Snart nyår

DATUM: 2008-12-30 KLOCKAN: 17:15:43
God eftermiddag... Imorse vakna Isak vid 7.30, Henrik hämtade och jag gjorde välling. Sen kom Isaks Farmor runt 8 och kidnappade Isak. Henrik låg en stund men jag låg längre, jag gick nog upp vid 9-9.15. Då åt vi frukost och sen bar det iväg med bilen till Skänninge och ÖB butiken där. Vi skulle åka och byta en julklapp som Isak fick dubletter av.  Sen hittade vi lite annat med. Isak somna i bilen in så Farfar satt kvar i bilen så Isak fick sova. Sen åkte vi vidare till Mantorp. Där gick vi in på Karlssons. Isak fick jätte fina kläder av Farmor där sen kikade vi på lite annat. Innan vi åkte så gick vi in och köpte grejer till tacos, som vi skulle äta ikväll. Henrik gav Isak lite gröt och en fruktpuré i bilen så han slapp vara hungrig. För vi skulle åka in till Mjölby en svägn innan vi åkte hem igen. När vi kom hem började Farmor med lunchen. Isak fick äta lite mat och smörgåsrån när vi käkade. Och just nu åker han runt och busar med Farmor och Farfar. Vi ska snart fika och om en stund kommer Henriks kompis Andreas på besök. Han kommer nog komma precis när Isak ska lägga sig men det går ju inte göra så mycket åt. Hoppas ni alla får ett trevligt nyår och bra start på nya året.

Isak var svårsövd igår...

DATUM: 2008-12-29 KLOCKAN: 20:46:47
Tjohoo.. Igår kväll var det inte kul. Nej, Isak var ledsen och han ville inte sova vid 19 när vi la han. Vi skulle sova hos mina föräldrar natten till måndag för att mamma var ledig på måndagen. Men Isak hade hunnit bli övertrött när vi la han så det var inte kul. Han var helt förtvivlad och jag fick sitta bredvid honom säkert 15 min innan han kom till ro och la ner huvudet. Han låg och kikade efter mig några gånger men sen sa jag "godnatt och sov gott min prins" och så gick jag ut. Då somnade han och vi kunde slappna av. Sen sov han til 7 imorse. Henrik gick oh hämtade honom och jag gjorde vällingen. Isak fick greja runt lite och vid 8, la jag honom på mitt bröst och han somnade om efter mammas skön sång. Så sov vi nästan 1 timme till. Vid 10.30 skulle vi åka och hälsa på min faster och hennes man.
Hej vi åkte vid 10.30 till min faster och hennes man. Där fick vi äggsmögåsar och té. Det var jätte gott. Isak var lite skeptisk till en början, men sen fick Bengt, min fastera man hålla i han, bara Isak såg mamma och pappa.  Marianne var det lite svårare med, men hon kidnappade Isak, så hon kunde lukta lite på han, haha.  en åkte vi tillbaka till mina föräldrar och år julkorv med potatismos. Isak somnade i bilen hem från Marianne och Bengt. Så vi la han i sin vagn så fick han sova vidare när vi skulle äta. Dock sov han bara ca 1 timme. När vi hade ätit åkte jag, mamma och Emelie till Netto och Lidl i Mjölby. Skönt att komma iväg en sväng, själv, utan Isak och Henrik. Men jag längtade sjävklart hem till dom. Väl hemma så satt Isak uppe i tv soffan och snacka. Och när man kommer så blir han nästan ledsen/förtvivlad när han ser en. Men han vill ju att man tar upp en gång.  Sen tog vi en fika. Kl bara rann iväg och snart var kl 17 och vi skulle ju sova uppe hos Henriks föräldrar inatt så det var dags att packa in våra saker och dra vidare.  Henrik packade in i bilen och sen åkte vi. Isak var på gott humör så vi gav han inte välling förren runt 18. en la vi honom vid 18.30, men han var lite ledsen till en början men det gick över ganska så fort. Sen väntade vi på att Henriks mamma skulle sluta jobba innan vi käkade varma smörgåsar i smörgåsgrillen.


Söndag...

DATUM: 2008-12-28 KLOCKAN: 13:41:02
Hej på er alla. Idag sov Isak till 7, Henrik gick upp och gjorde vällingen vid 7.30 och jag gick och hämtade vår lille son. Han hade såklart bajat, så det var bara att byta. Sen fick han sin efter längtade välling. Isaks Farmor/Farfar gick upp strax efter 8, så dom tog Isak och Henrik och jag fick ligga en stund till. Isak höll lådan där ute hörde Henrik, jag somnade på en gång, hade lite huvudvärk. Sen gick vi upp vid 9. Och vi käka frukost och Isak fick gröt, majskrok och rån med leverpastej på. Sen lekte vi med Isak, alla. Vid 11 åkte vi upp mot Trastvägen och Isak hann somna i bilen, den lille biten. Så jag la han i sin vgn såfort vi kom fram, sen sov han i ca 1½ timme. Och sen fick han potatis med köttbullar när han kom in och en fruktpuré. Morbror David gav purén. Det var mumsigt det.  Och nu leker med lille plutt. Jag ska snart träffa en gammal klasskompis och vi ska ta en promenad. Isak ska stanna hos Morbror,Morfar, Moster och pappa. Isak har fått låna en av Morbror Davids alla dragkamps medaljer... ÄKTA GULD. Ha en bra dag.. kram

Livet i Boxholm

DATUM: 2008-12-27 KLOCKAN: 12:18:30
På juldagen åkte vi efter Isaks förmiddagslur till Isaks Farmor/Farfar. Där var Isaks kusin Anton med sin mamma och pappa. Vi tog oss lite mat där och sen öppnade vi paket, igen. Isak fick en massa fina saker. Tack så jätte mycket alla. Han fick leksaker, kläder mm. Isak sköte sig galant och han charmade alla där. Både Anton och Isak gick och la sig vid 19 tiden och sen tog vi det bara lugnt. Vi kom i säng vid 23 tiden.

Fredag: Idag skulle bli fullt hus, Farmor Kristina räknade till att vi skulle bli 11 vuxna och 6 barn. Isak vakna vid 7.30, super duktigt på att sova alltså och han sover längre här än hemma. Men det händer ju lite mer på dagarna här, mycket intryck och nya männskor att smälta för lilla fis. Anton och Isak har lite utbyte av varandra iallafall. Isak åker i sin gåstol och Anton sitter och kör på sin bobby car, så kör dom runt , runt mellan vardagsrum,hall och köket. Isak tycker det är jätte kul. Sen ville vi att våra små änglar skulle sova en liten stund. Vi klädde på dom och gick ut. Anton och Isak åkte lite pulka först med respektive pappor. Sen la Henrik Isak i vagnen och så skulle han söva han lite. Isak somna men han sov bara 40 min. Så han var vaken när det kom en massa folk. Men det var nog ganska bra. För han är lite så att kommer han in där det redan är en massa folk så blir han blyg och ledsen, men är han redan på plats så att säga så går det bättre när folk kommer. Han var ju glad och nöjd så vi sa, vi får vänta ut han och sen ta han när han börjar visa att han är trött. Han var med till 15, sen började han klia sig i ögonen och greja. Så då gick jag ut med Isak och han somna nästan på en gång och sov ca 1½ timme. Sen var det bara upp och käka lite gröt, sen full fart med Anton och ett kusin barn till Henrik.
Isak fick välling vif 18.30, men han spydde upp allt. Men han var lika glad för det och sen fick han gå och lägga sig.

Lördag: Imorse vakna han redan vid 6, Henrik gick och hämta han vid 6.30, då märkte han att han glömt att släcka advenstaken i fönstret i rummet han sov, så det var nog därför han inte hade kunnat somna om. Men han fick sin välling och vid 7.30 somna han om till 8.45. Det var skönt att han kunde komma till ro en stund till. Anton hade vaknat vid 7. Sen gick vi upp och käka frukost och sen gick vi ut och åkte lite pulka. Alla gick sen sväng sen och Isak somna i sin vagn. Och där är vi nu... Isak sover och vi andra ska äta lunch. Jag hoppas Isak sover minst 1½ timme.  Ieftermiddag blir det lugnt. Imorron ska vi upp till Mormor/Morfar och Moster/morbror. Vi ska sova över där en natt. Sen blir det Motala på nyårsafton.

Nu ska jag gå och vara lite social igen... kramar

Dan före dopparedagen, JULAFTON och juldagen

DATUM: 2008-12-25 KLOCKAN: 10:19:34
Tänkte berätta om dan före julafton och julafton nu...

Tisdagen den 23 dec: Vi vakna tidigt idag med, men idag gjorde det inte så mycket för vi skulle ju packa in i bilen och komma iväg skapligt ner till Östergötland. Isak vakna väl runt 6 som vanligt och vi fixade välling till han och låg och myste i sängen alla 5, såklart var katterna med oss också. Dom skulle också få åka bil. Det är inget dom gillar men vi ville inte lämna dom hemma i Enköping själva över en vecka. Hos Isaks farmor/farfar kan dom vara. För dom tål katt. Vi käkade frukost och sen började Henrik packa in i bilen. Isak och jag lekte lite och vi började göra oss iordning för färd. Vi kom iväg vi 9 tiden. Isak somna nästan på en gång i bilen. Sen sov han ca 1½ timme. Henrik stanna till i Norrköping och skulle köpa saker till bilen, då såg vi att Isak hade en egen butik i ett köpcentrum. Isak hette butiken och dom hade möbler och inredning. Sen for vi vidare till Boxholm och upp till Timmerö först. Där väntade Farmor och vi åt lunch. Sen började Henrik och hans mamma och lasta in en möbel som  Henrik gjort till dom. Eller dom lyft in lådorna som ska vara i möbeln. Sen orkade inte Kristina lyft möbeln med Henrik, så dom skulle vänta till Henriks pappa kom hem... Isaks farfar. han var på jul bord md sitt jobb. Skulle snart komma hem. Isak va lite blyg til en början men sen gik det bättre och bättre. När dom satt ihop möbeln åkte vi vidare till Isaks mormor/morfar. Där skulle vi sova över och stanna till juldagen. Uppe hos Mormor/Morfar väntade även Morbror David och Moster Emelie. Där var det samma sak, Isak var lite blyg och det var mest mamma som gällde till en början men det gick bättre och bättre. Vi fick en undebar dagen före julklapp av Emelie. Mamma, pappa, min bror David och jag fick två DVD filmer. På filmerna var det film som Pappa och Eddie hade filmat, på oss när vi var små. Det var jätte kul och hysteriskt kul att titta på. Tack ännu en gång Emelie för den bästa julklappen. Sen busade vi med Isak, han började bli trött vid en 18.30, han hade ju bara sovit det han gjorde i bilen er till Östergötland så han började bli tröt nu. Han fick sin välling och sen la vi honom vid 18.30. Efter det beställde vi pizza som Emelie och jag åkte och hämtade. Sen käkade vi och snackade lite. Henrik och jag gick och la oss vid 22.

JULAFTON:

Idag vakna Isak vid 6 men somnade om till strax efter 7 Vi hämtade han och Henrik filmade Isaks första julaftonsmorgon. Han var så glad i sängen och vi hade gjort i ordning välling som han fick. Sen satte vi på honom hans tomtedräkt och tomteluva. (kan lägga ut bild på det senare). Han blev så söt i det. Sen gick Isak och jag ut och hälsade på Morfar och sen gick vi upp till Mormor och önskade henne GOD JUL. Vi käkade frukost vid 9 och då kom Emelie också. Hon bor i egen lägenhet en bit bort. Isak fick smaka risgrynsgröt, och han verkade gilla det. Men vågade inte ge han för mycket, är ju mycket mjölk i det. (tog även kort på det, som ja kan lägga ut senare). Sen gick han sin egna gröt.
Isak var den första som fick julklapp. Han fick en jätte fin röd pulka av Morbror. Det had kommit lite lite snö på natten och det snöade lite när vi åt frukost, så vi var ju tvungna att efter frukost gå ut och ta en tur. Innan snön försvann igen. Så efter frukost gick vi ut. Henrik, Isak, mamma,Moster och Morbror. Och han satt där som en michelingubbe. Henrik filmade och Moster Emelie drog Isak. Morbror David ville ju med dra. Sen gick Isak, jag och David till Eva-lena, Ulf och Johan och hälsade på. Isak var inte ett dugg rädd för dom. Det gick så bra så. Sen såg vi att han började bli trött så vi gick till Ok och hem. Isak somna på vägen och sen sov han i över 2 timmar. Min farmor kom och vi skulle strax äta lit mat, vi hann käka en stund sen vakna vår lille tomtenisse. Han fick pasta med ostsås, broccoli och gräslök. Dettycker han om. Sen började vi öppna fler packet. Isak fick så mycket fint och jag och Henrik fick också en hel del bra grejer. Tack så jätte mycket för allt. Sen tog vi en fika, med en underbar chokladmoussé tårta, jätte god mamma. Lite fler paket öppnades och sen skulle visst Farmor Britt åka vidare, vidare till min pappas syster och deras familj. Jag och Emelie skjusade henne och vi förljde med henne till Emelie och min kusin Jennie som hon skulle till. Isak la sig igen vid 1.30 och sov så gott. Sen åkte vi hem och käkade god mat. Köttbullar, Jansson,prinskorv,omelett mm. Sen rullade vi fram alla haha. Allt var super gott. Tack för underbar mat mamma.
Emelie skulle rulla hemåt till sig så Pappa, jag,Henrik och jag började spela lite bowling på Nintendo Wii. Jag tycker det är jätte kul. För att jag vinner haha. David drog sig ur när vi skulle spela golf. Men Henrik, jag och Pappa spelade golf ända fram till midnatt. Där imellan spelade vi en att annat spel tillsammans med mamma och David. Ett spel David hade fått av mig i julklapp. Sen la vi oss vid 24.

Juldagen: Imors hade Isak börjat höra av sig redan vid 5, med att han hostade lite, men han hade somnat om och vid 7 började han vakna till igen. Vid 7.30 gick Henrik och hämtade han och jag gjode välling. Isak hade då bajat så det var blöjbyte när jag kom in och skulle ge han välling. Men sen fick han sin välling och det var sååå gott. Sen var/är det full spead på han. Han snackar och han grejar för fullt nu. Vi ska käka rester här innan vi åker upp till Timmerö och Isaks Farmor/farfar. Dit kommer Isaks Farbror med sambo och Isaks Kusin Anton. Det var jätte längesedan vi träffade dom. Vi ska sova där nu, till söndag, sen ska vi ev sova hos Mormor/Morfar igen söndag till måndag, vi får se. Ha en fortsatt bra jul...

dan före, dan före, doppare dagen...

DATUM: 2008-12-22 KLOCKAN: 19:32:59
Halloj alla bloggläsare. Imorse vakna Isak 6.30, vi trodde ju han skulle vakna senare, eftersom han gick och la sig nån halvtimme senare igår kväll. Men blev bara 30min extra. Men jag gick på toa och Henrik gjorde välling. Henrik hann gå in och hämta Isak innan jag av klar på toa, så när jag kom med maten till Isak, kände jag att han hade bajat, men han fick äta klart först, sen gick vi och bytte. La han imellan oss, han fick leka fritt imellan oss. Vid 7.20 slockna han igen mellan oss och han sov kanske 40min. Sen gick Henrik upp med han och jag var så fräck och låg kvar. Jag gick upp vid 9.30. Isak hade ätit sin gröt och han satt med pappa i vardagsrummet och busade. Jag fixade mig en macka och sen satte jag mig med dom i vardagsrummet. En kompis och jag skulle träffas på stan idag efter lunch så vi började att ta fram vad vi skulle packa med till Isak. Isak sov bara 40 min på förmiddagen. Sen käkade vi lunch och sen gick jag ner till stan. Henrik och Isak busade hemma dom.

Jag träffade Anna vid 13, utanför pause huset. Vi gick till JC först. Annas sambo hade köpte en jacka från Jc som Anna med var lite sugen på, fast en röd, hennes sambo hade köpt en blå. Sen gick vi in på Intersport, hon skulle kolla på jacka där med. Vidare till fd Be Young och där hittade vi båda något som vi köpte. Jag köpte en super läcker kjol. Som jag ska ha på mig på nyårsafton. Sen gck vi in på Lindex, men där var vi inte inne länge, nej usch vilken kö det var där inne. Och jag skulle bara ha ett par strumpbyxor. Men sen gick vi och fikade på Tammefors. Vi delade på en bakelse och tog var sin Caffe Latte med hasselnöttsmak. Smaskens. Sen ringde jag till Henrik och sa att jag snart var klar och skulle gå in till Elisabets ost och delikatesser och hämta en ostbricka som jag beställt. Då sa han att han var på väg redan... skulle bara sätta in Isak i bilen. Bra tajmat. Anna och jag hann gå in på Selmas och där hittade jag en röd kofta som jag ha till den gråa klänningen som jag hade på ett dop och ett bröllops i somras. Det ska jag ha på mig på julafton. Sen en snabbis in på H&M. Och där hittade jag en tröj/blus som jag ska ha till kjolen jag köpte tidigare. Sen gick jag till Elisabets och Henrik och Isak kom precis in där samtidigt som Anna och mig. Men Isak blev ledsen när han såg Anna, så Anna gick vidare och skulle kolla på en jacka på Be young, som hon såg då vi var där tidigare. Jag fick min ostbricka och så gick vi till Coop och handlade och sen hem.

Isak hade inte sovit på hela eftermiddagen, han sov 40min mellan 10.50-11.30. Men han verkade ganska pigg, så jag gav han gröt när vi kom hem och sen gick jag först till Viktoria och sen till Lisbeth, för att hålla han vaken. Men det gick så bra så. Hos Lisbeth fick han till och med en julklappa. Det var en liten katt, gosedjur. Jätte söt, tack så hemskt mycket Lisbeth. Sen började vi packa Isaks saker i en resväska och jag tog mig en dusch. Isak kom in och vi duschade en liten stund tillsammans. Det var jätte mysigt. Isak försökte fånga strålarna i duschen. Sen salvade vi och tog på han pyjamas. Han är inte alls lika snorig länge, känns jätte bra. Nu när det snart är julafton. Jag känner mig lite små snorig, men märkte att både Viktoria och Lisbeth hade hyacinter hemma hos sig, så jag tror det är dom jag känner mig lite täppt av nu. Vi får la se hur det går hemma hos mamma och pappa. Där lär det ju finnas en hel del av den varan, Emelie har säkert gjort en hel del julgrupper med hyacinter i. Isak somna när han fick sin välling, så vi bar in han i sin säng och han slockna stax efter 18. Sen har jag gjort klart det sista vi ska ha med oss i present väg imorron. Och snart ska jag gå in i sovrummet och packa dom kläder jag ska ha med mig.

Ja, imorron bär det iväg till Boxholm. Där stannar vi till efter nyår. Imorron och julafton ska vi vara hos Isaks mormor och morfar. Och juldagen åker vi upp yill Isaks farmor  och farfar. Nyår ska vi fira med Isaks kusin Anton med familj. Ha dé

Härliga kompisar...

DATUM: 2008-12-21 KLOCKAN: 19:54:29


Siri 25/5

GOD JUL OCH GOTT BYTT ÅR









Kompisarna



28/8




Siri och Isak i var sin stol





Siri sötis


Så fin i den här jackan

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

DATUM: 2008-12-21 KLOCKAN: 19:30:13



GOD JUL OCH GOTT BYTT ÅR

Dan före, dan före, dan före, doppare dagen

DATUM: 2008-12-21 KLOCKAN: 15:58:39
Halloj alla jultokiga människor. Imorse vakna Isak kl 6 igen, vet inte varför han fått för sig att göra det. Han hade inte bajat och Sally skulle inte ut för en gång skull. Men han kanske bara var hungig.Så jag tog Isak och pappa gjorde välling. Isak blev glad när han såg att vi alla låg där i sängen och han åt sin välling i lugn och ro. Jag vaknade dock med väldig huvudvärk och mer snuvig. Vi låg där och efter nån timme försökte jag som igår att sjunga för Isak och han somnade om runt 7.30, men han sov bara 45 min till. Men det var ju alltid något. Henrik gick upp med honom så jag med min huvudvärk fick ligga kvar en stund till. Jag gick upp nån gång vid 9. Isak och pappa hade nån slagts skrikar tävling, den som skriker högst vinner, tror nog att vår lille Isak vann, haha. Sen käkade jag lite och sen var det dags för Isak att sova en liten stund, han fick lite banan innan han skulle sova. Och det blev verkligen en liten stund. Han sov bara 45min.

Jag hann hjälpa Henrik på sitt jobb iallafall. Sen gick vi in och jag började med kyckling och ris till Isak. Henrik och jag skulle käka thaisoppa med nudlar och rostat bröd. Det blev gott. Isak var lite skeptisk mot sin mat men han åt lite iallafall. Sen fick han en liten fruktpuré som efterrätt. Sen satte Henrik och jag igång och städade. Känndes verkligen som det behövdes. Jag städade undan i köket och vek tvätt, sen lekte jag med Isak samtidigt. Men han var vädligt snäll och åkte runt i sin gåstol ett bra tag innan han blev less på det. Henrik fixade allt annat, han är en händig karl... Isak sov ju  bara 45 min vid lunch, så vi förstod att han skulle inte klara sig från kl 12-19, så Henrik tog med honom ut runt 15.45 och sövde han. Och det hade gått bra, så nu sover han. Bara han sover en liten stund, blir bra. För då är han förhoppninsgvis glad innan han ska sova inför natten. Jag tänkte, måste ju skriva några rader här, så i vet hur dagen sett ut. Henrik är inne på sitt jobb och slår in paket, kommer nog snart. Ha en trevlig 4:e advent.

Senare: Nej, Isak var inte glad när han kom in efter sin 30 min lur. Han grät otröstligt i 20min, vet inte vad det var som inte var bra. Visseligen bajade han efter han slutat gråta, men jag vet inget han ätit som skullle göra så ont. Annars hade han ont i munnen eller helt enkelt inte sovit klart. Men sen var han sig själv och han fik välling vid 18 men vi la han inte förren runt 19. Se om han tänkte ta sovmorron i sin egna säng imorron eller om han vill komma och mysa med mamma och pappa. Imorron måste vi packa inför  jul/nyårs helgen nere i Östergötland. Jag har skrivt en lista så jag inte ska glöma det jag ska ha med till Isak. Vi måste åka och handla lite imorron med och hämta ut min farmors julklapp från oss. Ev ska jag träffa min vän Anna om det inte regnar. Usch, hör nu på rutorna att det slå imot regn. Ha det gött...

Hela familjen i sängen

DATUM: 2008-12-20 KLOCKAN: 12:24:03
Igår kväll bestämmde Henrik och jag att vi tillsammans skulle ta Isak på lördags morgonen. Och det kändes jätte bra. Henrik och jag såg filmen. Kim Novak badade aldrig i genesarets sjö, och sen lyssnade vi på författaren till boken/filmen Håkan Nesser efter filmen, så vi kom inte i säng förren runt 23.30.Jag var inte trött så jag låg säkert 30min och bara vred och vände på mig. Sen till slut somna jag, vakna runt 5.30 och hade lite ont i magen. Henrik släppte ut Sally vid 6 och snart hörde vi ett bekant ljud från rummet bredvid. Jaha, då har vår lilla prins vaknat... har han bajat kanske? Jag tror han vakna för att våran ytter dörr knakar så när man öppnar och stänger den. Henrik sa att vi skulle låta han ligga en liten stund. Jag gick till han vid 6.20 och Henrik gick upp och gjiorde vällingen. När jag kom in låg han på tvären och kikade. Han hade nappen i munnen och hade inte bajsat. Och då tror jag ännu mer på att han vakna av att Henrik släppte ut Sally. Isak fick komma till våran säng, fick sin välling och han grejade där i nån timme. Sen la han sig på mig som han gjode igår, men då var det ju bara han och jag där. Nu märkte han ju att pappa fanns kvar i sängen så han la sig imellan oss. Jag strök han på ryggen och sjöng, efter 5-10min hade han somnat. Han sov i 1 timme, så där somnade vi alla 3 i sängen och det var så mysigt. Isak vakna med ett leende på läpparna vid 8.30, det var rekord för Isak det... och det var så mysigt att se han glad när han vakna. Han hade fortfarande inte bajat.

Henrik gick upp och fixade frukost och jag fixade gröt till Isak. Sen bar det iväg till Öb, Växtriket, Ica Maxi och Jysk. Kl var runt 11.30, så Isak började bli trött igen, så vi skyndade oss hem för att han skulle få en ny blöja och något magen. Han fick gröt. Sen tänkte vi att vi skulle testa och lägga han inne, men det ville han inte. Han fick ligga i sin säng 10min kanske, sen gav mamma upp. Klädde på oss och gick ut i vagnen. Det regnade inte lika mycket nu. Så nu sover han ute i vagnen. Vi får la se hur länge...Jag ska börja med maten. Ska göra spagetti och köttfärsås. Ska göra en köttfärsås som vi alla 3 kan äta. Det är inget salt eller peppar och ingen lök. Men Henrik och jag får krydda efteråt. Kul att börja med mat som jag kan laga så alla kan äta. Gjorde ju pannkakor, men det gillade han inte. Ha en fortsatt bra lördag. Kanske skriver mer senare...

Lyckades somna om

DATUM: 2008-12-19 KLOCKAN: 12:26:53
Imorse vakna jag 4, varför gjorde jag det, det var väl bra dumt Ranjana. Sen hade jag svårt att somna om. Låg och vred och vände mig. Vid 5.30 lyckades jag nog slumra till, men Henrik skulle börja jobba redan 6.15, så hans klockradio gick ju på 5.50. Och straxt efter det hörde jag Isak. Ååå, redan. Men jag visste ju redan igår att Isak skulle vakan runt 6, eftersom pappa gick upp då och grejade. Men att jag skulle vakna 4, hade jag ju inte tänkt mig.  Jag gick upp och gjorde hans välling och vid 6.10 gick pappa Henrik in och pratade med Isak. Han var jätte snorig, så vi hjälptes åt med koksaltlösning och näsfridan. Sen gick Henrik till jobbet och jag fick ta Isaks bajs blöja. Sen gick vi och hämtade Isaks mat och la oss i mamma och pappas säng och smakskade i oss nästan all välling. Sen fick han lite leksaker att leka med och sen började han lägga sig ovanligt stilla i sängen tyckte jag, han kravlade sig upp på min mage och la sitt underbar huvud på mitt bröst. Sen började jag sjunga och smeka hans rygg med min hand och efter en liten stund somnade han. Han somnade vid 7, och han vaknade upp några gånger men han låg på mitt bröst fram till 8.15. Det började nog bli varm att ligga där och så hade han nog fått sin extra sömn då. sen grejade han lite till sen gick vi upp vid 8.30. Han fick sitta i sin gåstol och det gjorde han till kl var ca 9.30, då gav jag honom lite gröt och leverpastej smörgås. Jag bärjade med pannkaks smet och gjorde så att Isak också skulle kunna äta pannakakorna. Gav han det vid 10.30, men han ville inte ha. Nej, han blev bara ledsen. Kanske var han inte hungrig då eller så ville han inte ha pannkakor med fruktpuré. Sen vid 11 gick jag ut med honom. Han var trött och han somna på 5 min. Gick in och fortsatte med pannkakor till Henrik och mig. Nu har Isak sovit 1½ timme. Han kommer säkert vilja sova en gång till idag, ska försöka vid 15-16 tiden igen, men då ska jag begränsa hans sömn till 1-1½ timme. Ha en bra fredag... skriver mer senare....

Senare: Hej, Isak sov ända till kl 14, och då var han så glad så och en burk med pasta med ostsås och broccoli med gräslök gick i magen som en raket. Sen gick vi över till grannen med en lite julkorg och hon bjöd på gott fika. Isak låg på magen där och lekte med en massa leksaker som hon hade, för hon hade sina barnbarn där med, och dom hade en massa saker i en korg. Och sen var ju hennes hund Dino väldigt intressant. Sen gick vi hem för det var nån som hade gjort i brallan. Vem kunde det ha varit. Hem och byta blöjan och sen busa med Sally. Henrik kom strax hem och då var det fullt ös med pappa. Henrik tog sig en dusch, och sen fick Isak bada. Mamma tog sig också en dusch när Isak åt sin välling. Nu är Henrik påväg och hämta pizza, så jag ska avsluta här och duka fram. Men ni får ha en underbar fredagskväll, det ska vi ha... kram

Bättre och bättre dag för dag

DATUM: 2008-12-18 KLOCKAN: 15:15:20
La mig vid 20.45 igår kväll igen, varför sitta uppe när man mår dåligt. Istället bättre och gå och lägga sig och hoppas på att man mår bättre dagen efter. Så det var det jag gjort. Henrik skulle ju jobba idag med, så det skulle ju vara att gå upp senast 6.45. Jag sov bra, men hade visst snarkat en hel del. Min man var väldigt snabb på att påpeka det.  Men man gör ju det när man är täppt och förkyld. Henrik började kl 7 så Isak hörde inte av sig förren kl 6.45 imorse.

Men jag vakna redan strax efter 5. Vet inte om jag kände mig utvilad då, för jag kännde mig inte alls lika risig som igår morse. Jag lyckades somna om vid 5.45, men bara nån kvart. Sen låg jag och väntade på att Isak skulle vakna. Jag gick upp 6.30 med Henrik och gjorde välling till lille plutt. Och sen gick jag och gjorde mig lite ordning, fast jag hade tänkt vi skulle käka vällingen i våran säng och kunna ligga en stund. Vid 6.45 hörde jag nån som var vaken och gick in till han. Isak kikade fram mellan spjällerna och log. Tog upp han och han hade ju bajat som vanligt. Jag bytte på han och vi la oss i våran säng. Han fick sin välling men han ville inte ligga mer än 30 min i sängen.Så vi fick gå upp. Snoriga och dana lekte vi runt här. Gav han lite gröt runt 9 och vid 10 gick jag ut för att söva han i vagnen. Han somna nästan på en gång och sen gick jag själv in för att vila en stund. Jag sov kanske 20min. Sen hörde jag han där ute, men han hade bara rört sig så att babyvakten gav ljud ifrån sig. Sen låg jag och vila lite bara. Isak vakna av att en truk körde på Henriks jobb. Han sov nästan exakt 1 timme. Sen när han kom in var han glad och åkte runt i gåstolen. Visseligen var han väldligt snorig. Jag började med mat till oss alla tre. Henrik fick en matlåda, där i fanns det ris och kyckling. Gjorde lite bea sås till han. Sen gjorde jag potatis/morotspuré till Isak, med lite basilika i. Och jag själv åt makaroner med ett stekt ägg. Isak tyckte om min mat och han åt nästan upp allt. Sen fick han en halv banan efter det. Henrik kom hem och berättade att han fått jobb ända fram till mars, och det var jobb till hans egna företag, det var ju jätte kul att höra. Henrik gick tillbaka lite tidigare, ville sätta sig där inne och snacka med dom andra nu när det snart är julledigt. Och han ska ju vara ledig i 2½ vecka. Ska bli så skönt. Isak och fortsatte att leka med kissarna och sen gick vi in i hans rum en sväng.

Vid 13.45 gav jag han en fruktpuré, sen var det dags att sova en stund till. Gick ut med han vid 14 och han sover än, kl är nu 15.10. Hoppas han sover till 15.30 iallafall. Så kommer ju pappa snart och kan busa med Isak. Jag mår mycket bättre, lite hes och snuvig men det känns bättre. Känner mig mycket starkare. Hoppas Isak med är på bättringsvägen. Ska ge han lite mat när han varit uppe en sväng sen, hoppas han vill ha lite burkamat.. blir lasagne  då.
Nu ska jag slappa lite, hörde ett litet ljud från babyvaken, så han är kanske på g att vakna redan. vi får se. Ha en bra kväll...

Usch vilken natt

DATUM: 2008-12-17 KLOCKAN: 14:06:25
Hej på er alla. Igår kväll satt jag själv och åt kräftsoppa med vitlöksbröd. Pratade med både Sandra och Maria och lättade mitt hjärta för dom. Jag gick och la mig redan kl 20.45 och låg och lyssnade på om Isak snart skulle vakna, men jag somnade till slut och Henrik kom  runt 23, hem från julbordet. Jag hade blivit mer förkyld så jag orkade inte prata med han just då. Nej, hela natten var jätte jobbig. En jobbig hosta och snuvig som bara den. Hade/har en dunderförkylning. Henrik sa på morgonen att han kunde vara hemma idag med, men sen måste han jobba torsdag och fredag, och det förstår ju jag med. Isak sov från 17.45 igår kväll till 6.45 imorse. Han mådde verkligen inte bra igår. Jag låg kvar till ca 9, men tog mig bara lite mjölk och START sen gick jag och la mig igen. Henrik gick ut med Isak. Han sov i ca 1½ timme. Sen fick han mat och var på ett bra humör. Jag är inte mycket bättre. Ska snart gå och vila lite mer, men gå upp skapligt så man kan sova inatt. Henrik gick precis ut med Isak, så han skulle få sova lite till nu på eftermiddagen och för att det inte skulle bli för sent. Hoppas vi båda är på bättringsvägen, orkar inte mer nu. Och imorron ska jag vara själv och ta hand om Isak. Ha det bra...

Senare: Hej, inget bättre här med förkylningen. Henrik var iväg och köpte mer proviva och nässpray till mig. Hoppas något gör så att jag får sova bättre inatt. Isak vr gott humör ieftermiddag. Sov 1½ timme igen på eftermiddagen sen var det full fart. Jag sov mellan 14-16.30.Tänkte att jag kunde inte sova mer nu, då kan jag inte sova inatt. Vi la Isak vid 18.30 och han verka somna på en gång. Henrik gick till sitt jobb och skulle lacka något och jag satte mig här för att skriva lite om eftermiddagen. Som sagt var imorron är jag själv med Isak, hoppas det kommer gå bra. Jag kommer nog passa på att sova när han gör det, om jag mår som jag gjort idag. Ha en bra kväll och sköt om er...

Vi är INTE på bättringsväg

DATUM: 2008-12-16 KLOCKAN: 10:48:19
Hej, inatt behvöde jag inte gå på toa något, men jag sov dåligt ändå. Hade sprängade huvudvärk och vaknade för minsta lilla. Henrik frågade hur jag mådde vid 6 tiden och jag bad han vara hemma till lunch iallafall. Så han skulle vara det. Isak vakna vid 7.30 och Henrik gjorde välling och tog upp han vid 7.40. Jag låg kvar till 9. Sen gick jag upp och tog mig en kopp té och ringde till Maria. Henrik skulle precis ge Isak gröt när jag kom upp. Isak blev glad att se mig.. och det värmde i mammas hjärta. Sen lekte vi lite men sen blev Isak trött och pappa gick ut med han vid 10. Så nu sover han ute, men han har redan efter 40min börjat röra på sig. Mmm, han vill inte sova några längre stunder på förmiddagen längre. Ikväll ska Henrik på julbord, hoppas jag inte bli sämre och att Isak somnar bra ikväll. Ses senare..

Senare: Isak sov 3 timmar på förmiddagen. Henrik gick tillbaka till jobbet vid 12 för han skulle ju på julbord ikväll och hade han inte jobbar något på dagen och sen gå på julbord på kvällen, kändes inget bra sa han. Isak sov till 13, sen fick han mat och var på bra humör i nån timme. Sen var han jätte ledsen och snorig igen. Nej, ingte kul alls. Han hade till och med lite feber. Jag la mig i sängen vid 15.45 och han somnade gråtandes på mitt bröst. Henrik kom hem strax efter 16. Han sa att vi tillsammans skulle göra iordning Isak och lägga han runt 18, så han fortfarande var hemma. Han skulle vara på julbordet kl 18.30. Men Henrik somna ännu en gång gråandes på mitt bröst vid 17. Usch, det var/är så jobbigt att se han ha ont och må dåligt. Jag blir så ledsen själv, och jag kan inte hålla det inom mig. Henrik bad mig att jobba på det att ine bli ledsen och irriterad när Isak är det, för då blir Isak bara värre. Så jag ska försöka...men det är inte lätt. Sen la Henrik honom vid 17.45 och han somna nästan på en gång. Henrik åkte vid 18.15 och jag började med en kräftsoppa till mig. Drog på ugnen för jag skulle ha vitlöksbröd till. Käka min soppa och bröd och snackade sen med Maria. Berättade hur kvällen hade varit och att jag var ledsen... hon lyssna och berättade att hon med hade haft dom känslorn/tankarna.Usch, nu börjar min näsa rinna med... vill inte. Sen ringe min goda vän Sandra i från Boxholm. Hon gav mig lite råd och stöttade mig. Sa att jag kunde ringa när som. Tack Sandra och Maria för att ni finns och orkar lyssna på mig. Jag ska snart gå och lägga mig... Isak kommer troligen vakna vid 6 imorron, för Henrik börjar 7 imorron bitti. Ha en bra kväll.. kram

Sjukstuga

DATUM: 2008-12-15 KLOCKAN: 10:16:35
Hej, igår var Isak inte glad alls, nej från att han vakna på eftermiddagen till han gick och la sig var han jätte kinkig. Hans tänder gjorde ont och han började bli förkyld. Han somnade gråtandes på mitt bröst. Har aldrig hänt tidigare. Nej, han mådde inte bra alls. Och sen vakna han efter ca 40min jätte ledsen. Jag fick gå in och ge han nappen och vagga på sängen, han somna på 10 min, sen sov han hela natten. Men jag började må illa och var tvungen att spy ett par gånger inatt och hade ont i magen. Isak är jätte förkyld och snoret bara rinner, nu är Henrik ute och söver han. Så Henrik får stanna hemma idag och ta hand om sin familj. Skriver mer ikväll..

Senare: Usch ingen rolig dag idag. Jag låg till 9 sen gick jag upp en sväng och Isak och Henrik busade med varandra. Henrik fick ge Isak lite gröt, sen gick han ut med han vid 10 för att han skulle få sova. Men han sov bara 40 min igen. Sen traskade dom ner till stan så jag skulle få vila. Det var snällt. Dom var hemma igen efter 1½ timme. Isak hade sovit nån kvar i vagnen. Jag sov till ca 13, sen gick vi upp och gjorde mat, eller Henrik gjorde maten idag. Blev kyckling med ris och bea sås, Isak skulle få kyckling och potatis puré, men det ville han INTE ha. Nej, fick göra en flaska välling till honom. Det tog han, sen gav vi han alvedon och näsdroppar. Och Henrik klädde på han så han skulle få sova ute igen. Och han sov ska jag tala om, han sov i 3 timmar. Jag vilade med och Henrik satt vid datorn. Jag sa till Henrik, "ska vi inte väcka han, tänk om han inte vill sova inatt då", men han sa " nej vi låter han sova sig frisk nu". "oki" sa ja då.Så vi lät han sova och plötsligt så tittade som små rådjursögonen på Henrik. Och Isak var en glad kille som kom in och fick potatis/kyckling purén och den åt han med god aptit. Sen la vi oss i sängen och tog det lugnt alla 4, ja Tussie var med oss med. Sen gav vi Isak 100ml välling, men det verkade inte räcka, så Henrik gjorde 50ml till och han var så nöjd så. Han fick lite alvedon och näsdroppar innan han skulle sova, och vid 19.30 la vi honom. Han sa inte ett pip. Och nu ska jag snart ta mig en smörgås och gå och lägga mig. Om jag mår dålgit imorron igen är Henrik hemma, annars så ska han ju jobba såklart. Vi får se. Ha en bra kväll...

Igår heldag i Hallstahammar och idag julpyssel

DATUM: 2008-12-14 KLOCKAN: 13:53:30
Igår vakna Isak redan vid 5 men Henrik lät han ligga till 6. Så han gick upp och gjorde iordning välling så och jag fick byta blöja på lille man. Sen la vi han i våran säng och han fick sin välling. Sen låg vi kvar i sängen en 1 tim, sen ville inte Isak vara där mer, så jag gick upp med han och lekte lite. Henrik låg nån timme till och sen började Isak bli trött framåt 9. Han hade ju varit vaken sen 5. Vi skulle åka och hälsa på Henriks morbror och fru idag och vi tänkte vi åker när Isak ska sova på förmiddagen, så runt 9.30 fick vi åka. Men det gick bra för dom att vi kom nån timme senare. När vi kom fram vaknade han, men han var till en början glad. Visst det var ju "nya männskor" som han inte kännde riktigt igen, men efter en stund gick det bra.Vi fick fika, jätte gottt. Skulle ge han mat vid 12, men han ville knappt ha, det var en 8mån burk. Nej, fick nästan tvinga i honom maten. Det var inte roligt. Sen fick han en liten fruktpuré, som Majvor fick hjälpa mig att ge Isak, för vi glömde Isaks Ikea stol hemma. Så dum, den är ju så bra att kunan ta med. Sen var Isak väldigt trött igen. Han hade ju bara sovit ca 40min i bilen, så jag klädde på han och gick ut, han somnade på 10 min. Henrik och hans morbror Gösta var iväg till affären, men när dom kom tillbaka, gick vi med Majvor till en trädgårdsaffär. Dom har allt där, från blommor till inredningssaker. Det finns ju en hel del fin, men dyrt. Nej, vi köpte inget. Majvor köpte ett set till Isak, tallrik,kopp,kniv,gaffel och en djup tallrik med julmotiv på. Sen gick vi hem igen, vi hade inte ätit något än. Men Isak sov än, nu hade han sovit 1½ timme. Men precis när maten var klar vakna han såklart. Då hade han sovit 2 timmar minst. Han var lika kinkig när han vakna som när han somna. Vi tror att det är fler tänder på g. Inte mycket som var kul. Sen kom en av Henriks kusiner, barn till Gösta och Majvor förbi och vi pratade lite och dom skulle åka hem samtidigt som vi. Så när vi var påväg ut, så bad dom oss komma förbi dom. För dom ahde något till Isak, och vi åkte till dom. Isak fick låna en gungelefant. Jätte fin. Sen åkte vi hem, vi var hemma vid 18, Isak hade sovit igen 1 timme. När vi kom byte jag på Isak och han fick gröt och han hann och baja. Pappa var på jobbet och fixade med en dörr. Men han hann tillbaka innan Isak skulle sova. Vi la ner han i sin säng och läste en bok. Henrik satt och håll i hans hand, sen gick vi båda ut. han somna nästan på en gång. Skönt för han. Henrik och jag fixade kvällsmaten, ikväll skulle det bli tacos.
Sen såg vi på dansbandskampen och jag gick och la mig efter Svensson Svensson. Henrik kom nån timme senare.

Söndag: Idag hade Henrik hört Isak runt 5.45 men han verkade somnat om 1 timme, för vi hörde inget från han förren 6.45 nästa gång. Henrik gick upp och fixade välling, men märkte att det var så kallt, så jag tog över vällingen och han fick gå ner och elda lite. Sen gick jag in till Isak, han hade såklart bajat. Bytte på han och gav han välling i sängen. Henrik kom och började leka med han i sängen. Dom låg väl nån timme. Sen fick jag ligga kvar. Jag gick upp vid 9. Isak började bli trött, så han fick gröt och en lite leverpastej smörgås när vi åt frukost. Sen gick Henrik ut med han, för att han skulle få sova. Men han vaknade efter nån halvtimme, jätte ledsen, gick inte att söva om han. Han har troligen ont i munnen. Vi fick tips från Henriks kusins sambo att gnida in hans tandkött med alvedon. Så vi gjorde det, han blev lite lugnare. Sen satte sig jag och Henrik för att planera lite föräldrarpenning, vi planderade fram till maj. Sen får vi se hur vi gör, men ganska skönt att ha det klart, så man får som man ska i januari. Isak var lite små otålig, men det gick ganska snabbat. Sen började vi med granen. Isak hjälpte pappa och sätta upp granen. Jag började med lunchen, idag skulle vi käka potatis med lax. Sen käka vi och Isak fick en puré som jag hade gjort, och den maten gick bra. Han vill nog ha slät mat som Maria sa till mig idag. Sen lekte vi en lite stund till och fortsatte med granen. Henrik gick ut med Isak runt 13. Han har snart sovit i ca 1 timme. Vi får hoppas han sover minst 2 så han är någolunda glad när han kommr in och orkar vara vaken till 18-19 ikväll. Klart slut

Äntligen fredag... snabb besök

DATUM: 2008-12-12 KLOCKAN: 15:44:51
Halloj, Isak vakna runt 6, men jag lät han ligga till 6.15. Han hade självklart bajat. Henrik skulle börja 7 idag så han var kvar i sängen när Isak skulle äta välling. Isak blev glad och lite distraherad när pappa skulle gå upp och äta frukost. Sen låg vi kvar till kl ca 8. Han blev mer och mer otålig så vi fick kliva upp. Maria och Siri skulle komma en sväng idag, när Siri fått sin gröt vid 9. Dom knackade på dörren runt 9.30. Isak var jätte trött. Men vi stanna inne nån halvtimme sen gick vi ut med som små liven och dom somnade båda två. Vi gick in och babblade lite och drack en kopp kaffe. Jag förberede lunchen, idag skulle det bli korvstroganoff och pasta. Hade korv,lök,krossade tomater,salt,peppar och en creamfraich med paprika och chilismak. Det blev gott, starkt tyckte jag med Maria gillar stark mat så det var bra. Siri vakna nästan precis när vi skulle till och äta, så då fick hon äta med oss. Sen gick Henrik lite tidigare tillbaka till jobbet, han skulle greja med nån dörr till Henriks föräldrar. Och Maria, Siri och jag satte oss i Isaks rum och lekte. Isak sov han. Siri är så duktig på att ta sig fram och hon snacka på där. Isak sov till ca 12.30. Sen märkte vi att Siri snora mer och mer så då bestämmde vi att dom skulle åka hem. Vi tog ett gemensamt beslut om det. Så det blev en snabb visit idag. Hoppas det inte är nån förkyldning på g.

När jag tog in Isak trodde jag han var jätte hungirg, men inte. Nej, han ville inte ha kalops och han ville inte ha en 6mån burk med spagetti och köttfärsås. Jag fick i han en banan och en halv avokado. Mmm, kanske var bra det men...han var lite kinkig fast han sovit så länge. Sen bajade han jätte lite... tänkte jag försöker igen med 6mån burken. Och den gick i men inte med nån speciell god aptit inte. Nej, men då hade han fått i sig mat iallafall, det kändes bra för mig. Sen var han lite små kinkig, trött igen runt 14.30, la oss på sängen och han bökade och bökade. Men han kom inte till ro. När han väl kom till ro, tänte jag "jag lägger han i sin säng". Men då blev han så ledsen så.. nej han ville inte sova där om det inte var för natten. Så jag fick klä på mig och gå ut med han i vagnen, där somnade han på 5min. Så nu ligger han därute i mörket.  Trodde Henrik skulle få sluta tidigt idag, men kl är ju 15.45 nu så han slutar nog 16. En kollega till han stack hem vid 15, då fick väl inte han med gå tidigare. Ikväll blir nog inte jag långrandig.. känner mig lite trött. Om inte Isak vaknat vid 16.30, tänker jag nog väcka han, han ska få bada ikväll. Sen ska vi väl busa med han och få han att sova igen runt 19. Vi ska käka skinksnitzel och egna pommesfritet. Ska bli gott. Imorron ska vi ev åka till Hallstahammar. Henriks morbror och fru bor där. Och kanske vi åker förbi en av hans kusiner med. Vi får se. Ha en underbar fredagskväll. Det ska vi ha.

Lagom lugn morgon

DATUM: 2008-12-11 KLOCKAN: 09:58:58
Känns som jag skriver samma sak vaej dag, men har man kommit in en såkallad rutin så blir det ju samma sak varje dag, iallafall på morgonen. Idag var inget undantag. Dock vaknade han nån kvar tiidigare. Han hade bajat igen. Byte på han och gav han välling runt 6.30. Sen låg vi kvar till kl var närmare 8. Hann snacka med både Maria, Elin och Anna i Kungsängen. Sen gick vi upp och Isak fick åka sin gåstol när jag klädde på mig mm. Han bajade såklart när han satt där. bara att byta igen och byta till varadagskläderna och salva hans kropp, får jag inte glömma, nu när det är lite kallare ute. Sen satte jag honom i gåstolen igen och jag satt och kollade på the voice tv och intrernet. Vi ska följa med Elin, Rebecca och Håkan till Västerås nån gång mellan 10-10.30.  Så Isak och jag satte oss och åt frukost vid 9. Vi satt riktigt länge, till ca 9.40. Så nu ska jag snart fixa iodning så man har med sig mat, fruktpuré och majskrokar till Isak. Sen ska jag leka med Isak, han börjar bli trött men hopaps han kan sova lite i bilen till Västerås. Skriver mer sen när vi kommit hem. Kramar

Senare: Elin, Rebecca och Håkan kom runt 10, men det tog en stund innan vi kunde komma iväg. För Isaks bilbarnstol var ju tvungen att flyttas över. Henrik kom och hjälpte oss. Men sen bar det iväg till Västerås och vi åkte till Erikslund först. Barnen somnade i bilen. Först gick vi in på Nisses. Isak fick låna deras sulky att sitta i, för våran vagn fick inte plats. Dom skulle köpa en ny bilbarnstol till Rebecca, och då hade den inte fått plats. Men Isak gillade den inte till att börja med, för han var ju vänd framåt och såg ju inte mig då, det var lite läskigt, men sen gick det bättre och bättre. Vi gick bland julsakerna och jag skulle vilja ha så mycket, men man har ju inte råd. Sen åkte vi upp till barnavdelningn. Isak älskar att åka hiss. Men väl uppe ville han inte sitta i sulkyn mer så då fick Elin och jag byta, Rebecca satt i sin bilbarnstol som dom satt i en vanlig kundvagn och då fick hon sätta ditt bilbarnstolen på sulkyn och jag tog Isak i kundvagnen. Han sitter ju så stadigt nu så han kan ju sitta i den där fram. Sen gick vi ner och kikade lite. Vi upptäckte att barnen började bli hungriga så vi satte oss på Nisses café och käakde med dom. Jag tog en kebabtallrik med strips. Den var god. Och Isak var så duktig. Jag köpte ett par strumpor,en leksak till Isak och en  glögg sked. Tror inte jag köpte mer där.

Sen började våra barn bli trötta igen. Jag fick bära Isak till Barnens hus och sen hade dom en vagn kvar med en sådär stol som man kan lägga barn i. Så den tog vi och Isak somna på en gång. Det var ju skönt..men det jobbiga var att vagnen drog åt vänster. Ååå, drygt som bara den. Men det fick gå. Gick säkert där inne i 30min för att Isak skulle få sova. Köpte inget där, och det gjorde inte Elin heller.
Sen åkte vi vidare till Aros baby. Barnen hade somnat så jag satt kvar i bilen och dom andra gick in och köpte bilbarnstolen som dom skulle ha och sen fick jag gå in när dom kom tillbaka. Där inne köpte jag en nappflaska för 10kr och 2 haklappar för 10kr. Dom var jätte fina. Sen skulle Elin köpa saker till sitt akvarium så vi åkte till Aros Zoo. Men sen hade vi lessnat på stan, så vi åkte hemåt. Isak sov från Barnens hus till vi kom hem till Ica Maxi. Han sov säkert 1½ timme. Sen efter Ica så skjusade dom hem oss, och hemma möte pappa oss.

Väl hemma tog vi det lugnt. Snart läggdags med för lille fisen. Jag byte på han och Henrik gav han gröt. Sen la dom sig på sängen och gosade. Vid 19.15 gick Henrik in med Isak. han blev ledsen till en början men sen somnade han och sov hela natten. Vi la oss väl runt 22. Klart slut

En dag med Elin

DATUM: 2008-12-10 KLOCKAN: 20:02:24
Idag vakna Isak runt 6.115 igen och han hade bajat igen. Jag gick upp vid 6.25 och gick på toa och värmde hans välling. Henrik gick in till Isak och skulle ta upp han, men han kom snart ut utan bebis... han hade med sig burken vi häller vatten i och sa "han har bajat". Han hade bara lagt Isak på golvet utan att han hade blivit arg och han hade till och med vänt sig för att krypa efter pappa. Han var så söt där på golvet i sitt rum, bara log och ålade. Jag fick ju ta över Isak och hans verk i blöjan och pappa gick till jobbet. Sen la vi oss i våran säng och fick sin välling och sen leksaker att leka med i sängen. Pratade ned Maria och Siri runt 7. Dom hade inte lust att komma idag. Så jag ringde till Elin och frågade ifall vi skulle ses eller ej...
Och vi bestämmde att jag och Isak skulle komma ner till stan och sen käka vi lunch där ihop. Isak och jag åt frukost vid 9 sen gjorde jag oss iordning för att gå runt 10. Var nere vid 10.30 och Elin och Rebecca kom från bvc. Rebecca hade fått sin 6mån spruta och ett läkarbesök på bvc rena kl 9, så det var därför vi kunde ses på stan. Vi gick lite på Åhlens, lindex oc H&M innan vi gick ner till vita elefanten för att käka lunch. Sen gick vi till Coop, och hem till Elin. Henrik kom och hämtade oss efter han slutat jobba och sen åkte vi till Willys och handlade. När vi kom hem var Isak ganska trött. Gav han välling men han ville inte ha det, nej han skulle ha gröt. En bestämd liten herre vi har. Sen var Henrik tvungen att gå in och jobba lite, så jag skulle lägga han, men det var inte det lättaste. Nej, han skulle inte sova vid 19 när jag la ner han, trodde han var bajsnödig så jag la mig ivåran säng med han, men han bökade väl runt där i 10 min, sen runt 19.15-30 somnade han. Han grjeade som bara den, inte klokt. Men jag fick ju lov att lägga över han i hans säng, när jag la ner han började han gnälla men det gick snabbt över. Sen sov han sött hela natten. Jag gick och tog mig en dusch. Sen satte jag mig framför tv, tittade på Boden söker fru och Oskyldigt dömd. Synd att Oskyldigt dömt är slut, gillade den serien. Sen gick vi och la oss vid 22.. godnatt

Mysmorgon

DATUM: 2008-12-09 KLOCKAN: 20:58:06
Hej, imorse vakna han lika tidigt. Jag gick upp runt 6.20, gjorde iordning hans välling och sen knacka jag på hans dörr som jag alltid gör innan jag går in till han. Vill att han ska få en liten association till att när det knackar på dörren så rä det mamma som kommer in.Och han låg där på mage på tvären i sängen och log. Nappen hade han lagt under kudden. Vi gick först ut till köket och hälsade på pappa som satt och åt frukost. Sen kände jag att han hade bajat så det bleb att byta blöjan med innan han fick sin välling i våran säng. La oss i sängen och smaskade så. Pappa och Tussie distraherade honom dock lite, men han fick i sig allt till slut. Sen ringde Maria runt 7. Vi snacka en stund och kom fram till att idag skulle vi inte ses. Sen slog jag en pling till Anna som bor i Kungsängen. Hon hade en sjuk dotter, så hon kunde inte komma. Men Isak och jag låg till 7.30 och vi busade och lekte med en massa saker som mamma hade tagit iin till sängen.

Sen gick vi upp vid 8.30 då, satte Isak i gåstolen och han började ju jaga katterna. Och efter mig och sen katterna...
Ringde Elin och vi bestämmde att jag skulle komma runt 10. Isak och jag åt frukost runt 9 och vi tände inga stearinljus den här gången. Sen lekte vi lite. Men sen ringe en annan god kompis från Boxholm, och vi snackade väl minst 30 min, så kl hann bli 10 innan jag kom iväg. Isak slockna på en gång han hamna i vagnen. Gick til Elin och vi kunde babbla själva, för barnen våra sov nån timme till. Sen vakna Isak lagom när vi skulle äta. Men det funka och äta och mata han samtidigt. Sen kom en kompis till Elin och hon har en dotter som bara är några veckor yngre än Rebecca. Men hon gillade inte Isak till en början. Nej, hon såg farlig ut. Hon har glasögon med tjock svart båge och det är nog dom han tycker ser läskiga ut. Så då vände han sig  mot mig och ville upp i min famn. " Ååå mamma ta upp mig" såg jag att han tänkte. Men sen efter en stund gick det bättre. Han vågade titta längre och längre stunder på henne och till slut fick hon till och med ett leende från min lille plutt.

Sen runt 15 gick vi ut och gick en sväng. Barnen behövde sova och Elin hade inte varit ut och gått något idag, så det passade bra. När vi kom hem, sov dom forfarande efter 30min, så vi skulle ställa dom på altanen, på baksidan. Men när jag skulle lyfta framkanten upp på altanen, slog jag i fram hjulen altanen, så Isak vaknade ju. Och det gick inte att få han somna om, tyvärr. Men han var inte ledsen, så det var bara att plocka ur han och ta in han. Henik kom runt 16.30 och skulle ta med sig Isak hem. För jag skulle på inredningsparty hos en kompis kl 18, och hon bor ganska så när Elin, så jag stanna hos Elin till 17.45. Sen gick jag bort till Linda, som skulle ha partyt.

Tidig morgon men mys i sängen

DATUM: 2008-12-08 KLOCKAN: 20:07:12
Hej, Isak vakna som vanligt 6.15, men jag tog han till våran säng runt 6.30 och gav han välling i sängen. Och sen hade vi riktigt mysigt i sängen. Han lekte där med en massa leksaker och jag låg i lugn och ro och bara tittade på min underbara son. Han klättrade lite över mig och han ville ligga på min mage och mysa, precis om han gjorde när han var nyfödd. Det var så mysigt, men där låg han ju inte månag sekunder. Haha, nej men tiden gick ganska fort, vi gick inte upp förren runt 8. Kommer nog fortsätta att göra så. För då blir det en lugn morgon. Och tiden gick ganska så fort ändå. Maria ringde vid 7.30, och vi bestämmde att dom skulle komma förbi innan våra små troll skulle sova första passet för dagen. Så dom var redan här kl 8.30. Och vi käka frukost tillsammans alla 4, det var jätta mysigt. Måste vi göra om fler gånger Maria och Siri. Sen lekte dom en stund och runt 10 gick vi ut, och dom somnade båda två.

En  gemesam kompis skulle komma runt lunch och ta en fika. Och Henrik kom hem på lunch vid 11.30, Maria och Henrik åt köttbiffar i gräddsås med pasta till. Tack Maria för gott recept. Jag käkade spagetti och köttfärsås från igår. Siri vakna runt 11.45 så Anna hann och träffa henne, men Isak fis sov till 12.45.Så fick han en ny maträtt, en som var från 8 mån. Det var gräddstuvad pytt i panna. Men det var inte så där jätte gott, tyckte Isak, han fick halva burken, sen fick han en banan som efterätt. Sen lekte vi en stund till och sen var Siri trött igen runt 14-15 så då åkte dom hem, för Maria hade inget regnskydd med sig till Siris vagn, typsitk. För det hade snöat och det hade gått över till regn. En kompis som heter Elin var påväg med sin dotter Rebecca, stackarna fick gå i regnet. Dom kom runt 14.30. Isak var trött så jag fick gå ut och lägga han runt 15. Han somna nästan på en gång.

Sen sov han till 16.45, jag fick gå ut och väcka han, för han skulle ju sova ca 2 timmar senare. Men han var på gott humör och pappa var ju hemma så det gick bra. Isak fick ett nytt mellanmål av pappa. Det var banan och havre i yoghut. Det var väl sådär, inte något jätte höjdare. Men han åt upp det. Sen busade dom och jag umgicks  med Elin och Rebecca, Rebecca hade sovit länge idag på dagen men hon var trött igen runt 17.45 så hon somnade på Isaks madrass i hans rum, där sov hon så sött tills mamma kom och väckte henne, Isak skulle ju snart gå och lägga sig och dom skulle åka och handla. Isak fick sitta med när vi åt kvällsmat, han uppskattar det mer och mer tror jag. Han snackar på och får smaka lite rån med leverpastej på. Det var gott tyckte han. Sen la vi han runt 19.15, han grät lite först men somna ganska så snabbt. Rebecca med familj åkte strax därefter. Nu sitter jag och skriver bloggen, men ska snart ta en dusch. Ha en fortsatt bra kväll. kram

Sovmorron...

DATUM: 2008-12-07 KLOCKAN: 10:47:27
Hej på er... idag tog familjen Rosenlöf sovmorron, till och med Isak. Ja, han vakna först kl 7.30 och vi hämtade inte in han till våran säng förren strax innan 8. Då fick han välling och så låg vi kvar och hade mysigt. Ja, Isak låg ju inte still, men det var gosigt, för han låg och grejade och snackade och hade sig.Vi klev upp vid kvart i 9. Det vet jag inte när vi gjorde sist, att både Henrik och jag kunde ligga där och ha det mysigt med vår son. Våra kissar kom också så hela familjen var samlad. Henrik fixade frukost och jag diskade undan lite, Isak gick i sin gå stol och jagade katterna. Haha, han tycker det är så kul, och katterna flyr ner i källaren. Dom kan sitt i källartrappen och titta på han och det ser ut som dom tänker "haha, här når du oss inte". Sen käka vi frukost, Isak fick smaka lite leverpastejsmörgås och han höll sig nöjd i sin stol. Sen var Henrik tuvngen att gå in och jobba klart med det han gjorde igår.Och jag var tvungen att komma in och hjälpa han efter en stund. Gick in till hans jobb med Isak, men han tyckte det var lite läskigt där inne, blev lite ledsen. Han börjar bli trött nu med, kl är snart 11. Han har varit vaken snart 3½ timme. Han brukar ju sova efter den tiden. Skulle försöka få han att vara vaken en liten stund till, för att hinna ge han lunch, ungefär den tiden han brukar äta och att vi ska gå ut och gå en sväng sen efter att vi käkat vid 11.30-12. Men vet i 17 om det går. Ska ta hand om han nu, ses senare...

Hej, nu är jag gär igen. Isak sov länge idag. Somna runt 11.15 och vakna 13.40. Sov alltså bara en gång idag. När jag hade sövt han, såg jag att vår granne var ute med sin hund Dino. Jag bjöd henne och hennes son på andra advenstkaffe kl 16. Dom tackade ja. Så det var bara hem och laga lunchen, städa och plocka ordning. Vi hade sagt att vi skulle ner på stan när Isak vaknat, skulle gått ner men han sov ju så länge så vi fick ta bilen. Tog bilen till Coop. Sen gick vi en sväng runt stan. Sen gick vi in till Coop och handlade lite. Jag behövde bla mandelmassa till mina pepparkaksbeskvier. Sen hem och göra dom klara, kl var ju 15 när vi kom hem, lite små stressigt blev det. Men vi hann, eller jag hann göra klart fikat och vi satt och det var så mysigt. Jag bjöd på alla mina kakor och mina mozartkulor som jag gjorde igår. Jag säger bara det, det var den första och sista gången jag gjorde dom. Det var svårt tyckte jag. Men beskiverna blev bra. Isak började bli trött runt 17 men vi sa att vi försöker hålla han vaken till 18.30 iallafall. Han fick sin vällning vid 18 och sen runt 18.30 skulle vi gå in och lägga han, han ville inte sova. Så det vara bara att ta upp han och han fick sitta med en stund till. Men vid 19.15 la vi han iallafall. Han var bra ledsen men vi sa att vi skulle köra lite 5min metod med han igen. Så jag fick gå in en gång och Henrik en gång, sen somnade han. Och nu har han sovit 1 timme. Hoppas han vill sova lika  länge imorron som imorse. Vore så skönt. Och skönt var det också att han bara sov en gång., Men man ska aldrig säga så, då blir det tvärtom. Vi får se imorron bitti. Maria och Rogers Siri sov ända till 8.15, duktig tjej. Vore ju skönt om dom ändrade sina sovrutiner lite lite, lite längre på morgonen eller vad säger du Maria...
Nu ska göra klart julkorten, skriva adresserna klara på kuvertten. Men ha en bra kväll. kramar

Nu ska ni får se Isak när han var nyfödd

DATUM: 2008-12-06 KLOCKAN: 14:54:18
Började ju skriva blogg när Isak var 6 mån så ni har ju inte sett några bilder på Isak som nyfödd eller dom första månaderna. Här är några bildet, titta och njut...

Bara några timmar gammal
Isak sover söttKommit hem...En glad IsakPlutten tränar mage


Mamma och Isak leker

DATUM: 2008-12-06 KLOCKAN: 14:37:39
Mamma visar hur Isak ska göra

Mamma visar hur Isak ska göra
och
 Isak gör lika dant haha
Isak göra lika dant

Lite bilder på min underbara son...

DATUM: 2008-12-06 KLOCKAN: 14:28:36
isak ligger i snönIsak lånar Siris gåstolMamma och Isak myserIsak känner på gräsetMin älskade son Isak

Igår firade vi 10 år tillsammans och idag är det piss väder...

DATUM: 2008-12-06 KLOCKAN: 08:56:59


Hej, ska berätta om gårdagen...igår firade Henrik och jag 10 år tillsammans. Jag tänkte berätta för er om den dagen för 10 år sen vi belv ett par för alltid.

Lördag den 5 dec 1998: Jag satt i mitt flickrum och hade precis skrivit klart ett kärleksbrev till Henrik. Jag var påväg ner för trappen och ut för att posta det, då fick jag syn på telefonen. Stod där ett bra tag och funderade på om jag skulle ringa Henrik eller ska jag posta brevet? Till slut gick jag fram till telefonen, slog hans nummer och en kille svarar, Henrik.Var ca 2 månadersen vi hade pratat eller sett varanadra.

Henrik: "Hej"
Jag: "Hej , vad gör du?"
Henrik: Nja, inte så mycker, du då?"
Jag: "Nja, inte så mycket heller, vad ska du göra mer idag då?"
Henrik: Jag måste upp till Ok och lämna en film som vi hyrt" (Ok ligger bara 5 min från mig)
Jag: "Jaha, du vill inte komma upp till mig sen en sväng?"
Henrik: " Jo, det skulle jag väl kunna göra"
Jag: "Ja, men då ses vi snart då"
Henrik: "Ja, jag kommer runt 17"
Jag: Ses sen, hejdå"
Henrik: "Hejdå"

Jag sa inget till mamma och pappa vem som skulle komma utan bara att det kommer en till som skA äta kvällsmat med oss. Så mamma var förbered på det.
Vid 17 ringde det på dörren, och pappa hann öppna förre mig, " det är Henrik" sa han. "Jag vet", sa jag, hihi.
Vi stängde in oss i mitt rum och där satt vi hela kvällen, var bara nere och käkade kvällsmat. Sen upp i rummet igen. Mamma stack in huvudet en gång och frågade "vill ni ha lite popcorn" och lämnade en bunke med ny popade popcorn.
Sen var kl 23 oj, vad kvällen hade gått fort och Henrik var tvungen att cykla hem. Och nästa dag träffades vi igen och jag frågade " är vi tillsammans nu". "ja, det är vi väl" sa Henrik. Gud vad skönt det kändes. Och vi har hållt ihop i vått och torrt. Vi har hunnit förlova oss, flytta,gifta oss och skaffa barn och 2 katter. Vi är en riktigt lycklig familj.

Ja, så var det med det, känns som det var igår vi blev ett par för alltid. Igår, skulle jag och Isak gå till Elin, jag tänkte jag skulle vara hos henne innan han somna, vid 10, så han kunde sova i lugn
 och ro hos henne. Men han hann och somna innan vi var framme. Men väl framme sov han 2 timmar.Det var skönt. Strax innan han vakna ringde Henrik.
" Är inte du helt klok" sa han
Jag: "Vad, vad har hänt?
Henrik: Du lämnade ett stearinljus brinnandes här på bordet, vi har två katter med"
Jag: "oj, men herregud"
Henrik: "ja, du måste släcka allt när du går hemifrån.
Jag,: "Ja"
Henrik" Vi ses sen"
Jag var helt uppskärad, tänk vad som kunde hänt. Herregud, vad slarvig jag är.
Sen vakan Isak och han fick mat och sen gick vi ner till stan. Henrik bad mig hämta "släk ljuset" klistermärken på länsförsäkringar och två skadeanmälningslappar. Så det gjorde jag, handlade lite på coop och sen gick vi hem, Isak höll sig vaken hela vägen ner till stan och hem. Väl hemma gick vi in och mamma och pappa ringde, vi tittade i webkameran och sen fick Isak banan och jag gick ut med han vid 15.30 och han somna på ne gång. Henrik kom hem då med, så vi skulle fika, det började regna så Isak vakna vid 16.20, han hade ju inte sovit klart. För han var bra kinkig när han kom in. Vi försökte med allt, leka,busa,gå och greja, men det var inte mycket som var kul. Vi badade vid 17, sen pyjamas på och välling. Sen fick han nya krafter, för vi la han vid 18.30, men han ville inte sova då. Nej, var bara att ta upp han igen och han fick sitta med oss i soffan. Han var så glad och pigg så. Men vid 19.15 tog pappa Isak och la han i sin säng, nu var det slut testat. Isak har börjat test både sig själv och oss  hur länge han ska/kan  vara uppe. Isak blev lite ledsen först men somnade så sött sen och sov hela natten. Henrik och jag började med mat, vi skulle äta plankstek. Vi käka och tittade på "på spåret". Sen såg vi lite på en annan film som var på tv, men jag skulle ju ta Isak lördag morgon, så jag sa "jag går och lägger mig, ska ju ta Isak imorron". Och Henrik följde med mig och la sig.


                                                                                                                                  
Lördag: Fick lite lite sovmorron. Hörde Isak vid 6.40, gick upp och grejade lite, sen gick jag in till han strax förre 7. Han hade bajat, låg där på magen så nöjd. Byte på han och sen satte vi oss i soffan och åt välling. Tittade på tv mm. Usch det regnar ute, och det skulle det visst göra hela dagen, så trist. Han var så glad så. Maria ringde vid 7.30 och hon hade gått upp ungefär samma tid. Dom hade fullspäckade dag idag, hon ska på fest ikväll, hoppas ni får jätte kul, vännen min. Henrik kom upp tidigt idag, strax efter 7.15. Han hade inte somnat om sen jag gick upp. Ska ge Isak gröt och byta om på han  nu, kl är  9. Återkommer...

Senare på dagen: Isak sover sitt andra pass idag. Sov mellan 10-11 på förmiddagen. Sen var han vaken till 14.30 och nu är kl 15.16, så han kanske vaknar snart. Hoppas på att han sover till 15.30, en timme iallafall. Henrik har bara varit hemma och käkat lunch, sen gått in och jobbat. Han gör saker till sina föräldrar. Man känner sig lite som ensamstående med Isak, bara för att det är lördag. Känns som helt vanlig vardag, lite tråkigt. Hoppas Isak är glad när han vaknar sen så man kan leka med han. Ska försöka få han i säng senast 19 idag, fast är han jätte ledsen när vi lägger ner han så tar jag nog upp han eller om vi kör 5min metoden med han ikväll. Vi får se hur vi gör. Vad vi ska göra som jag vet är egna pommesfrites. Och sen har vi en köttbit kvar sen igår och steka till, sen ska vi ha nån sås till, vet ej vilken än. Vi får la se. Hörs imorron igen.. kramar

"Jag ser det snöar, jag ser det snöar" det var väl roligt HURRA

DATUM: 2008-12-04 KLOCKAN: 10:26:38
Idag var det vitt när man tittade ut kl 6.30. Isak ville upp då och äta välling. Men jag mådde inget vidare på morgonen. Nej mådde illa och kännde mig febrig. Skulle träffat en kompis och hennes son idag o gått på stan men jag sms:ade och sa att jag inte mådde bra.  När han ätit klart ville han göra en massa saker, helst allt på en gång. Vara ute och gå, leka med katterna, vara i sitt rum, lyssna på musik, ligga på magen och vända runt. Ja, han var på ganska så bra humör. Men redan vid 8.30 började han tjura till. Mmm redan tänkte jag: Gav han gröt och en lite smörgåsbit då och Maria ringde och berättade att Siri hade precis somnat, men när hon vaknat skulle dom komma ut till oss.Vi funderade på att gå ut sen och rigga upp våra så charmtroll i snön och ta lite kort. verkar vara kram snö så man kan kanske göra en snölyckta och en snögubbe som dom sitter bredvid. Så mysigt det vore om dom hade tålamod till det. Jag gick ut med Isak vid 9 och han somna på en gång. Sen gick jag in och visapade grädde, till pannkakor som jag tänkte bjuda Maria och Henrik på till lunch. Sen ringde min kära farmor och undrade hur det stod till. Skäms lite att jag inte har hört av mig, men dagarna bara rinner iväg och när Isak väl somnar för natten känns det för sent och man vill bara slappa. Ja, väntar på ett sms från Maria och Siri nu då, hon skulle sms:a när dom var på väg. Och självklart att Isak ska vakna. Kommer tillbaka senare...

Mmm tillbaka... Maria och Siri kom runt 11 tiden men Isak sov fortfarande. Jag har tidigare berättat att jag inte släpper ut katterna när Isak sover ute. och idag fick även Maria  varför jag inte gör det. Både Tussei och Sally smet ut, visseligen hade ju isak sovit över 2 timmar, så han skulle kanske snart vakna tänkte jag, så jag gjorde inget för att dom skulle komma in igen. Men det tog väl bara 10min så var Sally i Isaks vagn. Gud han blev ju jätte ledsen. Bli väckt av en stor hårboll. Mmm, nej det var bara att rusa ut och hämta in Isak och skälla lite på Sally.

När Isak kom in såg han att vi hade besök av Maria och Siri och så log han och glömde det hemska uppvaknandet. Siri var så glad att se Isak och hon klängde på ha  och grejade. Det var nästan så Isak blev rädd för henne.  Men han får lära sig att krypa ifrån henne... när hon blir för närgången... hihi. Dom lekte iallfall och jag började steka pannkakor. Det går så bra att lämna Isak med Maria. Han blir inget ledsen alls. Så skönt. Tack Maria för att du finns. Sen käkade vi och lekte lite till. Vi hade ju pratat om att gå ut och ta kort med som små. Så vi gjorde stax innan vi trodde dom ville sova. Men det var bra blaskigt och kallt. Usch inget skönt alls. Men sen gick vi med dom i vagnarna och skulle se om dom ville sova. Trodde dock inte att Isak skulle vilja sova än, han vakna ju runt 11 och kl var bara 13.30 när vi gick ut. Men han somna och dom sov ca 1 timme. Sen var det full fart igen. Isak fick en banan när han kom in och sen lekte vi lite i hallen tills Maria och Sisi åkte. När dom hade åkt, gick vi in i Isaks rum (mamma och Isak) och spelade musik och körde med Isaks Brio tåg. Den tycker han mycket om. Tiden gick ganska snabbt, för snart var kl 16 och pappa kom hem. Henrik ville åka ner på stan en sväng, så vi gjorde oss i ordning och åkte ner, tittade efter nån julklapp till Isak och till Henrik. Men vi kika bara, för Isak gillar inte att vara inne i affärer. Sen åkte vi upp till Willys och handlade iför helgen. Vi ska käka plannkstek. Och på lördag ska vi göra egna pommes med nån köttbit till. Sen åkte vi till Linda och hämtade lite saker som jag glömt en annan gång jag var där och sen betalade jag en kalender som jag beställt av hennes barn. Isak var kinkig i bilen.

Men så fort vi kom hem blev han glad och verkade inte ett dugg trött. Gav han välling sen var han full speed på Isak. Han har ju lagt sig runt 18.30 tidigare, nu är det inte förre 19. Henrik kom hem idag och berättade att dom blivit bjudna på julbord den 16 dec. Det är en tisdag och dom skulle käka vid 18. Så vi stod här i valet och kvalet om vi skulle fråga vår granne om hon hade lust att vara här med Isak. Isak sover ju runt 19, om han vill det då. Så hon behöver ju "bara" vara här ifall han skulle vakna. Men sen kom vi iallafall fram till att Henrik går själv på julbordet. Nej, jag kan lika gärna vara hemma. Det gör mig inte så mycket, jag kan ta fram mina kräftor jag har i frysen och käka dom med gott vitlöksbröd till, fast det bara är tisdag. Kanske kan vara skönt med en ensam kväll. Det lär väl inte bli så sent för Henrik, efter som det är en tisdag. Ja, nu har jag skrivit klart om dagens händelser. Ska käka nu och titta på tv.
Får inte glömma... Grattis Siri på 8 månaders dagen... Kramar

Isak 8 månader idag

DATUM: 2008-12-03 KLOCKAN: 06:59:15
Ett gott skratt förlänger livet

Idag vakna Isak som vanligt 6.15, har bivit en vana nu. Jag gick upp då, för Tussie var påväg in till han precis innan han vakna. Jag ville inte att hon skulle gå in till han, och väcka han. Men som sagt var, han var ju på väg att vakna. Jag gick upp och gjorde välling och sen gick Henrik in och hämtade honom. Jag gjorde iordning mig och sen satte vi oss vid tv och åt den goda vällingen. Nu sitter vi och väntar på att Isak ska baja som han brukar göra 30min efter han fått sin välling, och nu tror jag att han har gjort det... mmm. See you later...

Hej, nu sover Isak, jag har passat på att göra lunchen, blir chili con carne idag med ris. Pratade med Maria förrut om att gå till Öppna förskolan idag, men nu när jag tittar ut ser det inte speciellt lockade ut att gå ut. Ska nog slå en pling till Maria och säga att jag hoppar nog över det idag. Det är snöblandat regn som kommer ner. Men Isak verkar sova bra. Katterna är inne och busar med varandra. Snackade med Elin med... ev ville hon komma ut hit, men måste ju prata med Maria först och se vad hon hade tänkt. Marias sambo var hemma idag så troligen kommer dom inte ut till oss. Nu ska jag kollar runt lite här och slappa lite. kramar

isak sov 2½ timme på förmiddagen eller det var ju eftermiddag när han vakna. Elin kom ut en sväng runt lunch, sen gick vi ner på stan vid 14.30. Elin skulle in på klädhuset och jag skulle in på JC och få nya jeans. Skönt att ha ett par jeans, inte kul att gå i mamma byxorna fortfarande. Sen gick jag ner till Copp för  att handla blöjor till Isak, har nr 4 men dom är förstora för han, så han få ha nr 3 ett tag till. Henrik kom och hämtade oss, väl hemma fikade vi och Isak fick lite gröt och 2 majskrokar. Sen sänkte Henrik Isaks säng till botten. Och nu traskar Isak runt med gåvagnen med Henrik. Jag sa till han, " nu får du ta Isak tills han ska sova", jag har varit med Isak hela dagen, och det var inga problem.  Han ska äta lite välling runt 18.15 och sen läggdags runt 19. Ja, så har våran dag varit. Ses imorron...

Dags för nästa spruta...

DATUM: 2008-12-02 KLOCKAN: 20:52:43
Hej idag skulle Isak få sin andra spruta... 6 mån sprutan, men blev istället 8 mån sprutan. För han var förkyld när han skulle haft den, så det fick bli idag istället. Men Isak var ledsen... så fort vi kom in blev han lite ledsen när såg läkarren. Han blir lätt ledsen när han kommer in där det redan finns folk. Men sen blev det bättre, vi vägde,mätte och mätte huvudomfonget på honom.  Sen fick han sprutan, han blev ledsen när det stack till, men sen gick det bra. Han log och var glad. sen gick vi ner på stan träffade ett par vänner, följde med dom hem och sen hämtade Henrik oss vid 16, vi åkte till en vän till Henrik sen vid 17, Henrik skulle hjälpa han med något. Vi kom hem lagom till Isak skulle ha vällingen. Sen bajade ha, så det var bara att byta den, satte han bakom mig i soffan och jag kollade på datorn. Han lekte bakom mig i kanske 10 min, sen blev det plötsligt knäpp tyst bakom mig, då hade han somnat, dragit ¨t sig en filt och hade den som kudde, så sött. Jag gick in och la han i sin säng och han somnade på en gång. Sen var ja ensam en stund, Henrik var in på sitt jobb och jobbade lite. Det var skönt faktiskt. Henrik kom hem igen runt 21. Vi käka en macka och sen la vi oss vid 22. Jag hade köpt en bok som heter "Ditt första år som mamma" och om man vänder på boken så kan man fylla i " Ditt fösta år som pappa". Jag hade börjat fylla i min sida men Henrik hade inte skrivit i sin, så vi började skriva i den igår kväll. Han fick säga vad jag skulle skriva. Sen efter nån halvtimme, tycckte Henrik att han hörde Isak, då sa jag att " då sover vi nu". Godnatt

Vi är inne i julmånaden

DATUM: 2008-12-01 KLOCKAN: 10:39:49
Hej på er alla blogg läsare. Det har varit en lugn morgon. Henrik började jobba 6.45 och Isak vakna runt 6.15-30. Så Henrik tog han när han hade kommit upp. Dom satt och snackade med varandra vid matbordet hörde jag. Jag låg kvar i sängen till strax innan Henrik skyulle gå. Henrik hann till och med att ge Isak välling innan han gick, det var snällt. Sen satt vi i soffan och busade. Gick en sväng och in i hans rum. Han har fått en jätte fin mini gran i sitt rum. Men små lysdioder i som skiftar färg. Den är söt och sen hade pappa satt in lite tomar i hans nya hylla. Så fint i hans rum nu. Ska försöka hitta några coola klisermärken och sätta på hans hylla, den är vit hyllan, skulle vara kul med lite färg på den. Sen fick hans sitta i gåstolen för mamma var tvungen att gå på toa. Sen passade jag på att göra lunchen när han ändå redan satt där. Svängde ihop en lasagne. Mmm Isak höll sitt tålamod upp ända tills jag hade gjorde den klar. var klar med den runt 9:o. Tänkte jag skulle ge Isak en banan runt 9.30. Och han  kunde hålla sig tills dess. Sen runt 10 gick jag ut med ha, han var ganska sås trött. Han ska få min puré när han vaknar sen. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på till eftermiddagen. så trist väder ute idag igen, grått och regn. Men skulle ju bra gäran vilja träffa nån, så tiden går lite fortare. Isak brukar ju vilja sova runt 14-15 igen. Men visst Henrik är ju hemma till ca 12.30 och sen är det ju bara 1½ timme tills ev Isak vill sova igen, och då brukar han sova kanske 1½-2 timmar. Kanske ska vara hemma iallafall. Internet segar sig här idag, så det går inte kolla på svt play, vill ju andra avenyn avsnitten. Mmm Henrik kanske kan titta på det när han kommer hem på lunch. Min kompis Maria har itne hört av sig än, hennes sambo skulle vara hemma idag, så hon vilar säkert. Hennes lilla Siri har ju med tänder på g så det är lite jobbigt just nu från båda håll. Men ledsena barn, snoriga näsor mm. Återkommer senare...

Senare:Halloj, Isak sov nästan 2 timmar på förmiddagen. Henrik och jag hann äte lunch i lugn och ro sen gick vi ut för att pyta ett träd, då hade Isak vaknat. Han fick mat runt 12.30 sen satt jag i valet och kvalet om vi skulle gå ner mot stan och sen möta Maria där. Och 13.30 hade jag bestämmt mig. Kläde på Isak och vi traskade ner. Träffade Maria men hon ville självklart hem till krasslig karl och sin dotter Siri, så Isak och jag gick och drog på stan till 16. Henrik var ner och klippte sig vid 16, sen kom han och hämtade oss på Coop. Jag hade handlat lite och vi åkte hem. Gav Isak gröt när vi kom hem och sen bara lekte med Isak, lyssnade på en julskiva som jag köpte till han. Tiden går så fort när man kommer hem vid 16, inte lika segt fram till 18. Sen fick han välling runt 18.15 och vi la han runt 18.45. Han somna på en gång. Vi får la se när han tycker det är morgon imorron bitti. Ska snart käka något sen ska jag nog gå och lägga mig skapligt om jag inte sitter uppe och kollar på CSI med henrik, tar lite chips och myser. Kramar