagom när vi skulle åka. Vi åkte från Motala vid 11.30. Isak somna på 2 röda. Sen sov han lite oroligt hela resan. Men sov väl ca 1½ timme sammanlagt. Vi var i Hallstahammar när han vakna och sen försökte jag hålla han glad, det var väl inte det lättaste.

Väl hemma möte Sally och Tussie oss i dörren. Isak blev glad att se katterna och jag kunde släppa ner han på hallgolvet på en gång och han började krypa efter Tussie. Sen packade Henrik in sakerna från bilen och sen käkade vi pasta med prinskorv. Isak fick lite banan, men var som vanligt inte sugen på något. Han åt väl knappt en halv banan. Sen busade vi och jag gick in till grannen för att hämta nyckeln. Hon hade ju matat våra kattern över helgen. När jag kom till henne var hon och hunden Dion precis på väg ut, så jag följde med dom upp i hagen och tillbaka. Sen följade jag med in på en snabb fika. Var hemma igen runt 18, Isak hade fått på sig pyjamasen och skulle äta gröt. Jag fixade gröten och gav han den, han skulle ju inte ha men till slut fick han i sig den iallafall. Sen borstade vi hans tänder och sen var det läggdags. La Isak runt 18.45. Han somna på en gång, dock skrek han till runt 19.10, men vi hann inte in, innan han blev tyst. Så kanske drömde han något eller tappade nappen. Mmm, hoppas han sover gott nu för natten. Jag känner mig lite olustig i kroppen, vet ej om det har med att vi åt lunchen så sen. Vi käkade ju frukost vid 8, sen fiakde vi vid 11, sen luchen inte förren 15, och då var jag ju jätte hungrig. Hoppas jag blir bättre... ska ev ska hela beck ikväll. Vi får se hur Isak är, om han ska vakna eller sova nu då. Ha dé

Alla Hjärtans dag

DATUM: 2009-02-14 KLOCKAN: 11:50:00
Idag är det Alla Hjärtans Dag och jag har inte köpt något till Henrik, han hade visst inte köpt något till mig heller, det känns lite trist. Jag fick en puss och det fick räcka. Blev lite besviken. Mmm, jag tänkte jag skulle köpa något på måndag, en blomma till Henrik, blir väl den traditionella rosen. Isak vakna till och snackade för sig själv strax efter 5 imorse. Oj, tänkte vi, vill han gå upp redan. Men sen efter nån halvtimme blev det tyskt och han verkade somna om. Han åt inte mycket igår kväll, så han kanske vaknade och var hungrig och bajade samtidigt, men lyckades som sagt var att somna om. Nästa gång Henrik hörde han var kl 7.30. Vi gick upp vid 7.45 och sen kom farmor/farfar med upp och Isak var så glad så. Vi käkade frukost ihop alla och sen åkte Isak i gåstolen och var super nöjd, snackade och skrek för fullt.  Sen gick vi ut en sväng och Isak åkte pulka. Han gillar verkligen att åka pulka. Nu sover Isak, efter att fått i sig en halv burk mat och en liten fruktpuré. Nej, han är inte stor i maten just nu. Henrik och hans pappa åkte iväg till Henriks farmor och sen när dom kommer tillbaka ska vi käka. Ieftermiddag ska vi till min farmor och sen ska vi till Henriks faster som fyllde 60 år igår. Bara på en enkel fika. Ska ta med gröt som Isak ska få när vi fikar, sen åker vi ju hem till 18 tiden. Ha en fortsatt underbar alla  hjärtans dag...

Tripp till Boxholm

DATUM: 2009-02-13 KLOCKAN: 15:00:54
Imorse vakna Isak runt 7.45. Jag gick upp några minuter förre jag hörde han och när jag kom in til han var han så glad så. Vi gjorde vad vi brukar, sen fick han välling i soffan. Sen började jag packa lite och fixa för resan till Boxholm. Runt 9.30 gick vi över till Lisbeth och lämnade nycklarna, för hon skulle ju ta hand om våra kattern när vi skulle åka. Hon frågade Isak om han var sugen på fika och så fick vi lite kex och saft. (jag fick sockerkaka och kaffe). Sen gick vi hem, och pappa var redan hemma. Han slutade ju 10.30 idag, för att vi skulle komma iväg när Isak skulle sova middag. Vid 11.45 kom vi iväg och Isak somnade väl runt 12.  Han sov ca 1timme och 40 min. Sen var han ganska glad i 1 timme, men när vi var ca 30min ifrån Boxholm, blev han jätte ledsen, otröstlig. Då hade han tröttnat på att sitta i bilen. Väl framme, var famor hemme än, hon skulle iväg och jobba men hann och säga hej till oss. Sen kom farfar och Isak fick lite gröt. Sen åkte vi upp till Isaks mormor/morfar och var där till ca 18. Väl hos farfar igen var det dags för pyjamas och välling. Vi la Isak vid 19 tiden och han somna på en gång. Henrik var in till han för att hämta den bärbara telefonen, och då såg han att han låg med huvudet mot fotändan, haha. Vi käka lite smörgåsar och té. Henriks mamma kom hem vid 21.15, så vi satt och snackade och kollade på film innan vi la oss.

Fredag den 13: Idag ska vi bara ligga i sängen och inte göra något mer... otursdagen. Haha, nej men Isak tog sovmorron till kl 8, det var skönt. När i kom upp var både farmor/farfar på sina jobb. Så vi åt bara frukost och åkte till mormor och åkte pulka. Jag skulle vara hos en kompis till Emelie som heter Maria kl 11, för hon skulle klippa mig. Jag tog inte med mig Isak, för han skulle sova runt den tiden. Så jag gick dit sj, hon bor med sin kille i en jätte fin lägenhet. Efter en stund kom Emelie dit med och hon ville bli klippt lite med. Maria klippte ganska mycket på mig och sen klippte hon lugg. Nu syns det att man klippt sig, känns bara. Vi fick té och jag hade tagit med några kakor jag fick av mamma. Sen gick vi hem och Isak sov så gott i sin vagn. Vi käkade lasagne och nu ska jag gå ner och fika på sockerkaka. Och Isak sov 2 timmar, och nu har han ätit och ska väl få en liten sockerkaksbit han med. Sen ska vi ut och åka lite pulka.
Isak ville inte åka pulka på eftermiddagen, så jag och min bror fick gå in med Isak igen. Väl inne var han så glad och lekte och gick längs med en möbel. Fram och till baka haha. Vid 17 fick han gröt och sen åkte vi upp till Isaks farmor/farfar igen rutn 18. Isak la sig vid 18.45. Han var lite ledsen först men sen somna han. Vi andra beställde pizza och tittade på "På Spåret". Sen gick vi och la oss runt 23. Godnatt

Var uppe förre Isak

DATUM: 2009-02-11 KLOCKAN: 08:44:43
Jag gick upp vid 6.45 idag. Tyckte jag hörde Isak så jag gick upp snabbt för att göra mig själv lite ordning. Men sen blev det tyst och det var det till 7.30. Då stod han inne i sin säng och var lite ledsen, jag kom väl inte tillräckligt snabbt. Men när jag väl visade mig blev han glad och vi grejade en stund i hans rum, byte blöja och tog på vardagskläder. Sen gick vi ut och han fick välling. Nu vill han ha det igen på morgonen. Han fick den i soffan. i vardagsrummet. Och nu har jag käkat några knäckebröd och té. Isak fick ett smörgåsrån med smör och ost på. Tyckte han var mumsigt, även Sally försökte få sig en bit av Isaks kex, buse katt. Vi får se vad som händer idag. Ska packa, för vi åker till Östergötland imorron lunch. Måste iallafall packa Isaks kläder innan han går och lägger sig ikväll. Ses senare... so long

Mmm senare: Gick ut och åkte pulka med Isak till postlådan och tillbaka vid 10 tiden. Han började redan se trött ut och var kinkig. Så jag knackade på hos Lisbeth och hon var hemma och frågade Isak om han var fiak sugen. Gud vad skönt att hon hade tid, för jag ville inte att Isak skulle sova riktigt än. Så vi kom in där och Isak börjar ju känna sig lite som hemma där nu. Så ofta är vi där haha. Vi fick fika och sen runt 11 gick jag hem med Isak, och han fick lunch och ny blöja, sen var det bara att ut i vagnen med han. Han somna innan jag hann ut med vagnen. Sen var det bråtton. Kl var redan 1.20 och potasisen skulle vara klar 11.30. Henrik kom hem strax efter 11.30, men jag fick säga till han att det inte var klart förren 12. Så då gick han in och jobbade lite. Han har jobbat in lite hela veckan, så han ska kunna sluta tidigare imorron, när vi ska åka ner till Östergötland. Isak sov så gött. Jag grejade lite, packade ner hans kläder i min stora väska och sen packade jag mina saker. Jag skulle vara hos Elin runt 13 men ringde och sa att jag kunde inte komma förren tidigast 14, vi var bjudna på fika hos en kompis till Elin. Men Elin sa att jag inte skulle stressa. Det var ok att jag kom vid 14. Isak sov på han, vid 13 tänkte jag, nu har han sovit i snart 2 timmar, då borde jag kunna börja rulla på vagnen lite sakta och börja gå. Så jag gjorde det, hade ju tidigare varit hos min granne och lämnat mina nycklar. För hon är så snäll och ska mata våra katter när vi åker nu över helgen. Så jag låste ytterdörren uppe och gick ut från källaren. Men på lunchen hade ju Tussie smitit ut så hon var ju ute nån stanns och lurade. Man kan inte ha dom ute när man ska gå iväg, för då ska dom med. Jag han inte långt på våran raksträcka, förren jag ser Tussie på andra sidan vid skogsbrynet. Ficka vända, se till att man hade henne med sig, det kom bilar och hon gick mitt ivägen. Ååå, blev tokig, var redan stressad som det var. Väl hemma fick jag ju gå in till min granne och be om nyckeln, för när jag gick ut nere i källaren, så låser sig den dörren, bara man stänger igen den efter sig. Mmm, sen in med Tussie och sen iväg igen. Isak sov på, han sov ända tills jag kom till Bergvretenskolan. Så sammanlagt hade han sovit 2½ timme. Gick över skolgården, skulle gena lite, och träffade barn som jag jobbat med. Dom kikade ner på Isak och tyckte han var så söt. Pernilla en som jag med jobbade med kom fram och tittade på min skatt jag hade i vagnen. Sen rusade jag vidare. Väl hemma hos Elin, så sov Rebecca och Elin skulle dammsuga av lite, så jag och Isak fick ta det lite lugnt när vi kom. Sen sa Elin att vi inte skulle till Sara för hon hade kännt sig konstig i magen, då vill man ju inte ses. Så bad jag Elin om en fruktpuré till Isak och han käkade på, men inte med så jätte stor aptit inte, nej varken mat,välling eller gröt äts med nån stor förtjusning just nu. Mmm, det är kanske bara att acceptera och tro att dom äter när/och det dom behöver. Elin tog in Rebecca runt 15, då hade hon sovit i 2 timmar. Gav henne mat rutn 16 och jag gav Isak mat med. Pasta med broccoli och ärtor, som jag mixat själv. Jo, han åt det men han var inte speciellt glad, inte jag heller. Gud och värre och värre blev han. Nej, inget var bra. Gjorde allt, lekte,busade,tittade på olika saker och till och med la jag honom i vagnen så han skulle kunna vila lite, nej inte ens det ville han. Elin sa att han kanske var trött, men jag gillar inte att lägga han efter kl 16, för jag vill att han lägger sig sen runt 19. Och lägger jag han efter 16 så kommer han ju inte vara trött vid 19. Men jag försökte till och med det då, för jag var så trött och hade lite huvudvärk. Sen ringde pappa Henrik, och jag sa  till han att han var tvungen att komma och hämta oss, annars skulle Isak somna i vagnen om jag skulle gå hem. Och han kom runt 16.45. Sen åkte vi och tanka innan vi åkte hem, Isak höll på och var ledsen och tjurig nästan hela vägen hem. Vi måste på något sätt pricka in hemresan imorron när han ska sova, för han vill inte åka bil nu för tiden.

Väl hemma tappade jag upp ett bad till Isak och han badade kanske 15 min, sen ville han upp. Då hade han tröttnat på det med. Sen fick han smaka glass för fösta gången, lite av pappa Henrik. Och då blev han plötsligt på helt annat humör än tidigare. Han var så glad och snackade och grejade så alldeles. Han kanske hade velat vara hemma hela dagen idag. Jag vet inte. Sen fick Isak gröt och vi borstade han små tänder. Gick in i Isaks rum och byte blöjan, för han bajade lagom innan han skulle sova. Sen la vi honom vid 18.45 och han verkar kommit till ro. Henrik stack ut och träna och jag ska nu kolla in om nån skrivit något i sina bloggar idag. Ska lägga mig och läsa efter Semestersvenskarna. Ha dé

Lilla jag

DATUM: 2009-02-10 KLOCKAN: 13:44:38
Jag har blivit utmanad av min kära vän Ranniz.

Utmaningen går ut på följande:

* Gå in i mappen Mina bilder (eller den mappen där du har dina bilder)
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att de är utmanade



Här är jag påväg till Maria och Siri. Isak är såklart med han med, i vagnen.



Jag väljer att utmana:

Maria: thefialotta.blogg.se
Leona: hunnybunnys.blogg.se
Emelie: emelierosenlof.blogg.se
Johan: viajohanpettersson.blogg.se
Hanna: mysmamma81.blogg.se
Viktoria: viktoriafilosoferar.blogg.se

Isak tog sovmorron

DATUM: 2009-02-10 KLOCKAN: 07:59:16
Hej, nu sitter jag här själv, hör och häpnar, Isak sover än, kl är snart 8. Jag har försökt få fyr i brasan och tagit mig en kopp té. Idag ska vi käka thaisoppa och Isak får makaroner med falukorv. Efter lunch ska vi ev gå till Elin, och vi ska ta en lång promenad, om solen vill komma fram och värma lite. Det är en väldig dimma ute idag. Och vi har ca -5 grader. Har gjort iordning gröt till Isak, när han vaknar. Så han kan få frukost på en gång. Idag kommer han kanske kunna h¨ålla sig vaken till 11. Det vore bra om han kunde sova så hör gott på torsdag morron. Så kan vi passa in och åka bilen ner till Östergötland när han ska ta sin lunch lur. Men det vet man ju aldrig hur det blir. Ska gå ner och kolla till brasan...
Isak vakna runt 8.30, skönt att han sov ut och var glad när han vaknade. Lät att stå i sängen en stund och vakna till. Han snacka på och tittade på kissarna som kom in och sa godmorron till Isak. Sen tog jag upp Isak, byte hans blöja och sen fick han gröt. Han var jätte hungrig. Sen lekte vi lite och han kröp runt och grejade. Vid 10 gick vi ner till vår granne och hälsade på. Viktoria berättade att dom skulle gifta sig i maj,hade jag ingen anning om. Men vi är nog inte bjudan, för dom var inte bjudna på vårat. Men företaget köpte en bakmaskin i bröllopspresent till oss, så Henrik med kollegor får ju hitta på något bra till Anders och Viktoria i bröllopspresent. Sen berättade hon att hon hade tagit tjänsledigt från sitt jobb, för hon skulle testa på att jobba på snickeriet. Så hon skulle börjar nån gång i aug tror jag. Ja, det händer saker vill jag säga, Henrik visste varken det ena eller det andra när jag berättade det för han. Isak började bli trött runt 11.30, men tänkte att han skulle hinna äta lunch innan han somna. Så han fick makaroner och falukorv. Sen kom pappa Henrik hem på lunch, då käkade vi innan han tog med Isak ut för att söva han. Så nu sover han och har gjort det snart i 1 timme. Tror han kommer sova kanske 40 min till. Jag ska kolla på " Familjen Annolunda", på tv replay. Ha dé

Isak sov 3 timmar, herregud han är nog inne i nån sovperiod (växtperiod). Dom brukar sova mycket då och han äter ganska så bra. När han är riktigt hungrig. Ibland vill han knappt ha något och ibland käka han på som bara den. När han kom in hade Elin och Håkan kommit förbi. Rebecca låg ute och sov på vår baksida. Dom hade med sig semlor från Drotts, dom var goda. Tack så jätte mycket för semlan. Isak fick smörgåsrån och fruktpuré. Sen fick han en liten bit av semlan med.  Sen busade vi, Isak var som tur på gott humör, men vid 17, så var han kinkig igen. Hoppas bara inte han är påväg att bli sjuk. Henrik skjusade hem Elin och Rebecca runt 17. Sen när ha kom tillbaka tog han Isak och jag grejade lite med annat. Isak fick pyjamas runt 18 och lite gröt. Skulle gå och lägga han vid 18.30, men då blev han sådär jätte ledsen och förtvivlad som i söndags. Mmm, efter en stund bajade han och jag hade gjort lite välling till han. Pappa Henrik byte blöjan och sen skulle vi testa igen, men det gick inte, jag gick in och tog med han till våran säng och han drack upp resten av välling. Vid 19 gick jag in och testade igen och då la han upp sig på sidan och komtill ro och somnade. Jag ska gå och ta en dusch innan "Mästarens Mästare" börjar kl 20. Imorron ska jag ev med Elin till en kompis till Elin som heter Sara. Hon hade bjudit oss på fika. Vi får la se hur länge Isak sover imorron bitti, troligen inte så länge som idag,e eftersom han sov 3 timmar i sträck idag, mitt på dagen. Ha en bra tisdags kväll...

Lite om lördagen och en lugn söndag

DATUM: 2009-02-09 KLOCKAN: 07:49:15
Lördag; Tänkte berätta först om gårdags kvällen. Vi åkte till Kungsängen runt 14 och när vi kom fick vi fika. Isak fick lite banan, men han såg ju bullar på bordet så det var inte så intressant med banan då. Deras 3årige son var för go mot och med Isak, Isak älskade han. Sen gick jag, Isak, Filippa, Albin och John upp och lekte lite i deras hall på över våningen. John är Albin och Filippas pappa. Isak hade så skoj så, och barnen tog fram en massa leksaker åt Isak och dom lekte tillsammans. Var kul att se. Sen hade vi sagt tidigare att vi skulle gå ut och åka lite pulka, så vi sa att det kanske är dags att göra det nu då. kl var 15.30, för 16.30-17 ska ju Isak äta mat igen. Anna följde med oss in och började med tacoköttfärsen. Isak fick nån burkmat och sen var det dags för oss andra att äta. Som sagt vi skulle få tacos, super gott. Isak satt bredvid Albin. Albin tog upp sakerna som Isak kastade ner och lekte med han så han glömde bort att äta. Tills slut fick Henrik skjuta till sig Isak så att Ablin skulle få äta i fred. Isak var så glad i Albin. Skrattade och när Albin var nere på golvet och tog upp saker kollade han efter han och så fort han såg han satt han och hoppade i stolen haha. Efter maten ville Albin och Filippa se på Pippi. Isak fick ny blöja och sen byte vi om till pyjmasen där. Vi tänkte försöka stanna lite längre där idag. Isak skulle få somna där och sen skulle vi bara bära in han i bilen och sen när vi kom hem direkt ner i han sängen med lill killen. Vid 18.30 gick Henrik upp med han och la han i sin insatts i vagnen, sittdelen. Den går att fälla ner så pass att man kan ligga rakt i den. Men tyvärr fick inte voven plats i vagnen, Henrik hade lagt den över Isak mage. Isak somna nästan på en gång, grät lite men inte så mycket att vi behövde gå upp till han. Sen var det tyst hela kvällen tills vi skulle åka. Jag ville åka vid 21.30, så fick gjorde i ordning oss och sist gick jag upp och hämtade Isak. Han vaknade och var lite ledsen. Dom första 5min i bilen satt han bara och stirrade på mig, undrade var vi skulle, säkert. Sen somna han, resan tar ca 30 min. Väl hemma vakna han ju igen då, när jag skulle bära in han i sin säng. La ner han, men han var jätte ledsen. Jag och Henrik var hos han och jag tog upp Isak i min famn. Jag halv låg på saccosäcken och Henrik tände Isaks spöken i hans hylla, så han såg att han var hemma i sitt rum. Sen efter ca 15, la Henrik ner honom igen och han blev lite ledsen först, men sen somna han. Jag gick och la mig runt 23 och Henrik kom nån timme senare.

Söndag: Jag vakna som vanligt runt 6, låg 30min och höll mig för att jag inte ville att Isak skulle vakna när jag gick på toa. Men sen var jag tvungen att gå. Henrik sa när jag kom tillbaka att han hade hört Isak 20 min tidigare men det verkade som om han hade somnat om. Sen vakna han vid 7.30. Henrik gick upp vid 7.45 och jag fick ligga enstund till. Jag sov inte så bra.. Isak snacka så himla mycket, hihi. Så jag gick upp runt 8.30.  sak var på strålande humör och runt 10.30 gick Henrik ut med Isak och skulle söva han, det tog ett tag, så jag trodde Isak var svår sövd, brukar han ju aldrig vara. När Henrik kom in vid 11, så frågade jag om han var svårsövd, nej det var inte det. Nej, det var så att nån hade tagit vår ÖB postlåda, inte klokt, folk tar allt. Måste hänt igår eftermiddag/kväll, för vi hade hämtat post på förmiddagen igår förmiddag, innan vi åkte till Kungsängen.Ja, det var ju lite komiskt, att nån tar en ful postlåda från Öb, fästena och skruvarna fanns kvar men inte själva lådan. Isak sov ca 2 timmar, och vi hann käka lunch, blev makaroner och falukorv. Isak fick min lasagne när han vakna, men han var inte sugen på mat. Nej, han åt bara halva potionen. Sen fick han lite päron. För vi skulle ju iväg och bada, så något behövde han ju få i sin lilla mage, för att orka.

Vid 14 var vi på badhuset och Isak älskar ju det. Hii, han skulle helst vilja krypa i badet själv och sen villle helst vara i den nästa största bassängen. Den var varmast. Vi åkte hem till ca 16 och sen fick Isak resten av lasagen när vi kom hem. Sen lekte vi lite och Isak kröp omkring och gick längs med möblerna. Vid 18 fick Isak gröt med lite banan i. Men han ville inte ha det, när det var banan i. Så ha åt inte så mycket, men han var ju jätte trött vid 18.30. Somna på en gång. Men vid 19.10 vakna han och var jätte ledsen. Trodde det var mardrömmar eller att han hade ont i magen. För när jag tog upp han blev han glad och han ville typ vara uppe, samtidigt som han var trött. Sen vakan han sådär och grät 2-3 gånger till. Sista gången tog jag honom till våran säng, och försökte få han sova med mig i våran säng. Men det var han inte nöjd med heller. Henrik kom med förslag att vi skullege Isak lite välliing, så då gjorde vi det, han fick 2 dl, och han somna på en gång när han hade fått det, jösses lill killen var ju hungrig, Sen somna han och han sov fram till 6.30 imorse.

Måndag igen: Imosre vakna Isak som sagt var 6.30, Henrik gick ju upp då för att gå och jobba 7, så jag gick upp strax förre 7. Sen fick Isak välling vid 7.30. Nu sitte vi och kollar på the vocie tv. och jag har skrivit klart min blogg.. kommer tillbaka senare.
Senare: Jag och Isak gick ut runt 10, och traskade till Elin. Isak somna på en gång i vagnen. Vi möte Elin och Rebecca vid Ica Bergvreten, sen gick vi en sväng, Isak sov 1 timme och vi gick en sväng på1½ timme. Var så himla skönt ute. När vi kom hem till Elin fick Isak mat, men han ska lämna lite av burkmaten, mmm. Han fick lite fruktpuré med, men det skulle han med lämna lite. Sen busa han för fullt, och Rebecca sov i över 2 timmar tror jag. När hon vakna fick hon mat som Eling gjort själv. Jag gav Isak resten av fruktpur´en och så fick han smaka bulle, för Elin och jag fikade. Sen gick vi ut runt 15.20 med våra små troll, Isak var så trött. Han fick sova till 16.10, sen fick han mat igen och snart kom pappa och hämtade hem oss. Väl hemma lämnade jag far och son och gick över till min granne och skulle fråga om hon hade lust att vara katt vakt i helgen, vi ska åka till Östergötland på torsdag. Och hon bjöd in mig på en fika och jag var nog där 1 timme. Men det skulle funka bra att hon matade våra små kisse missar. När jag kom hem var Isak hungrig, fick gröt och pappa Henrik hade tagit på han sin pyjamas. Sen borstade vi tänderna och la han vid 18.30. Han sover än, och han åt upp 2 dl gröt, så jag hoppas han blev mätt. Och att han inte vaknar och är mer hungrig. Det märks. Nu ska jag bara slappa. Ha dé gött...

En tripp till Västerås och en tidigt lördagsmorron...

DATUM: 2009-02-07 KLOCKAN: 10:39:44
Fredag: Halloj alla blogg läsare. Imorse vakna Isak kl 6. Henrik skulle gå upp 6.20 så han tog honom till kl 7. Jag gick upp strax förre 7 och jag var så glad att se Isak. För han är på så strålande hurmör just nu och han snackar och grejer med sin lilla tunga hela tiden. Så kul att se han så glad. Isak och jag pratade med, Anna, Maria och Elin. Elin och jag kom fram till att Isak och jag skulle följa med till Västerå. Elin. Rebecca och Håkan skulle dit idag så då fick vi följa med. Tack så jätte mycket. Vid 10 skulle dom komma så Isak började ju bli trött då, så det passade ju bra. Då kunde han sova lite i bilen. Vid 10.30 kom dom och hämtade oss. Isak hade somnat på min arm, men då var jag ju tvungen att klä på han och han vaknade. Var ledsen en stund i bilen men sen somna han. Vi åkte till Max och käkade det första vi gjorde, kl var ju närmare 11.30 och barnen var ju hungriga också. Så vi käkade där och jag var ju tvungen att väcka Isak. Han blev inte så glad då men sen när vi kom in på Max fanns det ju massor att titta på och han satt så snällt med Elin och Rebecca när jag och Håkan var och beställde mat. Inte ett ljud hörde jag ifrån han. Min lille älskade prins. Sen gick Elin och jag till Plantagsen med barnen. Gud vad det snöade säger jag bara. Tur att det inte blåste också, då hade vi inte kunnat gå. Väl framme på plantagen så hittade jag inget som jag skulle ha, så vi gick vidare. Elin ringde sin sambo och sa till att han skulle komma, för vi gick in på Noblessa, dom vill ha nytt kök. Vi kollade där, men barnen började bli trötta och ville inte gå mer i affären. Elin och jag bestämmde oss att gå till Ikea, så barnen fick sova i sina vagnar. Så vi gick ut i snövädret. Men det gick ganska bra och efter en stund somnade båda barnen. Vi gick in på Hälla shopping en sväng och jag letade efter något till Filippa. Filippa fyllde 2 år här för någar vekor sen. Men hittade inget, tyvärr. Sen gick vi in på Ikea och där köpte jag hennes present. Skriver senare vad jag köpte, när hon fått det. Sen skulle Elin och titta på några koraller hos nån som bode i Irsta, så vi åkte dit och Isak och jag följde med dom in. Dom hade en son på 3½ år och en till på 4 mån. Så som tur var hade dom skötbord, för Isak bajade när vi var där.  Sen åkte vi hem, Isak var lite kinkig på vägen hem men han höll sig vaken, det kändes bra. Väl hemma var pappa Henrik där och tog imot oss. Henrik och Isak busade och sen var det dags för gröt och en liten smörgås. Han var inte så intresserad av smörgåsen men gröten gick in. Sen la Henrik hon vid 18.30 och han verkade somna på en gång. Jag hade börjat med en lasagen och vid 19.30 ställde jag in den i ugnen, så den skulle vara klar till "På spåret". Sen tittade vi på det och efter det ett annat program. Sen gick jag och la mig, Henrik kollade på nån film.

Lördag: Mmm tidigt morgon. Isak vakna vid 5.15. Henrik gick in och gav han nappen och la ner han. Men vid 5.40 hörde vi han igen och vi beslöt oss för att byta hans blöja och ge han välling i våran säng. Henrik byte blöjan och fixade vällingen. Sen fick han äta och när han ätit klart släckte vi och gav han nappen. Han bökde och bökade, la han på mig och vid 6.10 somnade han på mig. Men sov inte så länge, kanske 40 min. Henrik gick upp med han vid 7 och jag låg kvar till 8. Idag ska vi åka till Kungsängen till familjen Koppparhed. Vi ska testa och söva Isak där inför natten och sen åka hem senast 20 och han ska vara pyjamasklädd och äten och kanske till och med ha somnat där då. Och sen ska vi se om vi bara kan komma hem och lägga ner han hemma och han sover vidare hela natten. Vi får se hur det går, berättar imorron. Nu ska jag ta en snabb dusch och sen ska jag tleta på vad jag ska ha på mig. Kanske tar kjol idag. vi får se. Isak har sovit i ca 40 min. Vi ska äta innan vi åker iväg och så ska vi till Elisabets delikatess butik innan. Men ni får ha  en bra lördag och sköt om er...

Gröt gör susen

DATUM: 2009-02-05 KLOCKAN: 19:23:37
Godmorron, imorse vakna Isak kl 8. Det var så skönt, jag gick upp vid 7.30 och kunde fixa lite med mig själv och annat inna jag hörde han skrika till i sitt rum. Jag gick in och där stod min prins och bara log mot mig. Sen byte jag hans blöja och lekte lite i hans rum. Pratade med Maria när jag gick in till han och sen la vi på när jag skulle byta blöjan. Dom skulle bara vara hemma idag, som det såg ut kl 8 imorse.Sen lekte Isak och jag och runt 9 fick han med gröt. Han smaska på och han var så nöjd hela förmiddagen.  Isak fick mat innan jag gick ut med han. Vid 11 gick jag ut med han och han somnade på en gång. Jag hade frågat Anna om hon hade tid att komma och klippa mig idag och hon sa jag. Men sen kom det fram att hennes sambo låg hemma i influensan, så då ville jag inte att hon skulle komma.  Istället gick jag när Isak hade sovit i 2 timmar till stan och träffade Hanna, som jag inte träffat på hundra år. Vi tog en fika på stan och Isak fick en jätte fin dress av Hanna. Tack så jätte mycket. Sen gick vi till B-young och jag hittade en jacka där som hade kostat 600kr, jag köpte den för 150kr, ett jätte fynd tycker jag. Sen träffade vi Elin och Rebecca. Elin och Rebecca följde med oss hem och jag fick bjuda på mina muffins. Jag tyckte dom blev super goda.  Sen lekte Isak och Rebecca, Rebecca är så duktig på att rulla runt  nu. Det har som Elin sa hänt så otroligt mycket med Rebecca bara sista veckan. Hon är så viljestark den lilla damen. Isak fick mat vid 16.30 och sen gav pappa Henrik gröt vid 18. Så nu ska han vara mätt och go. Och han hann och baja innan han skulle sova, det var skönt det. Pappa Henrik la Isak vid 18.30, och han verkade somna på en gång. Rebeccas pappa kom vid 18.40 och då skulle dom åka på en gång. Henrik stack ut och träna. Jag ska skriva klart här, sen ska jag ta en dusch, inna Henrik hinner hem och ska duscha. Ska nog lägga mig skapligt idag. Vi får se om det finns något att se på tv. Ha dé gött

Rubba inte på rutiner som funkar

DATUM: 2009-02-04 KLOCKAN: 11:14:08
Hej på er alla. Imorse vakna Isak redan kl 5.15. Nej, tänke  jag. Vad gör jag för fel...? Eller så gör jag inget fel, utan Isak vill bara inte sova mer då. Henrik frågade om han skulle ta in Isak till våran säng, "nej" sa jag. "han kommer ändå inte ligga still här, utan vilja upp, bytt blöja på han istället, är du snäll" sa jag med. Henrik bytte hans blöja och la tillbaka han i sin säng, men han ville inte sova. Nej, han ställde sig upp och var jätte ledsen. Jag gick upp och Henrik satt och käka frukost, han skulle börja kl 6 idag. Jag gick upp och gjorde välling och tänkte, jag gör ett försöka och ger han i våran säng och se om han kan somna om sen. Hämtade han och han fick sin välling. När han hade druckigt upp släckte jag lampan och började sjunga för han och smekte han på huvudet. Han låg stilla och sen la jag honom på mitt bröst och han somnade om där vid 6. Han sov till 7.45 och det var tur det, för mamma var jätte trött. Sen gick vi upp vid 8 och han fick krypa runt lite och jag gjorde mig iordning. Vid 9.15 fick han gröt och sen gick jag ut med honom vid 10.45 och han somna på en gång. Så nu sover han igen då. Se hur länge han vill sova. Kanske kommer han inte sova så länge nu så han får sova en gång till ieftermiddag. Vi får se. Vi ska bara vara hemma idag. Ska göra chokladmuffins idag, se om det blir nu eller om jag gör det ikväll när Isak somnat. Blev så sugen på det. Ha dé... skriver mer senare.

Senare. Jag och Henrik kunde äta lunch i lugn och ro. Fråga Henrik om vad hnan tyckte om att vi kanske skulle gå till ÖF. Och han sa att det var lugnt. Jag tror Isak skulle uppskatta det, komma och träffa lite nya barn och leka lite. Så jag började göra mig iordning och vid 12.40 vaknade Isak, precis när jag tänke gå, så det passade bra det. Han hann inte äta mat hemma, så jag hade tagit med mig mat, som jag skulle värma så fort vi kom fram till ÖF. När vi kom fram, blev dom så glada som jobbar där att vi kom, vi har inte varit där sen i okt tror jag, då var Isak 6 mån. Och igår blev han 10, så det hade ju hände en hel del sen dess med min lille prins. Det var väldigt många mammor med sin små barn. Var bara 1 barn till som var jämn gamal med Isak, alla andra var mellan 2-6mån. Så Isak och den andra kille lekte lite med grejerna runt om kring, och dom minsta med mammor, satt i mitten vid en stor rund matta. Dom små liven tog ju sig ingenstanns. Inte klok, för bara 4-6 mån, var Isak så liten. Sen var det dags för sångsamlingen. Isak satt helt stilla och bara tittade på alla som sjöng och en av ledarna som spelade gitarr.  Sen skuell vi fika lite, jag tog ingen fika men Isak fick lite fruktpuré. Han vill inte ha banan längre, har kanske blivit lite mycket banan på sistonde. Sen nä vi hade fikat klart, satte jag honom i en gåstol. För dom mindre barnen satt fortfarande och blev matade, så då passade jag på. Och herregud vad han körde runt med den där gåstolen, både framåt och backade i världens fart. Ledarna sa att han var så duktigt och att han snart kommer att kunna gå, får han står rakt upp och har raka ben. Den var en liten äldre kille där, kanske 4 år. Han stod och lekte vid ett bord, fanns tåg med tågräls på det bordet. Och Isak åkte fram till han och böjde på sitt huvud, precis som " ser du mig, jag vill vara med och leka" Han såg så gullig ut, och när inte killen tittade på han, så tog Isak tag i killens hand och ville han hans uppmärkasamhet. då reagerade killen och frågade efter sin mamma. Han kanske blev rädd, jag vet inte.  Sen var det dags att gå hem. Gick till Coop innan för att köpa mat tills imorron. Tänkte göra Elins räkwok då.

Pappa Henrik kom och mötte oss vid Vallby korset och sen gick vi hem för att leka. Jag fixade så Isak fick mat, men han ville inte äta. Nej, han var så ledsen. Så vi fick skita i det. Och det var precis vad Isak hade gjort kände jag när vi kom i hans rum. Han hade ju bajsat, därför han inte ville äta troligen. Men kl var över 17, så vi sa att vi väntar tills han ska ha sin gröt och äta då. Så Isak och pappa Henrik lekte i Isaks rum och jag började med chokladmuffins. Blev så sugen på det, mitt på dagen idag. Sen gjorde papp Henrik gröt och sen fick han en smörgås med mjukost på vid 18. Sen salvade jag hans kropp och han fick pyjamasen. Pappa Henrik borstade Isaks tänder och sen var det läggdags. Pappa Henrik la Isak, men Isak ställde sig nästan på en gång och var ledsen. Jag gick in och sa godnatt och då verkade han lägga sig till rätt och somna sött. Jag fortsatte med mina muffins och nu är dom i frysen, för jag hade ett täcke på den, nån chokladkola på, som skulle stelna. Så då ställde jag det i frysen innan jag lägger dom i påsar. Jag ska kolla på semestersvenskarna kl 20, och käka en macka. Ha det gött...

Isak 10 månader idag

DATUM: 2009-02-03 KLOCKAN: 20:00:39
Halloj, idag blir Isak 10 månader och det är BARA 2 månader kvar till 1 årsdagen. Det är helt otroligt var har tiden tagit vägen? Imorse vakna Isk 6.15 igen, urk. Jaha då sprack min teori där att han skulle sova längre på morgonen om han sov 2 lite kortare pass på dagen. Mmm, pappa Henrik tog Isak och jag låg kvar i sängen till ca 6.50. Då gick jag upp och tog över. Jag vaknade med lite huvudvärk, men det släppte ganska så fort, tack och lov.Maria ringde vid 7.15 och vi snackade på om morgonen och om vad som skulle hända idag. Jag stod i valet o kvalet igen om jag skulle gå ner på öppna förskolan. Men, vi vill ju inte bli sjuka nu igen. Nej, om drygt två veckor ska vi ju åka hem till Östergötland, så vi ska försöka hålla oss friska nu. Nej, så jag messade Elin och fråga om vi kunde komma till dom. Och det var helt ok, bara det att hon var tvungen att greja med sitt saltvattens akvarium idag, så det kanske skulle vara lite rörigt. Men Isak och jag började gå runt 10 och han somna på en gång i vagnen. Jag gick en extra sväng så han skulle få sova lite längre. Jag var framme hos Elin vid 10.40, men Isak sov vidare så jag gick in och umgicks med Elin. Rebecca hade somnat runt 9.30 och hon sov också fortfarande. Postbilen kom, och då tänkte jag " nu är det kört, nu kommer han vakna". Men det gjorde han inte, nej inte förren 11.50 hade han slagit upp sina fina choklad bruna ögon. Jag gick ut och han var så glad när han vakna. Så härligt att se. Jag gjorde mat till han på en gång och Elin höll på att göra egen mat till Rebecca. Snart vaknade även Rebecca och idag var pappa Håkan hemma, så han fick mata Rebecca. Isak fick en stor burkmat och han fick sitta i sin barnvagn och äta, för dom har bara en barnstol. Isak käka och sen skulle jag erbjuda lite banan men han ville inte ha det. Och Rebecca ville inte han mammas mat, så vi testade om Isak ville ha, och han ville det. Han käkade upp hela hennes portion med, han åt säker 4dl mat. Herregud, det fanns ingen botten på killen. Sen fick han hoppas lite i deras hoppgunga och jag värmde en paj, jag tog med mig hemifrån. Sen käkade Elin och jag. Håkan var i vardagsrummet med Rebecca i knät och Isak som gick mellan soffbordet, soffan och en hylla. Han gick där säkert fram och tillbaka i nån halvtimme. Sen försökte jag ge han lite banan igen runt 14, men det ville han inte ha. Och vid 14.30 bad Elin Håkan att gå ut och söva Rebecca. Jag tänkte, jag testar jag med. La Isak påklädd och om stoppad i vagnen och gick ut. Han somna kanske på 10 min. Sen sov han till ungefär 15.50, då elaka mamma komoch väckte han. Vi skulle till badhuset efter 16, så jag ville att han skulle äta innan dess, annars brukar han ju äta vid 16.30, men skönast att ha det gjort. Han käka en liten burkmat och Rebeccas fullkornsgröt, som hon inte ville ha. Nej, hon ville inte äta så mycket idag den lille tjejen. Så Isak satte i sig ca 2 dl gröt också. Gud, inne i nån ätar period, verkar det som. Sen kom pappa och Isak blev så glad. Sen bar det iväg till badhuset med Elins familj också.

På badhuset trivs Isak, han bara njuter av att vara i vattnet. Så kul att han börjar skratta mer nu också. Rebecca var lite fundersam, var hon hade hamnat. Men hon verkade tycka att det var helt ok. Vi stannade ca 1 timme, sen skulle Henrik till Intersport innan dom skulle stänga kl 18, vi hade 20 min på oss. Så det blev lite stressigt i omkläddningsrummet. Men det gcik bra och 17.55 var vi ute där ifrån. Sen åkte vi dit då och sen hem. Väl hemma busade vi lite och sen fick Isak lite salva på kroppen och pyjamasen. Jag gjort ca 1 dl välling som han fick vid 18.45. Han drack upp den och sen la vi han vid 19. Jag gick in och duschade, men hörde att han var ledsen. Han hade ställt sig upp, men Henrik hade bara lagt ner han och nu verkar det som han kommit till ro och sover. Kl är nu 20 och jag ska titta på tv. Se om man får sovmorron imorron då.
Ha dé

Mitt charmtroll

DATUM: 2009-02-02 KLOCKAN: 19:07:54
Imorse vakna Isak vid 6.30 och jag låg och drog mit till 6.45, Henrik gick in till han och hälsade honom godmorron. Jag gick snabbt in på toa innan Henrik skulle gå till jobbet. Isak var så glad när jag kom in till dom. Henrik gick och mamma tog över. Snackade lite med Isak, som stod så stolt upp i sin säng. Tussie kom in och hälsade på Isak med. Sen byte jag hans blöja och sen fortsatte vi att leka i hans rum till kl var ungefär 7.45. Jag ringde Maria och Siri var lite kinkig idag. Lite snorig och skulle som Isak, upp i famnen, ner från famnen osv. Dom skulle ev till Öppna förskolan idag, men det var inte jag sugen på. Sen gick jag till köket och skulle värma Isaks gröt. Vet inte riktigt vad som har hänt, men troligen har isak gjort sig illa när han krypigt över sin tröskel till sitt rum, för nu vill han inte krypa över nån tröskel, nej ligger på mage och sträcker upp armarna och blir ledsen. Mmm, måste träna bort det... på något sätt. Eller så kommer han ju troligen glöma bort det själv nån dag. Vi satte oss vi matbordet och han fick sin gröt. Mumsigt det. Sen gick vi till badrummet och borstade tänderna. Sen sms;ade jag Elin och frågade om vi skulle ses och då ville hon att vi skulle komma till dom. Så vid 9.40 började jag gå hemifrån och när jag nästan var framme vid Ica Bergvreten somnade Isak. Han somnade vid 10. Sen sov han 40 min. När han vakna var han så glad så. Han fick leka lite, sen var det dags för mat. Lasagne och banan stod på menyn. Han käka och var så nöjd. Sen skulle Rebecca käka och då fick Isak sitta i en hoppgunga. Han hoppade inte så mycket, mest snurrade runt. Elin gjorde en sån god räkwok, och serverade ris till. Super god. Tack för middagen Elin. Vid 13.30 började Isak bli lite trött, så jag tänkte, jag går ut och testar om han vill sova lite. Och han somnde kanske efter 10 min. Sen sov han ungefär 40min till. När jag tog in han var han på ett strålande humör igen. Och Elins sambo skulle åka och jobba runt 15, så han sa att han kunde skjusa hem Isak och mig om vi ville då. Och det tackade vi ja till. Tack Håkan för skjusen. När vi kom hem var pappa Henrik redan hemma, kl var ju bara 15.15, men han hade gått hem redan vid 14 för han var tvungen att rita något med sin dator. Ett jobb som det var ganska bråttom med. Men Isak och jag ut och åkte lite pulka, gick ner och hämtade posten. Vi har fortfarande inte fått någon kallelse till 10 mån kontroll. Ska ringa dom imorron. Sen gick vi in för jag var så kissnödig. Isak blev inte så jätte glad men vad skulle jag göra. Henrik tog Isak när jag var på toa, sen lekte Isak och jag i hans rum. Vid 16.30 fick Isak lite mat och fruktpure´. Och hör och häpnar han var inte ett dugg sur eller kinkig vid 17. Nej, han var så glad och åkte runt i sin gåstol,kröp eller lekte i sitt rum. Sen vid 18, då brast det, men då var det ju knappt 30 min innan han skulle sova och han var ju trött. Så han fick sin pyjamas, pappa Henrik borstade han små gaddar och jag gjorde vällingen. Sen låg han själv i soffan och käkade vällingen. Sen gick pappa Henrik in och nattade honom vid 18.40. Och nu sover han så sött. Jag ska ställa mig och göra lite köttfärsås, ska nog ta mig lite pasta och köttfärsås när den är klart. Ha en bra måndags kväll...

Barkaby och en lugn hemma söndag

DATUM: 2009-02-01 KLOCKAN: 19:21:52
Lördag: Idag vakna Isak till vid 5.40, Henrik gick in och gav han nappen och la ner har han för han stod på knä och var påväg för att ställa sig upp. Han somna om till stax efter 7. Vi lät att stå och snacka och greja för sig själv och vid 7.30 gick vi in till han och han blev så glad. Henrik stod en stund med han och byte blöjan. Sen fick han sin gröt och vi tog oss lite frukost med. Fick bli té och rostad smörgås.

   

Sen gjorde vi oss i ordning, för idag skulle vi ta en tripp till Barkaby. Var ett tagsen vi var där. Ikea har lite mer saker där än dom har i Västerås. Så vid 9 bar det iväg. Just det, vi skulle ju åkt till vännerna i Kungsängen efter Barkaby men det blev inte av. Lill tjejen Filippa hade tyvärr början till ögoninflamation, och det vill vi ju inte att Isak ska få.Så vi hoppade besöket hos familjen Kopparhed. Vi bestämmde oss att ta Ikea först, för det blir ju bara mer och mer folk under dagen och har man gjiort Ikea och är bland dom andra affärerna på olika köpcentrum så är det lättare att avsluta, om Isak inte vill mer. Sen åkte vi bort och Henrik tog Isak i vagnen och gick till Sportson. och jag gick själv till Babyproffsen och Rusta. Skönt att gå själv tyckte jag, kunde jag titta på vad jag ville och hur länge jag ville. Hittade inget på Babyproffsen. På Rusta köpte jag 1 års presenter, till Isak och Siri. Hihi, så kul att dom snart fyller 1 år. Sen gick jag bort till Henrik, och han var inte klart, hör och häpnar. Isak hade somnat, det var bra det. Vaknade dock till lite, men jag gick ut och han somnade om. Märkte på han att han var jätte trött. Sen när Henrik kom ut hade han köpt sig nya cykelskor. Han hade fått bra pris sa han. Sen gick vi vidare till Toysuras och skulle leta present till Anton. Vi hittade en bra presen och sen gick vi vidare till bilen, la in lite saker vi köpt och sen gick vi vidare, jag in på Kappahl och Henrik tog Isak, som fortfarande sov, in på Stadium. Sen kom dom in på Kappahl och jag köpte ett par tjockare vantar till Isak. Han är ju alltid så kall om sina händer och fötter. Sen när jag hade betalat hade en mycket glad Isak vaknat. Vi gick till Babyland, som hade precis öppnat där ute i Barkaby. Men vi tittade bara, handlade inte. Sen började våra magar kurra och det var dags för Isak att äta med. Så vi gick för att kika om det var lugn inne på Pizzhut. Och det var det, så där käkade vi. Mycket gott, men det var tyvärr inte buffé på helgerna. Mmm, Isak fick lite burkmat och han charmade tjejerna som jobbade där, hihi. Han var så glad och det gick jätte bra att äta med han. Så stolt över han. Sen gick vi ett varv på Stockholm outlet området. Jag köpte mig en ny nessesär, jätte fin. Det var rea på den och den kostade 189kr och sen var det 2 års garanti på den. Det är ju bra att det kan vara det, fast det var rea på den. Sen gick vi vidare, men Isak gillade inte att gå där inne. Ja, just det vi vände på han med, så han sitter framår i vagnen, tror han uppskattade det. Det känns som en helt ny vagn och den blev mycket lättare. Tygnden fördelades annorlunda. Sen åkte vi upp till Mio och Meda Markt. Vi satte Isak i en sulky som fanns på Mio men han ville inte sitta i den, så jag fick bära på han. Men det gick ganska bra det. med. Sen fick Henrik ta Isak på Media Markt. Vi köpte inget i nån av butikerna. Sen åkte vi hem och handlade på Willys. Jag hade ju skrivit en veckomatsedel, så nu ska jag ha allt hemma som jag ska ha till den här veckan.
När vi kom hem var kl ca 16 och vi lekte med Isak. Sen fick han mat vid 16.30 och sen var det leka igen som gällde. Och som alltid, kl 17 borde förbjudas. Varför är han alltid tjurig så där dags. Slår aldrig fel. Sen vid 17.30-18 så är han sitt gamla jag igen. Sen fick han pyjamasen, borsta tänder och sen välling. Han somnade nästan med vällingflaskan i munnen. Så sen var det bara att gå in och lägga han vid 18.30.. Sen började jag med en kycklingrätt som heter Kycklig Africana. Den är super god och ska serveras med ris. Den åt vi vid 19.30 och sen kollade vi på Körslaget. Sen gick vi och la oss vid 22. Jag var trött och Henrik hade redan imorse kännt av lite förkylning. Hade ont i halsen. Godnatt

Söndag: Imorse vakna Isak vid 7, han ville inte så stå länge själv idag. Nej, vid 7.15 gick jag upp och gick in och snackade med han. Han är så glad på mornarna. Jag tog upp han och bytte på han, sen lekte vi i hans rum lite. Han får sin gröt runt 8, så vi gick in i vardagsrummet en stund innan det var dags. Henrik fick sovmorron idag. Han hade ont i halsen och var lite snörvlig. Men, jag var utvilad så det känns bra att gå upp. Vid  fick han gröt och ett smörgåsrån med mjukost på. Det är hans favorit pålägg just nu. Vid 8.15 kom pappa upp och det var tur det, det är ju så kallt i vårat hus på morgonen. Vet ej om jag vågar säga detta, men vi hade det bara 16,5 grader i huset imorse. Men Henrik fick fyr i brasan så steg värmen fort. Snart var det 20 gradet i huset. Henrik var fortfarade seg men han mådde lite bättre. Sen lekte vi Isak, mamma och pappa. Jag började förbereda våran lunch idag. Skulle göra kalops, och det ska ju stå på plattan och puttra 1-1½ timme, så köttet blir mört. Isak började bli lite trött vid 11, men jag tänkte "kanske hinner ge Isak mat (lunch) innan han ska sova". och det gick bra. Jag gick ut med Isak vid 11.30 och han somna på en gång. Sen sov han sött. Jag kom in och skalde potatisn till kalopsen. Sen kollade vi lite skidor. Vi käkade runt 12 och sen kollade jag efter bilder till en tavla som vi ska ha i Isaks rum. I tavlan ska vi sätta kort på Isaks familj, Isaks Farmor/Farfar, Kusin Anton, Farbror Daniel,Maria,Mormor/Morfar, Moster Emelie och Morbror David.  Ja, vi får se när vi sätter oss och skriver ut några bilder. Isak sov 2 timmar, när han vakna var Henrik och jag klara så vi kunde gå ut. För jag tänkte vi skulle åka lite pulka med Isak, när han vaknat. Satte han i pulkan och gick upp med han i hagen. för att hitta en liten backe, behövs ju ingen brant till lilla Isak. Hittade en och han tyckte det var kul. Han gillar verkligen att åka pulka. Sen gick vi hemåt och vi gick runt snickeriet. Sen var det dags att gå in, Isak och jag busade när vi kom in och sen fick han lite banan till mellanmål. Henrik hade slängt in ved, men kom strax efter oss också in och vi tog en fika, men bulle,kaka och julmust. Isak är ett kak och bull moster. Mmm, kanske inte är så bra men. Han fick ett mariekex och lite av våra bullar.  Sen gick vi alla in i Isaks rum och fixade lite belysning i Isaks hylla. Blev jätte bra. Henrik var tvungen att gå in på jobbet och hjälpa en kollega. Och Isak fick lite kvällsmat. Men, nu var ju kl 17 igen. Han var kinkig i ca 1 timme. Sen kom pappa tillbaka och han satte på Isak pyjamas, sen lekte vi lite tittut och mamma gick och gömde sig. Och Isak letade tillsammns med pappa Henrik. Sen fick han ca 1½ l välling, han äter upp det iallafall och det känns bra. La han vid 18.30 och han somna på en gång. Och nu sitter jag här som vanligt och skriver i min blogg. Vet inte vad vi ska hitta på imorron, är lite sugen å badhuset. Men ska Elin med familj dit på tisdag, vore det kul att gå tillsammans med dom. Men vi får se, kanske Maria och Siri vill hitta på n något tillsammmans med oss. Vi får se... den som lever får se.