En underbar helg

DATUM: 2009-05-31 KLOCKAN: 21:56:46
Halloj. Jag skriver bara lite kortfattat vad som hänt i helgen.

På fre var det ju meningen att Daniel (Henriks bror) med familj skulle komma. Men så fick Anton feber på torsdagskvällen och en stund senare spydde han. Så då ville jag inte att dom skulle komma och det hade dom ju full förståelse för. Men det är typsikt nu när vi äntligen hittat en helg som funka och att Isak uppskattar Anton mer och mer och dom kan leker ihop. Så jag sms;ade Maria och frågade om Isak och jag fick komma till dom. Och det gick bra. Jag hämtade Isak i sin säng runt 7, sen fick han dricka sin välling i våran stora säng.

Sen gjorde vi oss iordning och åkte bussen ner på stan och sen tog vi bussen ut till Siri och Maria. Dom stod och vinkade åt sopbilen när vi kom. Isak blev glad och Siri med när dom såg varandra. Vi var ute en stund när vi kom, sen gick vi in och käkade lite frukost. Jag och Maria sövde barnen runt 10.45 och strax kom Marias brors tjej över på en fika. Var trevligt att träffa henne och snacka lite. Sen var kl 12 och barnen hade sovit ca 1 timme och 15min. Så vi började med maten. Jag hade med mig lite wokade grönsaker och 2 kycklingfileér. Blandade den stekta tärnade kycklingen med det wokade och stekte ihop. Sen skulle vi precis sätta oss, då vakna Isak. Isak fick smaka maten och han gillade den. Och efter en stund vakna Siri med. Även hon hann och smaka lite av woken.

Vi lekte vidare och barnen hade skojigt dom. Henrik kom runt 15 tiden och vi åkte nästan på en gång. Hade lite att styra med hemma. Vi torkade av utemöblerna och så köpte vi en vaxduk på M-huset på vägen hem från Hummelsta. När vi var hemma lekte vi med Isak och han la sig runt 19, han somna nästan med nappflaskan i munnen. Henrik och jag tog oss var sin Corona och käkade hamburgare. Sen gick vi in efter en stund och jag gick och la mig runt 22, som vanligt.

Lördag: Usch, vakna med världens huvudvärk: Gud tänkte jag, hur ska den här dagen bli. Hade dammsugning och en kycklingssallad att göra. Vi skulle iväg på kalas mitt på dagen och vid 16 tiden hade vi bjudit hit Anna och John med barn. Jag kände bara, hoppas hoppas huvudvärken släpper snart. Jag tog 2 alvedon och drack massor av vatten. Sen började jag sakta med säkert med det jag var tvungen att göra. Usch, mådde nästan illa med i mellanåt. Mmm, jag fick ju hjälp med att dammsuga iallafall. Isak var med och såg till att allt gick rätt till. Han är för go den där killen. När han hade hjälpt mig och dammsuga, tänkte jag att jag skulle rensa den grillade kycklinge, så då skickade jag ut Isak till Henrik. Han höll på att klippa gräset. Isak fick sin hörselskydd, som han fått av morfar.

Och så fick han åka med där en stund. Jag började självklart inte med det jag skulle, så när Henrik efter en stund kom in och berättade att Isak hade somnat på åkgräsklippare, så hade jag inte hunnit rensa kycklingen. Jag fick ta Isak, och efter att Henrik klippt klart. Gick jag ut och sövde Isak. Blev nog runt 10.30.  Satte Isak på framsidan, för Henrik skulle greja med poolen, som står på baksidan. Jag började rensa kycklinge och förbereda resten som skulle vara i kycklingsalladen. Jag gick och la mig en stund, för huvudvärken hade inte släppt än, och nu var kl 12 och kl 13 skulle vi vara hos Maria, Roger och Siri. Isak vakna 12.15, sov bara 1 timme och 15 min, och det märktes på han sen när vi var på kalaset. Han hade sovit för lite. Han var lite kinkig och gnällig. När vi var hos Maria och Roger fick vi god tårta och bulla. Barnen fick vatten och en massa gos frukt. Kiwi,äpple och vindruvor.

 Vi åkte väl hem runt 15, jag hade lite kvar med salladen att göra. Men nu hade min huvuvärk, äntligen släppt. Anna, John, Albin och Filippa kom runt 16.30, och det var perfekt. För jag hade precis hunnit klart med salladen och börjat ta fram för att duka. Albin och Filippa lekte med Isak, och Isak bara njöt av att dom lekte med han och pysslade om han hela eftermiddagen, ända till Isak skulle sova. Salladen blev kanon och barnen gillade den med. Vi hade inte gjort någon efterrätt. Utan vi bjöd på popcorn, salta pinnar och chilinötter. Barnen älskade ju salta pinnarna och popcornen såklart. Dom bjöd Isak och han var fortfarande så nöjd.

Efter en stund ville barnen bada. Jag höll i Isak och lutade han fram mot vattnet, och han började plaska som bara den. Så de var bara för Henrik att hoppa i och ta Isak. Alla barnen badade, haha. Sen var det dags för vår lilla herre att sova. La han runt 19.30 och Albin och Filippa fortsatte att leka. John höll på att hjälpa Henrik med sin dator, dom höll säkert på nästan i 2 timmar. Anna och jag var ute med barnen i det underbara vädret. Helt otroligt var det ute. Så skönt. Familjen Kopparhed åkte hem run 21.30. Så kul att dom kom. Henrik och jag gick in och satte och o kolla på tv. Men gick och la oss runt 23. Jag slockna nog på en gång.

Söndag: Isak hade vaknat tidigt, redan vid 6.15. Men jag hörde han inte förren strax förre 7. Jag gick upp och gjorde välling till Isak och sen hämtade jag honom, eller om Henrik gjorde det. Kommer inte ihåg. Isak fick dricka sin vällng mellan oss och sen var det full fart. Jo, just det, glömde berätta. Igår låg han ju med mellan oss och käkade välling. När vi sen släppte ner han, tog det inte lång tid innan han kom trippandes med sina små sandaler i handen och ville gå ut. Haha, såg så himla gulligt ut. Åter till idag. Vi låg kanske kvar i sängen till 7.30.

Henrik skulle iväg och cykla kl 9. Henrik käkade frukost och Isak var med. Jag satte mig vid datorn en stund. Är inte sugen på frukost förre 9:o.Jag tog Isak, när Henrik cyklade iväg. Isak börjar förstå när pappa ska åka iväg nu med och blir lite små ledsen. Men det går bra ändå efter en stund. Han vinkade åt pappa som cyklade iväg och jag tänkte sätta mig i trädgårdlandet och plocka ogräs. Men det var inte så lockaden. Så jag tog ut min cykel istället och så cyklade Isak och iväg bort till Berner och Monica. Vi skulle kolla på hästarna som dom tagit ut bort hos dom, men jag tänkte, jag kollar om dom är hemma med. Och det var dom, så vi svängde in dit och fick oss lite fika. Tack så jätte mycket. Sen cyklade vi hem igen, eller jag cyklade upp mot Stats gånsta, för att kolla läget där upp. Det ligger mitt i mot oss. Ser ut som ett litet Bullerbyn där uppe. När jag var påväg hem där ifrån, märkte jag att Isak hade somnat. Mmm, så det var bara att lyfta ur han ur cykelastolen och lägga han i vagnen.

Ställde han under kastanjerträdet och sen började jag rensa i trädgårdslandet. Isak vakna efter en stund och jag tog upp han och gick över till Lisbet, hon var ute och rensade ogräs hon med. Men Isak var så kinkig och hade ju inte sovit knappt 1 timme. Lisbet sa att han kanske inte hade sovit klart. Så jag försökte söva om han, men det var inte det lättaste. Inte för att han var ledsen eller så, nej då han låg där i vagnen vaken, och bara njöd av att få åka runt i vagnen. Det tog säkert 20min för mig att söva om han. Men sen sov han allt. Fick väcka han efter 1 timme. Henrik hade kommit hem och hunnit dusch och vi hann käka lite av kycklinsalladen som var över. Isak fick ta en dopp med pappa i poolen idag igen och sen fick han välling. Efter det åkte vi till Anna, John, Albin och Filippa.

När vi kom dit, sov Albin och Filippa. Isak och Henrik gick upp och väckte dom efter en stund och Anna och jag gjorde rabarberpaj. Vi käkade pajen och sen gick jag, Isak, Anna, Filippa och Albin till Coop. Det var en svettig promenad, eller vad säger du Anna?!. Väl hemma hos dom igen, skulle vi grilla, men då hade deras gasol tagt slut i gasolgrillen. Så Anna grillade revbensspjällen i ugnen. Och sen hade vi klyftpotatis, melon, tomat och 2 olika kalla såser till. Det blev super gott. Tack Anna och John för underbar mat. Klockan bara sprang iväg.

Vi kom iväg från Kungsängen vid 19.30. Isak hade fått en massa potatis och grejer när vi käka, ändå svepte han nästan 2,2dl välling. Sen somna han gott i bilen. Det var 25grader ute när vi åkte hem och när man kom hem, ville man knappt gå in. Det var ca 24 grader i poolen. Imorron om vädret tillåter ska jag ta ett dopp. Kanske bli det tillsammans med Isak, Maria och Siri. Vi får se vad vi hittar på imorron. Har bjudit hit dom på ett dopp i poolen iallafall. Nu ska jag avrunda här. Ha dé gott och tack alla för en underbar helg.

Onsdag klädparty och torsdag fick vi besök

DATUM: 2009-05-28 KLOCKAN: 19:53:27
Igår vakna Isak tidigt igen.Kl 6, ville han gå upp. Men Henrik tog han 6.20 när han gick upp. Jag låg kvar och drog mig till 6.50. Henrik kom in med Isak och vi gosade lite i sängen innan jag klev upp. Sen lekte vi för fullt och jag ville göra något skoj, men det var tyvärr ingen som hade tid med Isak och mig. Men Isak vakna ju tidigt idag, så han somna i mitt knä vid 9.30 redan. Jag la mig med honom i våran säng och vi gick upp igen runt 11.15.  När Isak vakna kom snart pappa på lunch. Jag hann och ringa en kompis och fråga om vi kunde komma en sväng på eftermiddagen.

Och det skulle gå bra, så Henrik skjusade oss till henne. Hon har 2 barn. En som är 4 år som heter Julia och en liten plutt på 3månader som heter Arvid. Julia var på dagis när vi kom, men vid 14 tiden, åkte Helena som mamman heter och hämtade henne. Och Arvid sov i deras säng. Han tar ju sig inte någonstanns än. Isak lekte på som bara den, jätte skönt det. Sen när Julia kom, käkade vi lite mellanmål. Vi gick sen ut, lagom till det började regna. Vi skulle gå till en lekpark och leka lite. Det var ju väldigt växlande väder. Så när vi kom fram till lekparken var det sol, och riktigt varmt. Arvid hade inte sovit så bra på dagen, men nu när vagnen rullade, somna han och sov en stund. Vi gick hem strax förre 16 till dom igen. Barnen lekte lite ute och sen kom Julias pappa Henrik hem från jobbet. Isaks pappa kom runt 17, och då skulle vi precis käka middag. Han kom i rätt tid.

Vi käkade och sen skulle Helena med mig på Me&I party hos Linda.
Vi stack dit vid 18.20. Jag köpte inget men det fanns ju jätte fina kläder till alla, både barn,mamnma och pappa. Nej, det är så dyrt tycker jag. Men kul att gå på visning. Jag åkte med en tjej som heter Anna hem, tack för skjusen Anna. Väl hemma hade Isak somnat och Henrik höll på att ta fram kvällsmaten. Jag gjorde mig rårakor och stekt bacon till. Sen satt jag vi Henriks dator till 22 tiden.
 
Torsdag redan.. Javisst nu är det snart fredag.  Imorse sov Isak till 6.30. Duktig kille, haha. Henrik gick upp då, men jag ville inte att han skulle ta Isak. Han kunde lika väl ligga och snacka med sina gosedjur ett tag och märka att han inte blir upptagen på en gång, när han vaknar. Jag gick upp strax förre 7 och hämtade väl Isak 7. Han fick ny blöja och välling. Maria hade visst ring, men Isak och jag hade lite morgon disco, så jag hörde inte det. Jag ringde tillbaka. Maria och Siri ville gärna komma till oss idag, och dom fick såklart göra det. Dom är alltid välkomna.

Så vid 9 kom dom och Isak och Siri lekte på. Så kul. Vi käkade lite frukost ihop och vid 10.30 gick vi ut och då ville vi att dom små trollen skulle sova en stund. Dom somnade och jag gick in och började med maten. Blev baconsås med spagetti. Vi käkade och sen hann Maria och jag att kolla lite kort, innan jag gick ut och väckte Isak. Han blev inte alls ledsen att jag kom och väckte han. Då känns det bra. När han kom in fick han vakna till, sen vakna Siri med och då käkade dom samma mat som vi hade ätit och så fick dom lite majs till. Dom gillade det och sen fick dom lite banan som efterrätt. När dom käkat klart, lekte vi för fullt och vid 13.30 gick vi ute en stund, mellan regnskurarna. Maria och Siri åkte hem vid 14 tiden och jag och Isak gick över till Lisbet vid 14.30. Vi fick fika och jag tog med mig ett par drömmar som jag bakat. Isak fikade han med. Han kommer se ut som en kaka till slut. Mmm inte bra med för mycket sötsaker. Vi gick hem och kollade om vi fått nån post. Lite reklam hade det kommit.

När pappa kom stack vi på en gång för att gå lite på stan och sen åka till Ica Maxi och handla iför helgen. Isak var så nöjd och glad och han snacka och skrek på Ica, lite pinsamt men mest kul. Han brukar tycka det är så trist annars. Isak fick en solkeps på Leklust. Den har skärm och skydd för nacken. Blir super bra till hans soldräckt. Glömde dock att gå in på Apoteket och köpa solkräm. När vi kom hem och skulle kliva ur bilen, ösregnade det, men jag stack upp för trappen och låste upp. Henrik tog en kasse och jag hämtade Isak. Han gillade när det regna. Han skatta när jag halv sparng in.

Väl inne hjälpte Isak mig och plocka upp varorna och sen lekte vi lite. Henrik började städa undan, vi får ju gäster imorron. Henriks bror Daniel och hans fru och barn kommer imorron. Och stannar till lördag kväll. Ska bli jätte kul. Isak och Anton leker och har skoj ihop, redan nu. Jag gav Isak en ny blöja och välling fick han vid 19. Isak somna nästan med vällingflaskan i munnen. Henrik la han sen och sen gick Henrik ner till sin jetski. Och jag sitter här. Jag ska käka en salami/briesmörgås till kvällsmat och ett glas mjölk. Ha dé

Nya bilder på Isak

DATUM: 2009-05-26 KLOCKAN: 22:00:05
Hej, orkar inte skriva något mer än att vi har varit med en kompis och hennes svärmor och hennes barns faster i en park och haft picknick. Det var trevligt. Sen var jag på ljusparty på kvällen. Mycket fina saker men så dyra. Här kommer lite nya bilder på vårat charmtroll.

Titta och njut:








Söndag hemresa och en solig måndag...

DATUM: 2009-05-25 KLOCKAN: 20:05:48
Igår söndag var vi hos Daniel, Maria och Anton tills Isak skulle sova middag. Vi åkte vid 11 tiden. Han somna på en gång och sov 1 timme och 45 min. Jag väckte han efter den tiden, men det gick bra. Vi kom hem och plockade in alla saker och sen åkte vi och handlade på en gång. När vi kom hem käkade vi rostbiff med potatissalld. En väldigt dyr rostbiff vill jag bara påpeka. För 12 skivor gav vi 94kr. Mmm, var inte meningen att lyxa till det så dant. Sen busa vi med Isak och Henrik klippte gräset. Jag och Isak gick över till Lisbet med 3 ljus och en chili ost. Sen gick vi nästan på en gång, för dom skulle till och äta middag. När vi kom hem fick Isak åka med pappa på åkgräsklipparen. Sen kom jag inte ihåg vad vi gjorde men Isak fick en burkmat och sen tog jag en dusch med Isak. Han fick sin välling som vanligt vid 19 och sen la jag honom, utan några protester från Isak vid 19.30. Henrik och jag tog oss lite rostbiff igen och en macka. Fanns lite potatissalld kvar med. Sen kollade vi klart på en film, vi inte sett klart på och sen gick vi och la oss.

Idag då.. låg jag i sängen och läste vi föräldrar vid 6.30. Inte ett ljud inne ifrån Isak än. Skönt. Jag gick upp vid 7 och gjorde välling,té till mig och klädde på mig. Hade sms;at med Maria om att dom skulle komma runt 9 så det var bäst att göra sig iordning.Isak vakna inte förren 8, gud vad skönt för han och mig. Så nice. Han var på strålande humör och han fick välling i soffan och sen bytte vi blöjan och satte på han kläder. Vid 9 kom Maria och Siri. Isak och Siri leke och vi käkade alla lite frukost. Sen gick vi ut. Siri skulle sova runt 10.30 och jag la Isak vid 11. Började med en kyckling i ugnen vid 10, som jag ställde in, för den skulle ju vara inne i minst 1½ timme. När Henrik kom hem käkade vi kyckling, ris och en gräddsås. Mumsigt, men när man rensade kycklingen, blev det ju inte så mycket kvar på den. Men det räckte iallafall: Men det blev bara en kycklingklubba över. Jag behövde inte väcka Isak idag, han sov 1½ timme och låg där och log i vagnen. Skönt att han var glad då. När dom kom in dom små trollen fick dom mat. Isak fick samma mat som vi hade käkat till lunch. Han gillade det. Sen fick han även smaka lite av Siris mat. Mumsigt... När dom hade käkat gick vi ut och lekte ute. gungade, lekte i sandlådan,plockade rabarber och tog en lite fika på en filt ute i solen. Sen hämtade jag lite tvätt, som jag hängde upp och sen ville Siri gå in. Så vi gick alla in och lekte en stund. Plötsligt var kl 15.30, gud vad den här dagen hade gått fort. Maria och Siri åkte runt15.45 och Isak och jag gick ner för att kolla om det kommit nån post. Ingen post hade kommit. Kommer visst sent nu för tiden. När Henrik kom, åkte vi på en gång ner på stan. Vi cyklade ner. Och jag tog en sväng in på LIndex och grabbarna hade gått en sväng på stan. Jag hittade inget på Lindex. Sen när jag kom ut kom Isak och mötte mig, han kom gåendes imot mig. Vi åkte ner till Hamncafét och tog oss var sin glass. Till Isak hade jag en smoothi och han fick smaka lite lite glass av oss. Sen cyklade vi hem och vi var ute till kl var runt 18.30. Gjorde iordning Isak, och Henrik la han vid 19.25, men det ville INTE Isak, nej vi fick gå in till han 2 gånger. Men efter ca 15 min somna han iallafall. Nu ska jag koka lite ägg och så ska jag ha lite rostad smörgås till det. Ha dé

Torsdag en lugn dag och fredag sovmorron och lite om lördagen

DATUM: 2009-05-23 KLOCKAN: 10:28:58
Halloj, torsdag morgon vaknade inte Isak förren 6.30. Skönt med sovmorron. Henriks mamm skulle åka och jobba och Heniks pappa skulle till Mjölby och Motala. Så vi åkte upp till mina mamma,pappa och bror och umgicks med dom en stund. Henrik och pappa skulle ner till pappas jobb och greja med en sak till Jetskin så jag, Isak och David följde med ner och så fick Isak ett par höselkopor. Isak skulle sova, så vi traskade hem i från pappas jobb och Isak somna nästan på en gång. När Isak vakna fick han en banan, sen åket vi upp till Isaks farmor och farfar igen. Vi käkade en kycklinggryta där med ris, men Isak ville inte ha den då. Han hade ju en timme innan smält i sig en banan och en sockerkaksbit. Sen gick jag och la mig, mådde inget vidare :(. Mådde illa och frös. Jag sov nog i 1 timme, och när jag vakna var jag trött och frusen än. Mmm, var ju tvungen att gå upp, annars skulle jag ju inte kunna sova inatt. Isaks farmor hade kommit hem från jobbet och alla var ute och pratade med en granne. Jag gick ut en sväng men gick snart in. Mmm, sen cyklade Henrik och hans pappa och Kristina började med en rabarberpaj. Isak fick i sig lunchen framåt 16 tiden. Sen bjöd farmor på chokladbit, som hon köpt till Isak och Anton. När dom kom tillbaka käkade vi paj. Isak fick en fick glass. Han mumsade på. Sen busade vi och vid 19.15 fic han välling. Han var ganska så trött, så när vi la han somna han nästn på en gång. Vi grillade senare på kvällen. Och jag la mig nog vid 22.30 tiden.

Fredag: Idag vakna inte Isak förren 7.30. Skön med sovmorron för oss alla. Han sover nog ifatt dom dagar han vaknat rutn 4-5 tiden. Han var så glad, men mamma Ranjana mådde illa igen. Nej, jag fick ligga kvar till 9 tiden. Sen åkte i upp till mina föräldrar igen, för Henriks föräldrar jobba. Vi fick frukost där och sen åkte Henrik och pappa ner på pappas jobb igen, för dom blev inte klara igår. Jag gick ut och sövde Isak vid 11 tiden och sen när pappa kom hem följde jag med honom ner en sväng på byn. När vi kom hem käkade vi gulaschsoppa. Jätte god var den. Mamma hade gjort vitlöksbröd till. Jag, mamma och David stack iväg till Mantorp och Karlssons efter maten. Isak fick ett regnställ,2 par byxor och 3 par strumpor. Jag köpte en lite present till Siri med, som hon ska få när vi kommer hem. Sen gick vi över till en outlet butik, med kläder. Mamma köpte ett par svarta jeans som nu kosta 99kr, som hade kostat 600kr. Jag fick med ett par såna jeans av mamma. Jag ångrar mig nu att jag inte köpte ett par till. Men mamma och pappa ska åkte in dit och byta ett par byxor som Isak fick, som en knapp gik sönder på, då skull dom komma om det fanns ett par till. När vi kom hem var Isak och Henrik uppe hos Henriks farmor och sen skulle dom upp till Isaks farmor och farfar en stund. För imorron skulle dom till Örebro. Henrik kom vid 17 tiden med Isak, och då fick Isak stuvade makaroner med en bullens korv. Det verkade gott det. Sen busade vi för fullt och vid 19.15 var det dags för vällig igen. Sen skulle han sova vid 19.30. Han var lite lite ledsen, men verkade somna gott sen. Vi käkade tacos och sen spelade mamma och jag lite kortspel när grabbarna var ute och sköt luftgevär. När dom kom in sen dom kom in körde vi en omgång yatzy. Det blev en jämn match. La oss vid 22.30 tiden.

Lördag: Idag vakna Isak rutn 6.30 coh han låg där inne och snacka för sig själv. Jag gick inte in förren vid 7, för att jag trodde han hade bajat, men det hade han ju inte. När jag kom i låg han på rygg med Bulten på magen och snacka med Bulten. Det lät så härligt. Jag bytte hans blöja, fast han då bara hade kissat. Men när jag ställde ner han, så baja han. Tack för den Isak, haha. Var bara att byta igen och sen fick morfar ta Isak, han fick välling i morfars knä. Jag gick och la mig en stund till och vid 8.30 kom Isak, min mamma och David in och väckte mig. Då var dom frukost sugna. Sen käkade i frukost. Jag tog en dusch och nu sitter jag här. Ska gå ner och söva den lille plutten nu. När Isak vaknar ska vi åka till Motala. Till Isaks kusin Anton. Ha dé

Farmor och farfar nästa

DATUM: 2009-05-21 KLOCKAN: 17:11:54
Onsdag:

Igår åkte vi upp till Isaks farmor och farfar när Henrik kommit ner till oss. Nu är familjen Rosenlöf komplett igen. När vi kom till dom var han ju lite blyg igen men det gick ganska så bra ändå. Han lekte med lite saker och sen var det snart läggdags. Mmm, men det ville inte Isak. Jag fick gå in till han nån gång och sen fick han vara ledsen. Han somna efter nån kvart. Sen betällde vi pizza och Henrik och jag åkte och hämtade den. Sen käkade vi det och la oss runt 22.30.

Torsdag:
Inatt vakna jag 2 gånger för jag var nödig. Lite jobbigt faktiskt. Men vi fick sova ända till 6.20. Isak hörde av sig då och Henriks mamma åkte till jobbet precis. Henrik gjorde välling och sen kom han in till sängen med Isak. Sen gick vi upp vid 7.15. Käkade frukost med Henriks pappa och sen skulle han iväg runt 9. Vi åkte upp till Isaks mormor och morfar. Dom blev så glada att vi kom. Vi stanna där tills Isak sovit sin lur på dagen. Han sov 1½ timme, eller jag väckte han efter 1½ timme. Det gick bättre att väcka han idag än igår.

Han fick en banan och en bit sockerkaka när han vakna. Vi skulle upp till Isaks farmor och farfar och äta middag vid 13 tiden. Isak ville inte han nån mat då, så vi fick spara den till senare. Jag gick och la mig en stund, hade/har så ont i benen, som mensvärk. Mmm, inte kul alls. När jag vakna var så sådär jobbigt seg, nästan så jag mådde illa. Isak var ute med pappa Henrik,farfar och farmor hade kommit hem från sitt jobb. Sen skulle Henrik och farfar ut och träna (cvykla). Henriks mamma började med en rarbarberpaj och jag gav Isak lite mat vid 16.30. Nu gick maten i, skönt att man vet att han fått i sig bra mat idag. Sen fick han en liten chokladbit av farmor. Vi ska gå ut en sväng nu. Isak får välling vid 19. Och sen lägger vi han vid 19.30 igen. Ha dé

6.10 idag

DATUM: 2009-05-20 KLOCKAN: 14:22:39
Jippi, hoppas Isaks tidiga mornar har vänt. Imorse hörde jag honom inte förren 6.10. Jag hade dock legat vakn sen 4.30. Kunde inte somna om. Försökte somna om, men låg bara och lyssnade på om Isak skulle vakan när som. Och sen vid 5.30 började jag spela mobilspel. Men som sagt var vid 6.10 hörde jag ett litet ljud där inne ifrån, där han sov. Och han hade inte hunnit upp när jag kom in. Jag ville krama han massor och ge han en massa pussar. Tog med mig honom till mig och vi kollade i tidiningen och mys till ihop. Sen kom mamma och pappa upp och vi käkade frukost. David kom med runt 8. Vid 10 åkte vi till min farmor och fikade lite. Sen hem och lägga Isak i vagnen vid 10.45. Han somna påvägen i bilen hem. Det var bara att lägga ner han i vagnen när vi kom hem, han sov hela tiden. Pappa och jag drog en vända i Boxholm, och när vi kom hem skulle vi käka. Morfar väckte Isak vid 12.20, men det blev inte poppis. Nej, han var såååå ledsen, ett bra tag. Men till slut kunde vi sätta oss och käka. David mutade med vindruvor. Isak älskar det. Och sen busa vi lite til. Vi väntar alla på Isaks pappa som ska komma runt 16. 1½ timme kvar kanske. Vi ska ta en fika när han kommer. Och ikväll bär det av upp till Isaks farmor och farfar. Ha dé

Bara tidigare och tidigare

DATUM: 2009-05-19 KLOCKAN: 19:49:02
Hej, vet inte vad som hänt med Isak. Men han vakna 4.20 idag med ett gallskrik och han stod där och var jätte ledsen vid sängen. Jag gick in och mamma kom ner farandes från övervåningen. Jg tog med Isak till min säng och la han där, men han verkade inte ett dugg trött. Suck tänkte jag, men jag tänkte inte gå upp inte. Nej, han fick ligga där och sen efter en stund vände jag ryggen mot han och låsades sova, men då började han greja med mitt hår och peka med sina fingrar på min rygg. Då gick jag och la tillbaka honom i sin säng. Han sa inget när jag la ner han och Bulten. Jag gick och la mig igen. Jag kunde inte somna på 20min.

Men till slut somna jag och han med tror jag. Pappa kom ner vid 5.30 och jag bad han inte gå in till Isak, för jag trodde han sova. Sen somna jag om. Men morfar hade hört han och gått in. Då stod han upp och ville komma upp. Jag vakna vid 8.00 och då hörde jag att Isak precis slagit i en dörrpost... men jag rusade inte upp, utan mormor tog han och det hade gått bra. Sen gick jag upp en stund senare. Vi käakde frukost och sen åkte vi till Mjölby, såg att Isak började bli trött men vi hann både Netto och Lidl innan jag gick ner till köpcentrum med Isak. Han somna på en gång. Jag träffe en gammal klasskompis till mig vid Lidl, det var kul att se och prata med henne, var jätte länge sen sist. Sen gick mamma och jag runt lite på Mjölby köpcentrum. Handlade lite på Lindex.

 Vi åkte hem vid 12 och då hade Isak sovit 1½ timme. Perfekt... sen skulle han inte sova mer idag. Nä vi kommit hem lekte vi ute. Isak fick en gräsklippare av mormor. Hihi, skojigt. Vi käkade blodpudding med fläsk. Det var första gången Isak käkade blodpudding och han gillade det jätte mycket. Isak fick träffa grann killen. Han är bara 1 mån yngre. Men han kunde inte gå än, men det var nog inte långt ifrån. Sen åkte David och jag en sväng och när vi kom hem igen. Gick Isak och jag till min kusin Jennie. Vi fick lite fika. Och sen gic vi hem, för att Isak baja och jag hade inga blöjor med mig. Väl hemma var det massa bus på g och vid 19.15 fick Isak välling och han somna nästan med nappflaskan i munnen. La han 19.30 och nu sover han nog gott inatt. Imorron kommer pappa Henrik, ska bli kul och skönt. Saknar dig. Ha dé

Isak vakna 5.20

DATUM: 2009-05-18 KLOCKAN: 11:18:42
Inatt vid 1 tiden hosta Isak så pass at jag fick ge han hostmedicin. Han fick kanske ligga 5 min hos mig, sen gick jag in och la han i sin säng. Hörde inget ifrån han och jag kunde med somna om efter en stund. Vid 5 hörde jag honom igen, va ska han vakan redan tänkte jag. Jag var precis påväg för att hämnta honom, men precis när jag skulle gå, hörde jag pappa (isaks morfar). Han hade gått in och hämtat Isak. Jag låg kvar och lyssnade länge, men sen kunde jag somna om.

Jag sov till 7.30, gick upp men kände mig lite hängig, så jag fick gå och lägga mig igen. La mig på övervåningen och Isak blev såklart lite ledsen när jag gick igen, men det hade gått bra ändå. Jag klev upp vid 8.30. Käkade en god leverpastej smörgås med gurka. Isak fick med smaka gurka, inlagd gurka. Mumsig var det.

Mmm... sen lekte vi och Isak han bara går och går. Sen gik jag ut vid 10.40 och skulle söva Isak. Det är inget kul väder idag, men mamma och pappa har tak över altanen så det är bra. Isak somna nästan på en gång och sover nu. Hoppas han sover minst 1½ timme, så han inte behöver sova mer idag. Tror det var att han sov 1 timme mellan 15-16 igår som gjorde att han vakan tidigt imorse. Vi får la se hur det blir imorron bitti. I eftermiddag ska vi bara ta det lugnt och ev åka till " Vänner i mellan" och kika om dom har något intressant. Hör av mig här  senare.. kramar. Vi saknar Pappa Henrik massor, puss på dig.


Senare: Isak sov mellan 11-14.30. Oj, nästan 3 timmar, inte klokt. Men han vakna ju 5.15 och har hållt igånge hela förmiddagen. När han vakna fick han mormors potatismos och julkorv. Det tyckte han var gott och han drack jätte mycket vatten. Sen åkte jag, Isak,mormor och moster Emelie till "Vänner i mellan" och skulle se om vi kunde fynda något. Jag köpte en vitlöksgöma och en mjölk/grädd kanna. En liten smidig. Eller det var min mamma som betalade. Sen åkte vi till Ica och handlade lite. Isak fick gå lite själv, tycket han var skoj. sen åkte vi hem och lekte en stund till. Alla fikade när min pappa kom hem vid 16. Isak fick bulle och russin. Sen käkade vi mat vi 18. då fick Isak en leverpastej macka med gurka på som imorse.

Jag och pappa stack till parken vid 18.45 och David och mormor skulle natta Isak. Men när vi kom hem vid 19.45 hade han inte kommit i säng än. Nej, han hade ställt sig och och varit jätte ledsen när dom skulle lägga han. Han hade varit jätte pigså dom hade plockat upp han och inte kunnat lägga han igen. Mmm, inte lätt detta med andras barn. När jag kom ville mormor försöka massera Isaks fötter för att han skulle bli avlappnad och trött, men Isak bara flinade och såg äännu piggare ut. Jag la honom vid 20 och han var lite ledsen en stund, men sen la han nog sig ner och somna iallafall. Annars hade jag väl fått ta till 5 min metoden. Skönt att man slapp det. Nu ska jag umgås en stund sen ska jag lägga mig vid 21.30-22. Imorron ska mormor, morbror david, jag och Isak ev åkte till Lkpg. Vi får la se vad vädret tillåter. Ha dé

Söndag... i Boxholm

DATUM: 2009-05-17 KLOCKAN: 20:02:18
Imors vakan Isak redan kl 5, han host och hosta. Vid 5.20 gick jag in och hämtade han. Gav han lite festis och nässpray. Och sen låg vi och jag försökte få han att somna om. Men icke, han ville inte sova alls. Nej, jag försökte flera gånger. Han log bara och tittade och snackade. Mmm, mamma var så trött. Men sen kom en räddare, mormor. Isak sträckte sig mot henne och dom gick ut och jag fick sova vidare. Så skönt att han inte var ett dugg ledsen. Jag sov först till 7.15, vakna till och hörde Isak, men sen somna jag om till 8.30. Det var väldigt skönt med sovmorron. Tack mamma.

 Isak hade ätit välling och banan. Och varit så nöjd. Så skönt. Vi käkade lite rostat när jag kom upp och sen skulle vi gå tipspormenad vi 10, hela familjen gick och Maria. Isak somnade, sov ca 45min. Tyvärr fick han värsta hostattacken så han kunde inte somna om. Vi gick hem, och David och jag stack på loppis i Granforsen. Men det fanns tyvärr inget där som vi ville ha, sen åkte vi för att kolla om Bleckingasta gårdsbutik var öppen, men den öppnade inte förren 13 idag, och kl var bra 12 idag.

Hemma skulle vi äta vide 13. Sill och potatis, mums. Mormor hade gjort köttbullar till Isak, men det ville han inte ha. Nej, han fick i sig lite potatis och ägg. Sen gick jag och la mig en stund och Emelie kom och gjorde mig sällskap en stund. Sen gick hon upp och ut, för dom andra hade gått ut. Hon gav Isak lite bana. Jag gic ut jag med, och vid 15 sövde jag Isak. Han somna och han fick sova 1 timme ungefär.

Ringde Henrik när jag var påväg ut för att hämta Isak. Henrik tyckte med att jag skulle väcka han, men Isak blev inte speciellt glad när jag väckte han. När vi kom in, bytte jag blöja på han och sen fick han busa lite med David. Sen gav David Isak gröt. Och innan vi skulle äta hemmagjord pizza, duschade Isak med David. Isak blev lite ledsen först, men sen gick det bra. Vi käkade och sen busade vi lite till. Isak fick sin välling vid 19.15 och sen la jag honom vid 19.30. Nu spelar min familj bingolotto. Imorron vet jag inte vad vi ska hitta på. Blir ju en massa bus med Isak såklart. Ha dé

Nu är vi i Boxholm... Isak och jag

DATUM: 2009-05-16 KLOCKAN: 20:26:33
Imorse vakna Isak vid 4 tiden med världens rethosta. Han hostade och hostade och efter 30min hämtade Henrik Isak och la han hos oss. Försökte få han dricka lite vatten. Men han ville inte ha och då hämtade Henrik en festis. Det ville han iallafall ha och drack så passa att hostan började avta. Henrik gav han lite nässpray med, för han var bra täppt i näsan. Vid 5.15 somnade Isak om, på tvären mellan Henrik och mig. Jag lyckades med somna om, och vi vaknade strax förre 7 igen. Sms:ade födelsedags barnet och frågade hur det gick för dom. Och dom var strax i Katrineholm. Dom är mina syskon, som ska komma upp och hämta mig och Isak. Sen ska vi åka ner till Boxholm och vara där en vecka. Henrik kommer ner på ons till Boxholm.

Dom var upp vid 9 och vid 10.15 åkte vi iväg. Skulle in på Coop en sväng och köpa lite saker. Sen bar det iväg. Isak somna nästan på en gång och sov i 1½ timme. Vi var i Boxholm vid 13.30 tiden och det hade gått bra resan. Isak blev lite otålig sista 15min men det gick bra ändå. Vi käkade och sen busade vi. Jag och Isak följde med min mamma och skjusade hem Emelie. Hon skulle fira sin födelsedag med kompisar ikväll. Sen åkte vi till Konsum och handla lite till, sen hem. Väl hemma fick Isak leka lite till och sen var det dags för lite gröt vid 16.30 tiden. Isak fick även vanlijglass. Mumsigt...

Morbror David och mormor badade Isak och sen fick han pyjamas på sig. Hann att gå ut en snabbis innan det var dags för välling och sängen. Jg gav Isak lite nässpray innan han skulle sova och sen la jag honom vid 19 tiden. Vi käkade grillat med pommes och bea sås. Jätte gott. Nu ska jag sätta mig och umgås med mamma, pappa och David. Ha dé

Blandade bilder

DATUM: 2009-05-15 KLOCKAN: 20:24:06
Sitter tillsammans i en gungstol

Isak och Siri gungar tillsammans



Siri bjuder Isak på russin




Isak är koncentrerad

Ännu en förkylning

DATUM: 2009-05-15 KLOCKAN: 20:13:02
Halloj, jah då var det dags igen. Isaks näsa bara rinner och rinner. Han är på ganska så bra humör ändå, om man sitter med han och leker hela tiden. Mamma orkar inte underhålla Isak hela tiden... Isak vakna vid 5.45 men somna igen run 8. Då sov jag med honom i våran säng. Han sov kanske 1 timme och 15 min. Sen var det full rulle igen. Vi gick ut vid 10.30 och vid 11.30 kom pappa hem på lunch. Då var mamma helt slut. Isak somna vid 12 igen och sov till 13.15. Sen stack jag när Henrik hade kommit hem. Skulle träffa min vän Anna J, hon fyller år idag med, så vi tog en fika på Tammerfors. Sen gick vi lite på Intersport,Lindex och Åhlens. Jag köpte en hel del till Isak på Lindex, för mina presentkort. Så som jag inte skulle göra, men hittade en hel del till grabben. Skulle ju packa lite kläder igår till han och upptäckte att han växt ur det mesta han hade i sin låda. Så nu finns det lite nytt att ta på sig. Isak blev glad när mamma kom hem, men lika fort kinkig Han har varit kinkig hela dagen, och jag har kännde många gånger, att jag inte vill åka iväg imorron. Men sen har mamma, pappa,syrran,brosan och Henrik mfl sagt att detta kommer gå bra och att dom ska hjälpa mig där nere med Isak. Kanske bra med fler som kan underhålla och ta hand om Isak. Så imorron bär det av till Boxholm, för Isak och mig. Emelie och David kommer runt 9 och sen ska vi åka när Isak ska sova. Henrik kommer på onsdag, han är ledig resten av veckan sen, så på söndag åker vi åter hem till Enköping. Ha en bra kväll... kramar

Ett kort inlägg

DATUM: 2009-05-14 KLOCKAN: 19:30:19
Halloj, Isak vakna tidigt som vanligt. Henrik tog han och jag gick upp vid 6.20. Isak var på gott humör och det var han hela dagen tycker jag. Jag väntar bara på att en rejäl förkylning ska bryta ut. För Siri är väldigt förkyld just nu. Och vi var ju hos dom i förrgår. Mmm, vore skönt om den hade kommit som idag då, och kanske hunnit avta till vi ska åka neråt på lördag. Men vi får se, han börja snora lite mer nu på kvällen. Idag på dagen har vi inte gjort mycket alls, nej vi tog det lugnt idag för att han inte ska bli sjuk. Han sov bara 1 timme och 10min på dagen och sen var det full rulle igen. Han fick pannkakor med sylt till lunch. Henrik och jag åt ärtsoppa, så självklart ville han smaka det med. Han fick några teskedar, och han gillade det.

Sen gick vi över till Lisbet och fikade runt 14, och vi gick hem igen vid 15.30. Isak lekte där och han fikade. Väl hemma var vi ute, men det blåste så kallt, så vi gick in innan Henrik kom hem. Han slutar ju 16, men kom inte förren 16.30. Fick stanna kvar och hjälpa till och lasta. Sen lekte Isak och pappa. Dom gick också ute en sväng, då började jag med kvällsmaten. Har gjort en potatis/köttfärsgratäng. Får vi se om den smakar något. Annars får man krydda mer på den.

Henrik och Isak kom snart in, var inte så skönt ute som det såg ut. Sen fick Isak pannkaka igen, fanns 1 pannkaka kvar och då fick han glass till den. Mmm, vilken kvällsmat. Isak var lite små kinkig och vid 18.30 fick han sin välling. Han var nog bra trött, han hade ju bara sovit lite trygt en timme på dagen. La han vid 19.10 och nu sover han gott. Vi ska kolla på "Stockholm-Arlanda" kl 20, sen ska jag nog gå och lägga mig, om ja inte sätter mig vid Henriks dator. Henrik ska kolla på något på 5:an kl 21. Ha dé

Små seg

DATUM: 2009-05-13 KLOCKAN: 13:50:36
Idag är en seg dag. Ja, jag är inte alls 100% idag. Var på öppna förskolan på fm och Isak hade skoj. Dock var inte Yvonne där, så hon kunde spela gitarr när vi hade sångsamlingen. Isak älskar gitarren ju. Sen gick vi hem och Isak somna såklart. Och han sover än, har nu sovit i nästan 2½ timme. Mmm, jag känner att jag har en förkylning i kroppen och troligen har Isak det med. Så trist om vi ska bli förkylda nu, när mina syskon kommer på lördag för att hämta mig och Isak. Men lite förkylning ska vi väl kunna åka för. Men blir vi febriga stannar vi  nog hemma. Inte kul att åka bil med feber. Men vi har ju 3 dagar att bli friska på. Så det blir att vara hemma nu resten av veckan så inte förkylningen blir värre. Isak går och går han, som sagt var går han ute med nu. Så jag hoppas inte slutar gå nu för att han blir lite förkyld. Att han ska tycka det är jobbigt att gå menar jag. Ses senare.. ha dé

Hummelsta nästa

DATUM: 2009-05-12 KLOCKAN: 19:55:07
Isak vakna 6 imorse. Jag är helt säker på att det har med att han inte hann baja innan han la sig igår kväll. Kanske låter löjligt men, han vaknar ju på morgonen för att ha har bajsat. 2 kvällar i rad har han bajsat innan han lagt sig kl 19.30. Och då har han sovit till minst 7 på morgonen. Han har inte vaknat av att Henrik stökat runt i köket. Henrik tog Isak fram till 6.20, då kom dom in och Isak var så glad. Han hade käkat en halv macka med pappa och nu var det dags för välling. Han drack upp allt på 2 sek. Sen ville jag att han skulle gå, men det var för tidig att gå redan kl 7. Inte förren 7.30 började han gå för dagen. Och sen var det full rulle. Vi skulle åka till Maria och Siri vid 8.20 så det var dags att göra oss iordning. Det var fint väder på mogonen. Vi tog bussen ner på byn, och sen bussen till Hummelsta. Isak var så glad när vi kom fram och Siri blev minst lika glad. Dom lekte inne tills vi trodde dom ville sova.

Vid 10.30 gick vi ut. Men Isak ville INTE sova, nej han var till och med ledsen när vi skulle åka vagnen. Mmm, nej det var bara att gå in igen och leka lite till. En timme senare gick jag ut med Isak igen och han var inte jätte glad över att ligga ner, men när vi hade vänt och var nästan hemma hos Siri igen, somnade han. Han somna runt 11.30 och sov till 13.45. Siri hade inte somnat än hon. Nej, hon somna inte förren runt 13.15. När Isak kom in fick han potatis,köttbullar och ärtor. Och det var ärtorna som vad godast. Mmm, han fick i sig lite iallafall. När Siri vakna fick hon välling och sen var det full rulle igen.

Jo, glömde skriva när vi var ute och lekte innan vi försökte söva dom, så gick Isak ute, själv. Hiihii, nu har han fått kläm på det med. Efter en stund gick vi ut, nu hade det slutat regna. Isak och Siri käkade russin. Det var så gott. Jag blåste lite såpbubblor för dom små. Åååå dom tittade och tyckte det var skoj. Sen var det dags att gå lite till. Henrik kom vid 16.20 och han fick se Isak gå med. Sen åkte vi hem, Henrik släppte av mig på stan, för jag skulle träffa en kompis och fika. Men vi hann inte fika, tyvärr. VI var inne på Lindex och H&M och prövade kläder: Det var skoj det med, för det kan man ju inte göra när man har Isak med sig. Sen skjusade hon hem mig till ca 18 tiden. Usch, regnade då igen.

Väl hemma, så hade Isak gått och gått igen. Henrik hade filmat han lite, så kul om man kan få med alla härliga ögonblick på film. Sen lekte vi lite och Isak hade käkat chili con carne och banan, samtidigt. Ja, Henrik sa att han skulle absolut ha banan med. Mmm, så han hade precis bajsat när jag kom, bra Isak. Henrik bytte på han och jag lekte lite med Isak när han var ny bytt på. Sen fick Isak välling vid 18.30. Han drack upp nästan 2 dl. Han är en hungrig kille just nu. Sen la vi honom vid 19.30. Henri stack ut och sprang. Jag ska kolla på tv nu... Ha dé

Lite små bilder på Isak

DATUM: 2009-05-11 KLOCKAN: 21:39:48
Isak myser på våra sängkläder




Var tog dammsugaren vägen?






Äter banan alldeles själv



Isak har en spindel på kepsen



Isak sitter och tar det lugnt

Stolta pappor

DATUM: 2009-05-11 KLOCKAN: 21:25:57
Isak och pappa Henrik  Siri och pappa Roger

Bästa vänner

DATUM: 2009-05-11 KLOCKAN: 21:23:44
Isak och Siri

Isak myser

DATUM: 2009-05-11 KLOCKAN: 21:21:45








Öppna förskolan både fm och em

DATUM: 2009-05-11 KLOCKAN: 19:52:42
Imorse vakna jag som vanligt runt 5. Jätte jobbigt när Isak inte vaknar förren 2 timmar senare. När Henrik var påväg till jobbet,låg jag och läste lite. Han gick till jobbet vid 6.30, och jag gick upp och gjorde mig lite té. Isak vakna vid 6.45. Vi sms;a Maria och Siri. Men dom hade inte kommit upp förren strax efter 7. Mmm, skönt med sovmorgon. Isak och jag frågade om vi kunde komma, men dom visste inte och skulle vi komma skulle det bara funka på fm. Och åker man dit så vill man gärna stanna en hel dag. Så vi sa att vi skulle ta det en annan dag. Så Isak och jag åkte ner till öppna förskolan, som vi inte hade varit på länge. Säkert 1½ månad sen vi var där sist. Isak har ju varit lite sjuk och sen har man inte vågat sig dit, ifall han skulle bli sjuk på en gång. Isak gick och gick. Jätte kul och han dansade för fullt på sångsamlingen och klappade händerna. Det var så kul att se att han hade så roligt och det var många som skrattade och sa att han var så duktig. Sen var det dags för fika, Isak fick en smoothi som jag hade köpt på Coop innan. Lekte en stund till och sen gick jag ut för att söva han. Jag skulle ta en lunch med en av mammorna där och vi gick till Bak och Kakelugnen. Isak sov 1 timme. Hann käka i lugn och ro. Sen gick vi lite runt i affärerna. Men Isak var ju hungrig nu så jag traskade ner till öppna förskolan igen, haha. Han fick en burkmat där, den var inte så jätte intressant, men den gick ner. Sen var det full rulle igen. Jag ville ju att Isak skulle gå så mycket det gick. Och Isak gjorde som mamma ville. Elin med familj kom dit med och sen tog vi en fika. Efter öppna förskola gick jag och Isak med Elin och Rebecca till M-huset och Liten butiken. Längre hann vi inte förren Henrik kom och hämtade oss. Vi stack till Ica och handlade lite snabbt, sen hem och ge Isak middag. Sen var det full rulle hemma, han gick och gick och stannade och vände runt och gick igen. Han har idag för första gången ställt stått mot en vägg och sen bara knallat iväg där ifrån. Innan har vi ju fått ställa han mitt på golvet och han går iväg. Nu vågar han släppa från väggen och saker och ting och bara knalla. Han har så skoj. La Isak vid 19.30 och nu gör jag chili con carne med ris. Blir våran kvällsmat och lunch imorron, haha. Ha dé

Söndag och lite sovmorron

DATUM: 2009-05-10 KLOCKAN: 22:00:41
Halloj, Isak vakna 7 och ville till mamma och pappa. Han hade inte bajat utan var nog bara mys och mat sugen. Han fick sin välling i sängen sen busa han lite vid oss i sängen. Henrik gick upp vid 7.30 med Isak. Henrik skulle iväg och träna 9, så jag låg kvar till ca 8.15. Sen lekte Isak och jag och han gick och gick. Vid 10 gick vi över till Lisbet. Skulle ta en fika där, men vid 10.30 slocknade Isak med en kaka i handen och satt och sov hos mig. Jag klädde på han och la han i sin vagn. Han sov över 2 timmar. Jag hann kolla runt lite på tradera, snacka med kompisar på facebook och msn och göra lunch innan Isak vakna.

 Eller han vakna precis när Henrik kom hem och jag skulle dra på pasta vattnet. När Henrik hade duschat av sig, käkade vi och Isak fick äta samma som oss. Stekt falukorv med makaroner. Jag hade bestämmt med Elin och hennes familj att ses vid badhuset vid 15, så Henrik stack ut och klippte gräset på en gång. Isak fick åka med några varv. Han tycket det var riktigt skoj och spännande. Kommer fler gånger han kan åka med. Sen åkte vi till badhuset. Stanna där ca 1 ½ timme. Sen skulle vi följt med Elin och hennes sambo coh dotter hem till dom och fika, men klockan var så mycket och Isak behövde käka mat och Henrik ville se målgången på en cykeltävling, så vi fick ta fikan en annan dag.

Väl hemma gav Henrik Isak mat och kollade på cykel och jag gick ut och plockade rabarber till en rabarberpaj. Gjorde den tillsammans med Henrik och sen käkade vi den. Jag tog bara en lite bit, var ju tvungen att smaka. Men jag ska vara lite försiktigt med det, eftersom jag har njursten. Isak fick smaka glass och gud vad kallt han tycker det är. Han har inte förstår än att det är gott. Eller jo, han höll i glassen så den smälte i handen och i hans burk. Då kunde han slicka och dricka glassen, haha. Sen fick han välling vid 18.30 och han var påväg att somna, men jag ville inte lägga han förren runt 19.30. Så vid 19.20 gick jag in och la en pigg Isak, haha. Men han somna på en gång. Och nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt...

Små seg fredag och sovmorron på lördag

DATUM: 2009-05-09 KLOCKAN: 20:46:42
Halloj alla blogg läsare. Imorse vakna Isak 5.15. Ja, har bara blivit tidigare och tidigare i veckan. Mmm, vet inte varför. Nu är det som det är, måste jag tänka. Jag gick upp och bytte hans blöja och gjorde hans välling, sen fick han ligga mellan oss och dricka upp den. Sen gick Isak upp med pappa runt 6. Isak fick en smörgås igen och han ville ha det.  Jag gick upp vid 6.30. Isak var jäte glad och jag var jätte trött. Jag skulle behöva lägga han redan vid 9 idag, kände jag var lite jkobbigt. Ringde bort till min granne som med har barn och frågade om vi fick komma.

Så redan 8.20 var vi borta hos dom. Dom hade precis satt sig för att äta frukost, men Isak och jag satte oss i deras vardagsrum sålänge. Sen kom dom andra barnen och lekte och vi hade så skoj. Deras äldsta barn gjorde en fiskdamm till oss, så vi fick fisak upp en massa saker. Isak började jäspa och se trött ut vid 9.30. Vi bestämmde oss att gå ut, och leka i sandlådan och gunga. Sen fick vi en smörgås vid 10.45,

Och efter det gick vi hem och Isak somna nästan på en gång. Jag skulle gått till en kompis vid 11, men jag orkade inte och kände mig inte på humör alls. Nej, ville bara hem. Isak fick vi väcka, Henrik kom  hem från jobbet vid 13.45 och Isak sov än.

Sen gjorde vi oss iordning för att åka ner på stan en sväng. Elin med familj skulle komma över och grilla, och vi hade inget att grilla. VI gick en sväng på stan, Henrik gick in och bokade en klipp tid. Han fcik en tidkl 17. Jag gick på lindex och snart kom Henrik och Isak in där med och kollade. Jag köpte mig 3 trosor och 1 bh. Isak fick en Emil tröja. Sen åkte vi hem, lekte lite hemma och Isak gick för fullt.

När Henrik stack till frissan, gick jag över till Lisbet och visade henne och hennes barnbarn att Isak kunde gå, eller Isak visade rättade sagt.  Sen gick jag hem runt 17.30, Isak fick fika där sen fick han inte mer än välling vid 18.30. Sen tänkte vi, vi väntar ute Isak idag, ser när han verkar trött. Och vid 19.15 började han jäspa och jag la honom vif 19.30.  Vi grillade och käkade, det var väldigt gott. Elin och Håkan stannade och kollade på "Rallybrudar" med oss, sen åkte dom hem. Kl blev närnare 23.30 innan vi kom i säng.  Hur skulle jag orka upp kl 6 imorron tänkte jag och somna snabbt.

Lördag: Idag vakan jag 5.15 men somna om vid 6. Hörde inte Isak nån gång på dom 45 min. Somna om till  7. Ingen Isak hördes. Jag låg och läse lite sen gick jag upp vid 7.15, gjorde mig lite té och greja lite. Hörde Isak vid 7.45. Åååå han och vi fick sovmorron. Helt otroligt skönt. Jag gjorde välliing till Isak, sen gick jag in och skulle byta blöjan på han, men han hade inte bajsat, kanske var därför han sov: Han bajsade strax innan han somna igår kväll. Så det kanske var bra att ha det gjort innan man somnar för natten.

Isak var så glad och han gick lite då och då.
Henrik skulle in på jobbet och göra en sak till poolen, så jag tog hand om Isak. Jag skulle iväg runt 10-10.30 och kolla på loppis på stan och kl 11 skulle jag träffa en kompis och luncha med henne.

Jag åkte hemifrån vid 10.30 och då sövde Henrik Isak. Så han skulle få sova en stund innan vi skulle åka till Hummelsta. Jag gick in på H&m och köpte till sist, efter mycket velande, 2 toppar. Sen gick jag ut och möte upp min kompis. Vi gick till Bak & Kakelugnen och tog en lunch. Henrik och Isak skulle hämta upp mig vid Coop vid 12.30, så vi hann gå lite på Lindex och en annan kläd butik. Köote en tröja på den andra butiken, som jag ska byta, köpte en för liten storlek. Får byta den på måndag. Sen var det dags att knalla ner till Coop.

 Vi åkte in till Maria, Roger och Siri. Isak hade hunnit sova nästan 2 timmar, det var bra det. Han hade inte ätit än, men pappa Henrik hade med mat till Isak. Henrik hade käkat pytt i panna så Isak fick det med. Så fort vi kom, så skulle vi gå på loppis i Hummelsta. Det var en liten loppis. Hittade en söt docka till Isak. Men Isak blev rädd för den, så den får vi vänta med att ta fram. Mmm stackarn. Vad köper mamma för otäcksheter. Vi tog en fika där med sen gick vi hem till Maria, Roger och Siri. Väl hemma där lekte barnen massor ute och jag tog en sväng till godisstoppe.

Efter en stund gick vi in och dom fick se Isak gå.Sen skulle vi käka, dom bjöd på god potatisgratäng med grillad kyckling fileér och kycklingklubbor och en god sallad. Isak och Siri käka samma som vi, så skönt när dom gör det nu. Sen var det dags att leka lite till. Vi fick en god kladdkaka med jordgubbar på och grädde som efterrätt. Siri och Isak fick välling vid 18.30 och Siri la sig runt 19. Vi åkte hem vid 19.30 och Isak kom i säng vid 19.30. Nu sover han gott. Och han hann baja innan, så kanske får vi sovmorron imorron igen. Jag ska iallafall få det, det är min sovmorgonsdag imorron. Henrik ska cykla kl 9, så det bli la att kliva upp runt 8 iallafall. Ha en bra kväll...


Och tack så jätte mycket Maria, Roger och framför allt vår lilla prinsessa SIRI för en trevlig eftermiddag. Kram på er...

Övning ger färdighet

DATUM: 2009-05-07 KLOCKAN: 19:53:23
Imorse vakna Isak ännu tidigare. Vet inte vad som tagit åt han. Jag tyckte jag hörde han redan runt 5. Men vid 5.45 hörde han mer haha. Henrik gick upp och byte blöja på han sen fick Isak sitta med pappa och käka frukost. Isak hade fått en halv smörgås och smaskat i sig den utan att slänga något på golvet. Sen när Henrik kom in med han till mig. Jag låg kvar i sängen, sa jag " ska du inte göra välling till han". Då sa Henrik " han har precis käkat en halv smörgås, tror inte han är så hungrig än". " Nähä", sa jag och gick upp och för att leka med Isak. Vi slog en signal till Maria och Siri vid 7.15, Maria hade precis gått upp och siri låg kvar i sin säng hon. Hihi skönt med sovmorron... Jag gav Isak sin välling vid 7.30 och sen slåg jag en pling bort till grannarna som också har barn. Dom skulle vara hemma hela dagen så vi kunde komma bort om vi ville. Så vid 8.30 gick vi bort dit. Isak tog en massa steg hos dom och tyckte det var kul. Ååå vad kul att se. Sen gick vi hem vid 11.10. Isak somna nästan på en gång. Sen sov han till 13.30. 

När Isak kom in fick han räk/ägg paj. Och det gillade han. Han fick även lite majs och pilla i sig. Sen gjorde vi biskvier. Jag hade tänkt vi skulle gå ut, cykla ner på stan eller kanske gå över till Lisbet. Men kände att jag var ju hos Lisbet igår, kanske ska hoppa idag. Kan gå till henne imorron. När kl var runt 16 tänke jag. Måste testa om Isak vill gå igen.

Så jag gick in i vardagsrummet, satte mig på golvet med Isaks spargris i handen. Ställde Isak en bit bort och ville att han skulle komma och hämta spargrisen. Och det gjorde han. Han var så duktig. Ååå... mammas hjärta smälte som is. Sen ville jag inte göra det för många gånger, så han skulle trötta på det och inte villa visa pappa sen när han kom hem. Så när pappa kom skulle visa han. Men då ville inte Isak till en början. Typiskt när man vill visa upp det för nån.

Sen skulle jag byta blöja på Isak och jag började ta av Isak sina kläder i hallen. Sen ställde jag Isak upp och jag hämtade vatten till skötbordet. Sa till Isak att han skulle komma till sitt rum, så vi fick byta hans blöja. Och då kom han, helt otroligt. Där kom han den lille killen, gåendes mot sitt rum. Och var jätte glad. Hihi... så härligt att se. Sen när vi bytt blöjan, sa jag att han skulle gå till pappa. Ställde han utanför sitt rum och han började gå sakta med säkert mot vardagsrummet, där pappa satt. Sen gick vi lite till i vardagsrummet och Henrik hann och filma. Isak fick gröt vid 17 tiden och välling vid 18.30. Så nu får vi hoppas att han sover gott och inte vaknar allt för tidigt imorron. Jag ska ut och kolla om tunnbröden börjar tinna. Jag är så hungrig.
 Ha dé

Tidig morgon idag

DATUM: 2009-05-06 KLOCKAN: 21:12:54
Halloj, imorse vakna Isak redan vid 5.30, men vi hörde han mer runt 5.45. Jag gick upp och bytte blöjan sen fick Henrik ta han tills han skulle gå. Då kom han med Isak och en flaska välling. Jag låg kvar i sängen till ca 6.45. Sen ville Isak att jag skulle komma upp och leka. Vi lekte och sen ringde jag över till Lisbet runt 9, men hon skulle iväg på fm så jag fick kika in i eftermiddag. Isak fick en banan runt 9.30, sen gick vi och la oss runt 10.10. Vi sov i ca 2 timmar. När Isak vakna käkade vi pytt i panna och sen lekte vi en stund till. Vid 14.30 gick vi över till Lisbet och fikade.

Var hemma lagom till Henrik sluta jobba. Isak var så på gott humör... så kul. Jag gick in och fixade mat, kokade potatis och skar några grillkorvar till han. Han fick mat av pappa och jag fixade med en rabarber/äppelpaj. Men den blev inget lyckad. Blev för torr eller rättare sagt bara torr. Mmm, sen stack vi iväg och handlade på Coop. Väl hemma igen var det snart dags för Isak att sova. Gjorde han iordning och sen la jag honom vid 19. Henrik stack ut och cykla och jag satte mig och letade efter ett recept på räkpaj. Jag hittade ett som jag la till och tog bort lite i. Sen käkade vi pajen när Henrik kom tillbaka. Den blev helt ok, pajen alltså. Snart ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag lägga mig. Ha dé

Regn och åter Regn

DATUM: 2009-05-05 KLOCKAN: 20:12:49
Halloj imorse hörde vi Isaks ljuvliga stämma kl 6. Slår aldrig fel, 2 min innan kl slagit 6 hör vi att han börjar snacka där inne, men sig sj. Jag gick upp fixade med det gamla vanliga, Henrik gick in till Isak och gav han en ny blöja. Sen var han lite små kinkig och jag hade världens huvudvärk igen. Jag la mig i sängen och Isak fick sin välling. Men sen ville han ner på govlet och greja, han var inte trött alls. Jag släppte ner han och han grejade runt. Jag fick ligga 15min iallafall innna han började dra i mig. Skönt det, för huvudvärken började släpppa då. Vi gick upp och lekte. Fick ett sms från Maria att Siri precis skulle käka välling och att dom kom runt 8 hit. Ååå ska bli så kul att träffa dom igen. Att få se hur duktig Siri är på att gå mm. Isak och jag grejade, jag fixade med en lasagne, så jag slappa greja med det när dom var här. Så kl 7.30 imorse gjorde jag en lasagn på lasangetter. Sen kom Maria och Siri runt 8. Vi lekte en stund, men jag hade plockat fram frukost, så vi käkade nästan på en gång. Siri var så duktig på att gå. GO GIRL. Sen lekte dom på en stund. Maria ville testa och gå ut och lägga Siri runt 9.30. Jag följde med och skulle försöka med Isak, men ingen av dom ville sova, nej då. Så det vara bra att gå in och leka en timme till. När vi gick ut 10.30, så somnade dom båda nästan på en gång. Ja, dom var inte redo en timme tidigare bara. Jag och Maria satte oss framför datorn en stund. Sen satte jag in lasagenen i ugnen runt 11. Den blev helt perfekt när Henrik kom 11 30. Vi käkade och sen hann Maria och jag ta en kopp té innan barnen vaknade. Ååå fick en försenad födelsedags present av Maria och hennes familj. En gigantisk te kopp.  Jag bara älskar den. Och så fick jag té med. Söders höjder heter den, och den smakade jätte gott. Tack så jätte mycket. Vid 12.30 vaknade Siri och Isak 10 min senare. Siri fick pytt i panna och jag skulle ge Isak lite av våran lasagene. Men då ville han inte ha den, nej han skulle ha pytt i panna han med, så dom fick del på det. Tack Siri för att Isak fick smaka din mat. Sen lekte vi på en stund till. Maria skulle börja jobba vid 15.30, och Siris mormor skulle komma och vara barnvakt en stund innan Siris pappa kom hem. Så dom var tvugna att åka hem runt 14.30. men det var super kul att träffa dom. Kanske kan Isak och jag åka till dom på torsdag. Vi får se, bara alla håller sig friska och krya. Isak och jag lekte på. Jag började göra chokladbollar. Var på bak humör IGEN. Mmm, Isak satt i sin stol och käkade äpple och banan. Hihi, han var så söt, han tog en banan, en som var skalad men hade skalet kvar och så höll han som man ska och käkade själv. Tog kort på det. Se om jag kan fixa och lägga in lite nya kort på Isak här snart. Maria tyckte han hade förändrats i utseendet... blivit mer vuxen. Det är ju så svårt för en annan att se sånt, när man ser han varje dag. Mmm, Isak blev så kladdig av att äta banan sj, så vi gick in och skulle tvätta av oss. Då fick han lite vatten på fötterna, för han satt på handfatet... finns en lite avsatts där. Och då tog jag av honom strumporna, så fick han plaska lite. Och sen ville han ner och plaska med händera. Så jag fyllde handfatet med vatten, sen ställde jag honom på en pall bredvid och så fick han plaska fritt. Haha, tog av han alla kläderna, så han bara stod med blöjan. Gud vad kul han hade. Sen gick vi till sängen och busade, i min och Henriks. Klädde på Isak precis innan Henrik kom hem. Jag gick över till Lisbet när hon kom, så Henrik fick ta Isak en stund sj. Jag var tillbaka runt 17.45. Då satt Isak och åt mat. Sen försökte vi få Isak att gå. Han gick några steg till, men satte sig ganska så snabbt ner. Nja, bara att träna lite varje dag. La Isak som vanligt 19, och u ska vi käka kvällsmat. En macka och ett kokt ägg. Ha dé

Trist väder...

DATUM: 2009-05-04 KLOCKAN: 17:39:16
Imorse hörde jag Isak vid 6. Gick in till han, och precis innan ramlade han baklänges i sin säng och hade slagit i huvuder i sängespjällorna. Mmm, men det blev bra när jag tog upp han. Vi bytte blöjan sen var Henrik hemma än så Isak kollade till vad pappa gjorde. Henrik gick till jobbet och vi lekte på. Isak var lite svår att få att göra saker sj. Jag skulle vara med hela tiden. Mmm, Isak fick välling vid 6.30. Han drack upp allt och sen var det full rulle igen. Usch, det regnade på morgonen, fm och eftermiddagen idag. Väldigt växlade väder. Jag tog mig lite frukost vid 9 och Isak fick gröt och lite smörgås. Sen la vi oss vid 10. Jag somnade med. Vi sov till Henrik kom hem på lunc 11.30. Då hade ju Isak sovit 1½ timme. Mer tänkte jag inte han skulle sova idag. Sen ringde jag bort till Liselott och hörde om dom skulle vara hemma och det skulle dom. Men när vi precis tänkte gå kom det världens regns skur, så vi väntade en liten stund. Så vid 14.30 var vi borta hos dom. Vi lekte lite ute först, sen gick vi in och åt äppe. Isak och jag gick hem strax efter 16. Henrik slutar ju 16, och han vill ju leka med Isak med, den lilla stunden Isak är vaken när han kommer hem. Mmm, gissa vem Isak är med nu... jo mamma. Mmm ja orkar inte tjata. Ses senare..

Hemmar fixar dag och sovmorron på söndagen

DATUM: 2009-05-03 KLOCKAN: 11:55:24
Imorse var det min tur att gå upp och ta hand om Isak, imorron får jag sovmorron, till 8 iallafall. För sen ska Henrik iväg kl 9 och cykla. Ja, ja, har sovmorronen framför mig än så länge. Isak var glad när jag kom in och jag bytte blöja på han. Sen lkte vi lite i hans rum. Jag gick och drog på tv och då var det "Thomas Tåg" och signaturmelodin. Han älskar den, den låten som är när det är slut. Sen var det "Rubert björn". Vi kollade en stund men snart kom det ännu en host attack och han blev ledsen och snorig. Henrik kom upp vid 7.30 och då käka han frukost. Isak fick sitta med och smaka lite av smörgåsen. Sen stack vi vid 9 och plockade sten. Behvöder massor av sten runt våra rabatter och runt trappan på framsidan. Isak somnade så han fick sova. Han sov hela tiden när vi plockade sten och sen vakna han till och var ledsen när vi skulle åka där ifrån. Han hade inte sovit klart, för snart snarka han igen. Henrik gick först in på Ica maxi och sen gick jag in, för vi ville ju inte lämna Isak sj i bilen.

Sen åkte vi hem och käkade grillad korv och Henrik började måla gungställningen. Sen plockade jag sten från kärran och Isak var med. Han fick stå i kärran, då visste vi var vi hade han. Sen grejade vi lite. Henrik tog Isak ibland. Men kändes som jag hade han hela tiden. Men Henrik hade ju fullt upp. Mmm fixade med trädgårdslandet, poolen och gungställningen mm. Sen grejade jag inne och Henrik ute, så vi såg inte att Isak var i trappen ut ut på baksidan. Han halkade ner 1 trappsteg. Men det gick bra som tur var, han blev ju ledsen och rädd men det gick bra. Isak fick lite makaroner och korv till middag. Han fick äta det sj, och det blev ju som det låter. Mmm makaroner över allt, men vi satt ju ute, så det gjorde inte så mycket. Sen lekte vi en stund till och satte potatis i vårat lilla trädgårdsland. Isak och jag tog en dusch. Och sen fixade Henrik välling, Isak somnade med vällingflaskan i munnen. Han hade ju sovit tidigt idag så han var ju helt slut efter en heldag ute. Henrik och jag fixade kvällsmaten. Vi grillade kycklingfileér med potatisgratäng till. Jag blev sugen på vitlöksbröd med så det hade vi till. Jag gick och la mig runt 22. Henrik kom nån timme senare.

Söndag: Idag tog Isak sovmorron. Till och med att Henrik gick upp förre han. Isak vakna runt 7.30. Typiskt när det var Henriks tur att ta Isak. Jag fick kliva upp 6 igår. Ja, ja alla fick sovmorron. Henrik skulle iväg och träna kl 9, så han hann inte vara med Isak så länge. Jag och Isak fixade lunchen och sen dammsög vi hemmet. Sen slog jag en pling till Lisbet och undrade om vi kunde komma över en stund. Och det skulle gå bra. Så vid 10.30 var vi där och fikade. Jag gick ut med Isak runt 11.15 och han somnade nästan på en gång i vagnen. När Henrik kommer ska vi käka  lunch och sen har jag pratat med Anna Kopparhed om att komma dit runt 14. Hoppas Henrik inte har något imot det. Ska bli kul att träffa dom. Kommer tillbaka senare..

Senare: Vid 14.30 åkte vi iväg till Kungsängen och familjen Kopaprhed. Ska bli skoj att träffa dom. Men Isak var som vanligt att det var skit trist att åka bil. Men som tur var tar bilresan bara 30min. Väl framme var det ju jätte kul att leka. Men Albin har ont av pollen och lite annat, så han fick gå in och kolla på tv efter en stund och vi andra fikade. Isak provade cykel och han gick med gåvagn. Ja, fanns mycket skoj att leka och göra hos dom. Sen ringde Anna och rådfrågade om Albins ögon och hon fick till svar att dom var tvungna att komma till närakuten med Albin. Så Albin och Albins pappa John åkte. Vi började med maten. Henrik grillade köttbitar och Anna fixade potatis, grönsaker och en kall sås. Vi satte oss och äta, och nästan 2 timmar efter att dom åkt till akuten kom dom hem igen. Albin hade fått några ögon droppar mot allergi. Doktorn trodde det var en katt som bor granne med dom, som han inte tål. Isak fick pyjamas sen fick han smaka lite majs när vi andra satt och käkade. Sen åkte vi hem. Isak somna nästan på en gång i bilen och när vi var hemma bar jag in honom i sin säng och han verka somnat på en gång i sin säng med. Skönt det, att det funkar att göra så här. Nu ska jag kolla om det finns något att se på tv, sen ska jag nog lägga mig runt 21-22 ikväll med. Ha dé

Blivit en dålig boggskrivare

DATUM: 2009-05-01 KLOCKAN: 20:33:38
Hej, ni får ursäkta mig att jag är så dålig på att upptatera mig. Isak är inte riktigt bra än från sin hosta men det verkar som hostmedicin börjar att verka. Inatt (natten till fre) hörde inte Henrik nån gång. Det var ju ett poritivt tecken. men han hosta lite i olika attacker på dagen idag och snorar lite. Men det blir mindre och mindre för var dag som går. Idag har vi varit i Västerås och sen åke vi till Hallsta och hälsade på en kusin till Henrik och sen Henriks morbror. Vi åkte inte hem förren runt 18.30, så Isak fick välling där och så la vi baara in han i sin säng när vi kom hem. Han verkar somn om där och sover nog skönt nu, för han har bara sovit 30min på hela dagen. Igår var det Valborgsmässoafton och Elin med familj var här och grillade. Det avr mysigt, men när solen gick ner blev det snabbt kallt. Vi käkade fläskfile och potatissallad och Elin och Håkan grillade flintastek. Sen gick vi in och kollade på tv och käkade lite chokladpudding, med grädde och maränger. Sen hade vi lite chips och knapra på med. Elin med familj åkte hem runt. Vi gick och la oss på en gång. Blir ett kort inlägg här idag, Henrik vill kolla på nån film. Ha dé